Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristoiu: Imigranții au dat cu tifla bietelor state europene fiind încurajați de Merkel. Germania a arătat o stupefianta iresponsabilitate și acum e nevoită să aplice măsuri pe care le considera barbare

Publicat

in

Germania a închis frontiera cu Austria pentru că autoritățile din Munchen nu mai fac față numărului extrem de mare de imigranți. În viziunea lui Ion Cristoiu, aceștia au plecat din Siria, Afganistan, Irak, Libia și Eritreea în căutarea unei vieți mai bine decât cea pe care o au în țara lor, fie mai bună decât o poate oferi Orientul Apropiat.

”Migrația Popoarelor cu smartphone-uri” a fost declanșată, în viziunea jurnalistului, de cancelarul german Angela Merkel. Dovada este faptul că mulți imigranți nu erau siguri dacă să facă acest drum sau nu, dar șovăiala a fost spulberată de declarațiile lui Merkel că imigranții vor fi bine primiți în Germania.

”Mai mult, Angela Merkel a pus la cale operațiuni transmise în direct prin care primii imigranți erau primiți cu pupici și ciocolată în Germania.
Acești primi imigranți trecuseră ilegal frontierele Greciei, Macedoniei, Serbiei, Ungariei, Austriei, forțaseră barajele forțelor de ordine, luaseră cu asalt trenurile. Acești primi imigranți refuzaseră să se înregistreze în Grecia, potrivit legilor Schengen, se bătuseră cu Poliția maghiară pentru a nu fi vîrîți în lagăre de refugiați, potrivit tot legilor europene, respinseseră oferta austriacă de a rămîne în Austria”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Și toate acestea se întâmplă pentru că  Merkel i-a îndemnat. Bineînțeles, imigranții nu trebuiau luați la bătaie, dar ”o minimă ridicare de sprânceană” se impunea pentru încălcarea legilor europene. De asemenea, ar fi trebuit să existe și o îngrijorare publică față de posibilitățile pe care le are Germania de a-i primi pe toți imigranții.

Legile europene și legile naționale cereau Greciei, Macedoniei, Serbiei, Ungariei și Austriei să stăvilească și să controleze afluxul de imigranți. Mai mult, chiar și realitățile din Germania cereau un anumit control.  Oricine își putea da seama că pentru primirea unui număr mare de imigranți este nevoie de un control al afluxului până la graniță, astfel încât autoritățile, în acest caz cele din Munchen, să poată lua măsurile necesare pentru rezolvarea unor probleme vitale.

”Una e să te confrunți cu grupuri de imigranți veniți în chip eșalonat și alta cu o mulțime de 12.200 de oameni ajunși la Munchen după un marș forțat prin toată Europa. Și dacă erau 12.000 de oi, tot ți-ar fi dat orașul peste cap prin simpla lor behăială, d-apoi 12.000 de oameni cărora le-ai întreținut iluzia criminală că vor merge în vile de cum au ajuns în Munchen”, mai scrie Cristoiu.

Liderii țările europene afectate de acest val au încercat să pună în aplicare legile europene. Premierul ungar Viktor Orban, atât de hulit, chiar și-a luat în serios datoriile care îi reveneau prin lege de lider al unei țări aflate la marginea spațiului Schengen. Orban nu a făcut decât să respecte legea și, cu toate acestea, Merkel nu a avut nici măcar un cuvânt de încurajare pentru el.

”Mai mult, un inconștient precum cancelarul Austriei l-a acuzat de nazism, pentru că a încercat să impună imigranților respectarea legilor europene.
S-a creat astfel una dintre cele mai ticăloase situații la nivel european: Liderii țărilor care încercau să impună legea apăreau ca niște barbari, în timp ce Angela Merkel se scălda în laudele de Mare lider planetar, de politician modern, de om cu inimă”, insistă jurnalistul.

Încurajați de mesajele lui Merkel, imigranții ”au dat cu tifla celorlalte biete țări europene” și au năvălit în Germania.  Iar momentul adevărului a venit. Germania este acum dată peste cap. Rezultatul este că germanii au fost nevoiți să adopte măsurile pe care le considerau barbare, sălbatice, fără inimă atunci când erau luate de alte state.

”Germania a făcut ochi dulci imigranților cîtă vreme asta n-a costat-o. Cînd a văzut că asta o costă, a început să se încrunte.Peste timp, cînd se va judeca acest moment de cumpănă al Europei, produs în mare parte de iresponsabilitatea Germaniei, istoricii se vor întreba: Ce a apucat-o pe Angela Merkel? Eu mă întreb de pe acum. Și în afară de faptul c-a avut un moment de rătăcire a minții o altă explicație pentru stupefianta iresponsabilitate în cazul imigranților nu găsesc”, scrie Ion Cristoiu spre finalul articolului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Taxa de solidaritate pentru multinaționale, imposibilă în România. Explicația economistului Ilie Șerbănescu

Publicat

in

De

Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat renunțarea la proiectul ce prevede introducerea taxei de solidaritate, de 1%, pentru companiile multinaționale, care au o cifră e afaceri de peste 100 de milioane de euro anual. În opinia economistului Ilie Serbănescu, inițiativa nu avea cum să fie implementată, din moment ce decizia nu aparține executivului de la Palatul Victoria.

„Nu se poate stabili o taxă de solidaritate atât timp cât nu tu (n.r. – Guvernul României) decizi, ci companiile multinaționale decid. Evident, ele nu vor fi de acord vreodată. Nu trebuie să fii cine stie ce somitate ca să constați acest lucru.

Guvernanții (n.r. – din România) au comanda asta de la stăpânii lor, simplu. Ei sunt interesați ca să transmită o astfel de comandă”, a declarat Ilie Șerbănescu, pentru RomâniaTV.net.

Ilie Șerbănescu anticipează vremuri grele pentru România, în timp ce Ungaria are perspective pozitive, susține economistul.

„Nu există o speranță în cazul României, pentru că deja s-au depășit pragurile. În Ungaria, sistemul bancar este peste 50% maghiar. În România, 87% străin. Cu cât contribuie băncile la finanțarea economiei? 8%! Asta îi permite lui Mugur Isărescu să nu urmărească creditul. În România, creditul bancar nu are vreo importanță. Și cu, și fără 8%, nu are vreo importanță.

Banca Nationala are obligația să țină (n.r. – în frâu) inflația. BNR ține doar cursul. Pentru un sigur motiv, câștigurile multinaționalelor în România, în lei, să nu valoreze mai puțin de un euro.

Nu e absurd, cu inflație de 14%, cursul să rămână stabil? Ținand cursul așa, în ciuda economiei, Isărescu este etern (n.r. – în funcție, la BNR). BNR nu are vreo legătură cu prețurile cu care ar trebui să aibă, așa cum arată documentele Bancii Naționale: ținerea în frâu a inflației. Ea nu face acest lucru. Ea ține în frâu doar cursul. Sunt consecințe ale statutului economiei României, de colonie”, a mai transmis economistul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Renault se aliază cu Atos în domeniul colectării de date

Publicat

in

De

Producătorul auto Renault se aliază cu Atos, grupul francez de servicii IT, pentru a colecta şi analiza datele, într-o „colaborare strategică” care va ajuta la reducerea costurilor, au anunţat marţi cele două companii, transmite Reuters.

Renault şi Atos au precizat că parteneriatul lor în domeniul colectării de date va permite producătorilor să colecteze şi să structureze datele de la echipamentele industriale la scară largă, pentru a îmbunătăţi calitatea produselor şi excelenţa operaţională, potrivit Agerpres.

„Prin colaborarea cu Atos, vom merge cu un pas mai departe în comercializarea expertizei noastre, sprijinind organizaţiile din industrie în intensificarea transformării lor digitale. Această colaborare marchează un nou pas în capacitatea de inovare şi în transformarea digitală a grupului Renault”, a afirmat Jose-Vicente de los Mozos, de la Renault.

Producătorul auto francez a informat că deja economiseşte 80 milioane de euro pe an şi vrea până în 2023 să implementeze această soluţie la celelalte 35 de fabrici, conectând 22.000 piese de echipament, pentru a genera economii de 200 milioane de euro pe an.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend