Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cristoiu: ‘Primarii în exercițiu au dobândit un avans serios față de ceilalți candidați. Și asta la îndemnul Guvernului!’

Avatar

Publicat

in

 Publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”Pentru a scăpa de presiunea extraordinară a părinţilor, a elevilor, a cadrelor didactice în materie de asigurare a condiţiilor de deschidere a şcolii în condiţiile Pandemiei, Guvernul a trecut responsabilitatea pregătirilor pe umerii primarilor în exerciţiu. A fost o operaţiune strict electorală şi nu democratică.Şi astfel primarii în exerciţiu au dobîndit un avans serios faţă de ceilalţi candidaţi, care n-au avut cum să cumpere tablete şi materiale de protecţie sanitară”

„Dan Tudorache a achiziţionat pentru toţi elevii şi cadrele didactice din sectorul 1 45 000 de tablete. De precizat, pentru toate cadrele didactice şi toţi elevii din sector, nu numai pentru elevii din familiile defavorizate, cum s-a angajat guvernul Orban.

Daniel Tudorache e un politician cu lipici la presă. Şi nu orice lipici, doar pentru hîrtie, ci lipici universal, să lipeşti cu el şi o foaie de tablă. Graţie acestui amănunt, el a transformat începutul distribuirii tabletelor într-o festivitate transmisă în direct de multe televiziuni. Manevra electorală e indiscutabilă. Dan Tudorache candidează la localele din 27 septembrie 2020 pentru un nou mandat la sectorul 1. Pe cutia cu tableta scrie, aşa cum s-a văzut din spoturile publicitare date la televiziuni, În centrul faptelor bune, Primăria sectorul 1, Primăria are grijă de educaţia ta.

Nu scrie Votaţi Dan Tudorache! dar prea departe nu e de aşa ceva.

Cu acelaşi prilej, Dan Tudorache a prezentat măsurile luate de primăria sectorului 1 pentru debutul în bune condiţiuni a anului şcolar la vreme de pandemie. Operaţiunea 45 000 de tablete scapă astfel de orice posibilă acuzaţie de mită electorală. Primăria sectorului acordă o atenţie deosebită pregătirilor pentru noul an şcolar. Achiziţionarea tabletelor ţine de aceste pregătiri.

Dan Tudorache nu reprezintă un caz singular.

Peste tot în ţară primarii în exerciţiu au achiziţionat tablete, materiale de protecţie sanitară, într-un cuvînt şi-au făcut din pregătirile pentru noul an şcolar misiunea principală ca primar în aceste zile. Da, dar cum cei mai mulţi dintre primarii în exerciţiu candidează la localele de la finele lui septembrie 2020, preocupările pentru debutul noului an şcolar, inclusiv achiziţionarea de tablete, se pot înscrie printre momentele de campanie. Şi cum achiziţionarea s-a făcut cu banii primăriei, lesne s-a putut vorbi de mită electorală.

Explicabil de ce în multe locuri unde primarii în exerciţiu au distribuit tablete, materiale de protecţie sanitară, au plătit testări, contracandidaţii au sărit în sus acuzînd mită electorală. În unele locuri s-a ajuns şi la deja cunoscuta plîngere penală făcută primarului. Clotilde Armand a depus două plîngeri împotriva lui Dan Tudorache pe motiv că achiziţionarea a avut loc prin încredinţare directă. Luni seara, contracandidata a postat pe Facebook-ul ei un clip care-şi propune să demonstreze alegătorilor din sectorul 1 că tableta a fost plătită mai mult decît se cuvenea.

Nu ştiu cine va cîştiga bătălia de la sectorul 1 Bucureşti, pe care eu o consider drept bătălia simbol a alegerilor locale de anul acesta. Ştiu însă că din punct de vedere electoral acţiunile contracandidatei sînt nule. În Ţările Nordice ar fi avut efect. În România, care e mai la Est, deloc. Românul, poate, desigur, să-ţi ia pomana electorală şi să nu te voteze. În nici un caz ca revoltă, pentru că ai cheltuit banii comunităţii, ci pentru că aşa face el, de-al dracului.

De asemenea, spre deosebire de nordici, românii n-au conştiinţa că banii publici trebuie cheltuiţi cu prudenţă. Nici ei acasă nu se omoară cu prudenţa cînd e vorba de cheltuirea banilor. Dacă ar fi avut, nesăbuinţa cu care Guvernul Orban a risipit banii în numele luptei împotriva Pandemiei ar fi trebuit să ducă la revolte populare.

Acestea sînt explicaţii generale la inutilitatea acţiunilor angajate de contracandidaţi împotriva primarilor în exerciţiu în chestiunea mitei electorale cu prilejul Pandemiei.

Există însă şi o explicaţie particulară, ţinînd de pregătirea noului an şcolar în 2020.

Pentru a scăpa de presiunea extraordinară a părinţilor, a elevilor, a cadrelor didactice în materie de asigurare a condiţiilor de deschidere a şcolii în condiţiile Pandemiei, Guvernul a trecut responsabilitatea pregătirilor pe umerii primarilor în exerciţiu. A fost o operaţiune strict electorală şi nu democratică.

Pînă acum Guvernul a administrat Pandemia în chip excesiv centralizat, poate şi pentru a da posibilitatea clientelei politice şi clientelei de familie să se îmbogăţească spectaculos prin contracte dubioase cu statul. Sub ameninţarea de a pierde în sondaje din cauza proastei pregătiri, Guvernul a dat primăriilor, de fapt primarilor în exerciţiu mînă liberă să achiziţioneze tablete, materiale sanitare. Esenţa electorală a deciziei a fost explicată de Klaus Iohannis la ultima conferinţă de presă, cea din 9 septembrie 2020:

Am constatat o implicare exemplară, nu numai la autorităţile centrale, ci şi la autorităţile locale. Poate faptul că începe şcoala în campanie nici nu este aşa rău. Fiecare primar, evident, are ambiţia să arate că poate să rezolve şi problemele şcolii, ceea ce este foarte bine.

Ce şi-a zis Guvernul?

Le trecem primarilor în exerciţiu rezolvarea problemelor şcolii şi astfel scăpăm de multe probleme, deoarece şcoala începe în campanie.

E limpede că primarii în exerciţiu au ţinut cont că şcoala se deschide în campanie.

Ei s-au dat peste cap să asigure şcolilor tablete, materiale de protecţie sanitare, prezentate toate, aşa cum a făcut Dan Tudorache, drept cadouri din partea lor.

Şi astfel primarii în exerciţiu au dobîndit un avans serios faţă de ceilalţi candidaţi, care n-au avut cum să cumpere tablete şi materiale de protecţie sanitară, conform cristoiublog.ro.

Şi asta la îndemnul Guvernului!”

Citește și:

Dezbatere cu scântei la Ministerul de Interne! ‘Cum stabilește milițianul?’, ‘Pentru a vă dovedi că nu suntem milițieni’

Document. Nebunie! Guvernul Orban a luat-o razna! Se solicită prezentarea mortului, la eliberarea pașaportului

Cozmin Gușă, dezvăluiri incendiare despre fostul șef al SRI George Maior: ‘Face parte din Echipajul lui George Soros’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD în ultimele 24 de ore.

Avatar

Publicat

in

Peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD în ultimele 24 de ore.

Cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost derulate în zona Bucureşti-Ilfov (370), urmată de judeţele Cluj (60) şi Mureş (52), informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis marţi AGERPRES.

În afara acestor situaţii, pompierii au acţionat pentru stingerea a 35 de incendii şi au participat la 32 de misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum şi în alte 178 de intervenţii în sprijinul comunităţilor.

În perioada supusă raportării au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi recomandări pentru respectarea regulilor de distanţare şi igienă, în judeţele Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Mureş, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.

“Pompierii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns”, arată sursa citată.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile pot fi obţinute prin intermediul platformei naţionale de pregătire.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă-102 Copii au murit în incendii de locuinţă în ultimii 8 ani

Avatar

Publicat

in

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) atrage atenţia că, în ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, majoritatea fiind lipsiţi de supraveghere din partea adulţilor la momentul producerii incendiilor.

“Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban”, informează un comunicat al IGSU transmis, marţi, AGERPRES.

Pompierii precizează că 75% dintre copiii decedaţi au fost lipsiţi de supravegherea adulţilor la momentul producerii incendiilor, iar acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate.

Exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul celor mici.

Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedaţi, răniţi) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în Bucureşti – Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş.

Analiza prezentată s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel naţional de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuinţe derulate de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020, iar studiul a urmărit incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Datele statistice arată că cele mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert dintre incidentele soldate cu pierderi de vieţi.

Necesitatea utilizării diferitelor instalaţii sau a mijloacelor de încălzire în această perioadă, precum şi supravegherea superficială ori nesupravegherea copiilor au determinat accesul acestora la diverse aparate sau mijloace de încălzire, ceea ce a condus în multe situaţii la evenimente tragice, soldate cu rănirea sau decesul minorilor.

“Pentru reducerea numărului victimelor în rândul copiilor, încă din anul 2012, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat campanii ample de informare preventivă cu impact la nivel naţional şi cu adresabilitate directă asupra principalelor cauze ale incendiilor produse la locuinţe (FOC – Flăcările Omoară Copii şi proiectele aferente campaniei RISC care au vizat improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, curăţarea coşurilor de fum şi suprasolicitarea instalaţiei electrice)”, arată sursa citată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend