Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristoiu: Oare va fi Victor Ponta mai tare decât cățelul meu?

Avatar

Publicat

in

Ion Cristoiu a publicat pe blogul personal un articol în care își încalcă regula de a nu povesti nimic din viața sa personală și aceasta deoarece o întâmplare recentă este semnificativă  pentru ”o anume realitate social-politică”.

Aflat la Găești Deal în această săptămână, la insistențele sale, jurnalistului i s-a adus de la o stână, într-o sacoșă, un cățel ciobănesc.

”Drumul pînă la Găgești Deal, schimbarea habitatului, au făcut din cățel o mică sălbăticiune. Mi-a fost adus seara. De cum a fost scos din sacoșă, a rupt-o la fugă și s-a ascuns în cele mai înalte buruieni din ogradă. L-am căutat mai tîrziu cu lanterna mult timp, pentru a-i da de mîncare. Nu s-a atins de ea. Deși eram asigurat că la un moment dat, după o săptămînă, își va reveni, aveam convingerea că nu voi comunica cu el niciodată.”, a povestit Cristoiu.

Totuși, după doar două zile, jurnalistul îl poate ține pe cățel în brațe, de ajutor fiindu-i un motan din vecini, care mai stă pe la el atras fiind de traiul bun. ”Ei doi par a fi prieteni de o viață, deși s-au văzut acum întîia oară. Altfel spus, m-am apucat să mîngîi motanul de față cu cățelul. După cîteva astfel de scene, s-a apropiat și s-a lăsat mîngîiat. La început numai cînd mîngîiam și pisica. Apoi și cînd nu era pisica. Se poate spune că l-am convins să facă ce voiam eu arătîndu-i pisica?!”, a continuat Cristoiu.

În finalul articolului este arătată și legătura dintre această întâmplare recentă și realitățile politice ale României. Aceasta i-a fost arătată lui Cristoiu de către ”un confrate mai tânăr” într-o conversație telefonică.

”Pisica e Liviu Dragnea, pe care Sistemul îl mîngîie pe cap, pentru a-l determina pe Victor Ponta (cățelul) să facă ce vrea el, Sistemul: Să demisioneze din funcția de premier. Dvs ce credeți, va fi Victor Ponta mai tare decît cățelul meu?!”, întreabă Ion Cristoiu în finalul articolului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Irakul declară zi naţională de toleranţă pe 6 martie, după întrevederea dintre papa Francisc şi marele ayatollah Al-Sistani

Avatar

Publicat

in

De

După întrevederea care a avut loc sâmbătă între papa Francisc şi marele ayatollah şiit Ali al-Sistani, premierul irakian Mustafa al-Kadhimi a decretat 6 martie zi de sărbătoare publică, transmite duminică dpa, potrivit AGERPRES.

Astfel, 6 martie va deveni Zi Naţională de Toleranţă şi Coexistenţă, a anunţat sâmbătă şeful guvernului irakian.

Vezi și: O altă CRIZĂ gravă la orizont – Vaccinarea anti-Covid ar putea fi frânată rapid din cauza lipse seringilor

Ocazia o reprezintă vizita papei Francisc la Najaf, oraş din sudul Irakului sfânt pentru şiiţi, la cea mai înaltă autoritate a acestei ramuri a islamului, marele ayatollah Ali al-Sistani. Papa Francisc este primul suveran pontif din istorie care efectuează o vizită în Irak.

Ziua de sărbătoare se doreşte de asemenea a fi un omagiu adus întâlnirii interreligioase care a avut loc tot sâmbătă la Ur (sud), oraş antic unde, potrivit tradiţiei, s-a născut patriarhul Avraam. Aici, suveranul pontif s-a întâlnit cu reprezentanţi ai islamului, creştinismului şi ai comunităţii yazidi. În ciuda aşteptărilor, reprezentanţii comunităţii evreieşti nu au participat la eveniment, notează dpa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Apa din lacul parcului IOR a devenit roșie: autoritățile și cetățenii se uită mirați, dar motivul încă nu se cunoaște

Avatar

Publicat

in

De

Apa din parcul IOR, din Sectorul 3 al Capitalei, a devenit roșie. Cetățenii care trec prin parc susțin că n-au mai văzut niciodată un astfel de fenomen, în timp ce autoritățile susțin că deja s-au făcut investigații și este posibil să fi găsit un poluator.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

Într-un răspuns pentru Digi24, Primăria Sectorului 3 a transmis că în acest moment se află în faza de identificare a surselor și așteaptă buletinele de analize. Mai mult, este menționat faptul că au fost solicitate și analize asupra faunei piscicole din lac pentru a determina dacă a fost afectată.

Garda de Mediu a transmis că un posibil poluator a fost identificat.

„Controlul e în desfășurare, au fost prelevate probe din lacul IOR, rezultatele au venit și ne indică un potențial poluator având în vedere rezultatele. Sunt implicați în control absolut toți factorii din parc – deținătorul lacului, deținătorul luciului de apă, operatorul care asigură mentenanța parcului, cât și alți potențiali factori”, a declarat Andrei Corlan, comisar al Gărzii de Mediu București.

Reprezentanții Gărzii de Mediu mai spun că după finalizarea controlului, săptămâna viitoare, vor fi luate măsuri și date sancțiuni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend