Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Criza alimentară izbucnită în urma războiul din Ucraina va avea consecințe catastrofale! Avertisment de la cel mai înalt nivel: ‘Impactul combinat al bolilor infecțioase, penuriilor alimentare și crizei energetice poate să provoace milioane de decese suplimentare’

Publicat

in

Peter Sands, directorul executiv al Fondului Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei, atrage atenția că actuala criză alimentară mondială declanşată de războiul din Ucraina va ucide milioane de oameni, făcând ca populaţii ample să devină mai vulnerabile la bolile infecţioase, cu riscul de a declanşa astfel o nouă criză sanitară.

Blocada rusă aplicată porturilor ucrainene de la Marea Neagră a dus la oprirea exporturilor de cereale ale Ucrainei, al patrulea exportator mondial de grâu şi de porumb, ameninţând aprovizionarea alimentară din multe ţări, informează AFP.

Or, aceste penurii alimentare riscă să declanşeze nu doar foamete, ci şi să slăbească rezistenţa populaţiilor expuse la boli infecţioase din cauza unei alimentaţii deficitare, a declarat Peter Sands, directorul executiv al Fondului Global pentru Combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei.

Cred că următoarea criză sanitară a început deja. Nu este vorba despre un nou virus, ci despre faptul că numeroase persoane malnutrite vor fi mai vulnerabile în faţa virusurilor existente„, a explicat el într-un interviu acordat în marja unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii din G20, organizat în oraşul indonezian Yogyakarta.

Cred că impactul combinat al bolilor infecţioase, penuriilor alimentare şi crizei energetice (…) poate să provoace milioane de decese suplimentare„, a adăugat Peter Sands.

Guvernele lumii „trebuie să acorde prioritate îngrijirilor medicale primare, îngrijirilor acordate în sate, în comunităţi”, pentru a diminua impactul crizei alimentare în rândul populaţiilor care sunt cele mai sărace şi cele mai vulnerabile, a subliniat expertul britanic aflat la conducerea acestui fond ce dispune de un buget de 4 miliarde de dolari.

Lupta împotriva noului coronavirus a luat din resursele folosite de lupta împotriva tuberculozei, o boală care a ucis 1,5 milioane de persoane în 2020, potrivit statisticilor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

A fost un dezastru în cazul tuberculozei. În 2020, au existat 1,5 milioane de persoane în minus care să fi fost tratate împotriva tuberculozei şi, din păcate, asta înseamnă că sute de mii de persoane vor continua să moară din cauza bolii şi că ele vor infecta alte persoane”, a adăugat Peter Sands.

Pentru acest expert în sănătate, rezolvarea crizei alimentare este indispensabilă pentru lupta împotriva tuberculozei, o maladie ce ocupă locul al doilea în clasamentul bolilor infecţioase ce provoacă cele mai multe decese la nivel mondial.

Ţările occidentale acuză Rusia că face presiuni pentru a obţine concesii, blocând exporturile vitale de cereale ale Ucrainei, fapt care ameninţă multe ţări cu riscul de foamete. Autorităţile de la Moscova neagă însă aceste acuzaţii.

Germania organizează vineri o conferinţă internaţională despre criza alimentară, iar la acest eveniment va fi prezent şi liderul diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Tuberculoza „este pandemia săracilor, de aceea ea nu a atras atât de multe investiţii pentru programe de cercetare şi dezvoltare. Este o tragedie, pentru că (tuberculoza – n.r.) este o boală pe care ştim să o prevenim, să o vindecăm şi de care putem să ne debarasăm”, a adăugat Peter Sands, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Liderul USR, Cătălin Drulă, dinamitează Coaliția: Epidemia de incompetență face ravagii în Guvernul României

Publicat

in

De

Preşedintele USR Cătălin Drulă a susținut joi pe pagina sa de facebook în urma rectificării bugetare că o administrație eficientă nu poate exista atunci când aparatul de stat e populat cu rubedenii și pile de partid. Liderul USR precizează faptul că banii din taxele românilor se duc pe apa sâmbetei, în loc să fie puși în slujba celor care îi plătesc.

„Epidemia de incompetență face ravagii în Guvernul României – investițiile, în general, și cele din infrastructură, în particular, sunt la pământ.

Prim-plagiatorul țării, Nicolae Ciucă, încearcă să se laude cu investițiile, dar spune el însuși că realizarea planului de investiții pe 2022 era, în luna iulie, „undeva la 30%”.

Adjunctul său, „locotenentul” Grindeanu, încearcă să se laude cu licitații trimise la ANAP și proiecte de infrastructură, dar ghinionul lui existențial e că există statistică oficială în România.

INS ne spune că, în perioada ianuarie – iunie 2022, construcțiile de infrastructură au scăzut cu 9,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Stadiul jalnic al investițiilor ne arată încă o dată că PNL și PSD nu știu să guverneze.

O administrație eficientă nu poate exista atunci când aparatul de stat e populat cu rubedenii și pile de partid.

Banii din taxele românilor se duc pe apa sâmbetei, în loc să fie puși în slujba celor care îi plătesc.

La Ministerul Transporturilor – și în companiile din subordine – haosul este generalizat. Profesioniștii au plecat sau au fost înlocuiți cu aparatul de partid de un ministru care urăște infrastructura. Sau cel puțin îl deranjează că România vrea dezvoltare.

Cum altfel se poate explica recordul negativ absolut de contracte reziliate și licitații anulate?

Spre exemplu: Două tronsoane din A3 Transilvania în Bihor, A1 Lugoj-Deva, drumul de mare viteză Craiova – Lugoj, Autostrada Brașov – Bacău, drumul expres Pitești – Mioveni, modernizarea DN71 Târgoviște – Sinaia, proiectarea unui drum de legătură de la Uzina Ford la DX Craiova-Pitesti.

Ce să mai spunem despre proiecte și licitații blocate?

De exemplu: proiectarea A8 Unirii și cu precădere tronsoanele din PNRR, A0 Nord tronson 3 și A0 Sud tronson 3, DX Craiova-Pitesti tronson 1, centura București DN2-A2, A3 Zalău – Nușfalău, drumurile expres Cluj – Dej, Bistrița – Dej – Baia Mare, Tișița – Albița, Bacău – Piatra Neamț, Brăila – Focșani, Brăila – Tulcea – Constanța sau centurile Timișoara, Tg. Jiu, Tecuci, Bârlad.

În caz că nu știu nici Ciucă, nici Grindeanu, anul 2022 este penultimul pentru absorbția de fonduri europene din bugetul 2014-2020.

Trebuia să vedem un record de absorbție de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Ce vedem însă? O contraperformanță și un faliment total al unor partide vechi și îmbâcsite”, a scris Cătălin Drulă pe facebook

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu lansează un nou ‘atac’ la adresa PSD: Pentru investiții nu a alocat 7% din PIB nici după această rectificare

Publicat

in

De

Fostul premier și lider al Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîţu, a transmis joi pe pagina sa de facebook că PSD a crescut taxele de la 1 august iar pentru investiţii nu a alocat 7% din PIB nici după această rectificare.

„Fapte, nu vorbe! PSD a crescut taxele de la 1 august iar pentru investiţii nu a alocat 7% din PIB nici după această rectificare”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, joi, după adoptarea rectificării bugetare, în şedinţa de Guvern, în contextul criticilor venite dinspre Consiliul Fiscal, prin care deficitul bugetar estimat este de 7% din PIB, că execuţia la 6 luni a arătat că pot să ţină deficitul sub control, iar ccopul pe care şi-l asumă este să menţină deficitul la 5,84%, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend