Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cristoiu: ‘La ora actuală clanurile interlope nu mai sunt de furat rufe de pe sârmă sau găini, ci aruncă în aer bancomate’

Avatar

Publicat

in

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că ”aceste clanuri sunt foarte bine pregătite, că deja au acces la tehnologie modernă. Plus că s-a spus atunci că aceste clanuri au pătruns și în politică, și în Poliție foarte mulți”.

Ion Cristoiu afirmă că atât ministrul Justiţiei, cât şi preşedintele Iohannis au dat vina pe guvernarea PSD pentru ascensiunea clanurilor interlope, dar spune că o astfel de atitudine nu se mai justifică în condiţiile în care PNL se află de aproape un an la guvernare.

„Klaus Iohannis a dat un răspuns halucinant în care a spus că e de vină PSD deoarece din 2017 până anul trecut s-a ocupat de modificarea legilor justiţiei şi în felul acesta i-a încurajat pe penali. Este halucinant din două puncta de vedere. 1 că e lipsit de orice inteligenţă politică, pentru că puteai să acuzi PSD, dar mai deştept. Adică să spui că în perioada guvernării PSD Poliţia a decăzut, s-a compromis şi nu s-a dat atenţie clanurilor şi s-a preocupat de salvarea lor, a lui Liviu Dragnea.

Publicitate

Ăsta era un clişeu, că e de vină PSD. Nu înţeleg de ce nu-l trage nimeni de mânecă pe dl. preşedinte. E deja clişeu. Nu mai are nicio eficienţă după aproape un an de guvernare PNL trimiterea la PSD. În al doilea rând, nu asta era chestiunea. Preşedintele României, care este şi şeful CSAT, stăpânul serviciilor secrete din România care sunt fără număr, trebuie să ştie că ascensiunea clanurilor este o problemă de siguranţă naţională”, a declarat publicistul.

Ion Cristoiu spune că primul semnal privind ineficienţa Poliţiei în raport cu clanurile de interlopi a fost cazul Caracal.

„Semnalarea primejdiei clanurilor în raport cu Poliţia a fost făcută în cazul Caracal. Atunci s-a discutat vreo lună de zile despre ineficienţa Poliţiei într-un caz destul destul de simplu şi despre faptul că aceste clanuri de interlopi s-au şcolit în Occident, în sensul că au învăţat trucurile mafiote, s-au bătut cu Scotland Yard, cu Poliţia franceză, deci cu poliţii foarte bine pregătite şi deştepte şi au venit în România.

Ei au găsit drept adversar o miliţie. O Poliţie Română, fără dotări minime. În cazul Caracal, în ziua în care ei au căutat-o pe Alexandra, există în documente un soi de stenograme în care şeful Poliţiei din Caracal zice <şi am căutat în tot sediu un birou unde era internet>. Cum adică? Poliţia trebuie să aibă internet şi pe maşina de patrulare”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că pe lângă lipsa dotărilor minime, poliţiştii nu sunt pregătiţi profesional, nereuşind să treacă de la stadiul de miliţieni la cel de poliţişti într-o societate democratică.

„Nu există pregătire profesionistă. Poliţia Română nu s-a adaptat de la stadiul de Miliţie la stadiul de Poliţie. Stadiul de Miliţie era foarte simplu. Adică, burtos, grăsan, prost, idiot, analfabet aveai bulanul în mână. Reprezentai autoritatea dictaturii, şi când apărea miliţianul, ăia toţi încremeneau. Că erau proşti, arată Timişoara. Pe 16 decembrie 1989, seara, au venit nişte miliţieni care nu erau pregătiţi să facă faţă unor cetăţeni care nu se mai temeau de miliţie. Când s-a trecut la Poliţie trebuia să se înţeleagă că Poliţia în societatea democratică înseamnă următorul lucru: esti la fel de exigent, de sever cu infracţiunea, dar fără a încălca drepturile omului”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că interlopii au evoluat, sunt organizaţi, conectaţi la tehnologie şi lumea politică, iar pentru a le ţine piept Poliţia Română trebuie să se reformeze profund, dar nu prea are cine să o facă.

„Pe de altă parte, s-a semnalat că aceste clanuri sunt foarte bine pregătite, că deja au acces la tehnologie modernă. Plus că s-a spus atunci că aceste clanuri au pătruns şi în politică, şi în Poliţie foarte mulţi. Aceasta era tema pentru care Klaus Iohannis trebuia să declanşeze o temă naţională cu ocazia incidentelor cu Pian. La ora actuală clanurile interlope nu mai sunt de furat rufe de pe sârmă sau găini, ci aruncă în aer bancomate. Asta presupune tehnologie, organizare (…) De Vela nu mai spun. După toate întâmplările să faci o conferinţă de presă în care să spui suntem cu ochii pe voi este… Poliţia trebuie să treacă printr-un cutremur, poate Traian Băsescu, ministru de Interne, ca să rezolve. Acolo sunt încrengături, şefii de inspectorate sunt neamuri între ei. Cine să facă? Vela? Klaus Iohannis?”, s-a întrebat publicistul.

Citește și:

Ministrul Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, este noul baron de Vrancea? Proiect de 8 milioane de euro pentru o comună din fieful acestuia

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Informații de ultima oră de la Biroul Electoral Central! Scade diferența dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sector 1, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 41,02% din voturi, la diferenţă mică de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,79%, potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 12,00, după numărarea a 95,55% dintre voturi.

La Sectorul 3, după numărarea a 96,67% dintre voturi, Robert Negoiţă a obţinut 43,77%, Adrian Moraru (PNL – USR PLUS) – 28,43%, iar Aurelian Bădulescu (PSD) – 13,72%.

La sectoarele 2, 4, 5 şi 6, datele au rămas neschimbate faţă de ora 9,00.

Publicitate

Astfel, la Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu (susţinut de PNL şi USR PLUS) are 36,91%, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,50%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,06%.

După numărarea a 98,09% dintre voturi, la Sectorul 4, Daniel Băluţă(PSD) a obţinut 57,03%, iar Simona Spătaru (PNL – USR PLUS) – 29,88%.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

La Sectorul 6, unde s-au centralizat 98,12% dintre voturi, Ciprian Ciucu a luat 43,40%, Gabriel Mutu (PSD) – 34,56% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,68%.

Şi la Primăria Capitalei, procentele candidaţilor Nicuşor Dan şi Gabriela Firea au rămas neschimbate faţă de ora 9,00, după numărarea a 97,70% dintre voturi.

În acest sens, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, se menţine la 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar Gabriela Firea, candidatul PSD la 37,99%. Traian Băsescu, candidatul PMP, aflat pe locul al treilea, are în continuare 10,98%, informează agerpres.ro.

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sectorul 1, butoiul cu pulbere din Capitală. Ioana Constantin: ‘Alegerile au fost fraudate. Este revoltător modul în care au operat’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend