Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristoiu: E o iresponsabilitate cruntă să pui pe toți procurorii DNA să adopte în unanimitate o Rezoluție de condamnare a lui Victor Ponta. O Rezoluție de o imbecilitate dătătoare de dureri de cap

Publicat

in

Joi, DNA a anunțat că l-a trimis în judecată pe premierul Victor Ponta. În replică, acesta a postat pe contul său de Facebook un mesaj despre perspectivele pe care le are economia României, dar și despre ”singura problemă a țării”.

„În trei ani, România va depăși economic mai multe țări europene – spune FMI! Cred cu tărie că acest lucru este realizabil, prin munca românilor și printr-o guvernare eficientă, și atunci, în 2018, ne vom gîndi că nu au fost rele timpurile în care economia crește, salariile și pensiile la fel, absorbim fonduri europene și ajutăm Moldova, și singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventînd și imaginînd fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani”, a scris atunci Ponta.

Ion Cristoiu a publicat pe blogul personal o analiză asupra acestor evenimente. El consideră că Ponta, asemenea tuturor celorlalți, își dă seama că trimiterea sa în judecată este parte din planul ”Săi dăm Șefului Guvernul meu!”. ” Prin urmare a pune trimiterea în judecată pe seama unui pițifelnic de procuror care, neînvățînd nimic din lecția Alina Bica, Lucian Papici, Emilian Eva, slugi alungate cu un picior în fund după ce au făcut treburile murdare ale altora în speranța că vor parveni, nu poate fi altceva decît un gest de căcăcios. Dacă avea cojones, Victor Ponta, ditamai premierul, ditamai politicianul, fost șef de partid, procuror de profesie, îi ardea o scatoalcă Codruței Kovesi cea care a coordonat întreaga Operațiune din partea DNA”.

Cristoiu mai consideră că Ponta avea tot dreptul să scrie ce voia despre Jean Uncheșelu, ”profesorul de educație fizică” adus la București pentru ”a-l executa”. ” Iar lui Jean Uncheșelu puțin să-i pese de ce a scris inculptaul pe facebook. Forța adevăraților procurori tocmai în asta constă: Că-i doare în cot de ce zice inculpatul despre ei. Ei, procurorii, îi trimit pe inculpați în instanță. Dacă sînt cu adevărat procurori, îi trimit zîmbind”, consideră jurnalistul. Dacă este o insultă sau o calomnie, procurorul îl poate da în judecată, dar în acesta caz nu se poate vorbi despre niciuna dintre ele. Este doar părerea unui om despre cel care l-a trimis în judecată. Și este o părere normală că doar nu avea cum să-l laude.

”Rîndurile lui Victor Ponta n-au nimic insultător, nici măcar jignitor. Inculpatul scrie că procurorul care l-a trimis în judecată e total neprofesionist. Un procuror adevărat, nu un terchea-berchea precum Jean Uncheșelu, ar fi făcut făcut haz la o asemenea acuzație, zicîndu-și profesionist: Foarte bine, o să vezi tu ce înseamnă neprofesionist cînd o să faci pușcărie!”, continuă Ion Cristoiu.

Prin urmare, acesta este de părere că Uncheșelu nu este un procuror adevărat, ci doar un ”pițifelnic”. În loc să facă haz la năzbâtia inculpatului, el ”s-a dus repede la Codruța Kovesi și a cerut să facă ceva împotriva celor scrise de Victor Ponta. Dacă n-ar fi acționat sub coordonarea Codruței Kovesi, n-ar fi avut tupeul să se ducă și să-i ceară să facă ceva împotriva celui care i-a zis că nu-i profesionist”.

Urmarea a fost un comunicat al DNA în care se arată că: ”90 de procurori prezenţi la Adunarea Generală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să analizeze dacă afirmaţiile respective sînt de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său. (…) În solicitarea adresată CSM, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie consideră că afirmaţiile denigratoare făcute de primul ministru afectează reputaţia profesională a procurorului care a instrumentat cauza cît şi a procurorilor abilitaţi să se pronunţe cu privire la legalitatea şi temeinicia soluţiei dispuse în dosarul respectiv – trimitere în judecată”.

Chiar dacă Uncheșelu a fost profund tulburat de afirmația lui Ponta, Cristoiu nu poate înțelege de ce s-a adresat el CSM pentru a i se apăra onoarea: ” Indiferent de ce ar fi scris pe Facebook Victor Ponta despre Jean Uncheșelu, e o iresponsabilitate cruntă să pui pe toți procurorii DNA să adopte în unanimitate o Rezoluție de condamnare a lui Victor Ponta.
O Rezoluție de o imbecilitate dătătoare de dureri de cap”.

”DNA a ajuns pînă acolo încît să considere niște biete rînduri ale unui inculpat atît de grave încît să se adopte prin vot o Rezoluție de condamnare a celui care pînă la urmă și-a exercitat un drept constituțional?”, se întreabă jurnalistul.

Atitudinea DNA are o explicație. Instituția a recunoscut într-un document public că dosarul lui Ponta a fost coordonat și supravegheat de ștabii din DNA. ”Toți acești ștabi s-au simțit atinși de afirmația că Dosarul e opera unui neprofesionist. De aici Rezoluția Adunării Generale a Oamenilor Muncii de la DNA”. Rezoluția e parte din presiunea asupra lui Ponta pentru a-l forța să lase locul de premier ”nefericitului Cătălin Predoiu, Premierul Guvernului Meu al lui Klaus Ioahannis”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Surse: Virgil Popescu a dorit 30 de miliarde de lei în plus la rectificare și a primit două miliarde

Publicat

in

De

Ministerul Energiei a cerut Guvernului suplimentarea fondurilor bugetare cu 31,6 miliarde de lei, marea majoritate pentru subvenții, dar va primi doar 2,4 miliarde de lei, au declarat surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Pentru ministerul condus de Virgil Popescu se asigură la rectificare fondurile necesare la cheltuieli de personal (+5 milioane lei) și pentru finanțarea schemei de sprijin de compensare/plafonare prețuri energie electrică/gaze naturale (+2.500 milioane lei).

Având în vedere execuția cheltuielilor bugetare se identifică economii la bunuri și servicii (-1,1 milioane lei), alte transferuri (-20 milioane lei) și cheltuieli de capital (-1,3 milioane lei).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Probleme tot mai mari cu drogurile în România! O tânără și-a ‘vrăjit’ șeful cu cocaină: ‘Prizam împreună, în biroul meu’

Publicat

in

De

Din 1.000 de tineri prezenţi la festivaluri sau concerte, 120 au recunoscut că au consumat droguri în ultimul an, iar 16 au mărturisit că erau sub influenţa acestor substanţe chiar în momentul realizării sondajului, arată un studiu publicat de Agenția Națională Antidrog, în iunie anul acesta.

Studiul publicat de Agenţia Naţională Antidrog arată că, în foarte multe cazuri, tinerii practică „warm-up” (îşi fac încălzirea – n.r.), consumând droguri sau alcool, înainte de a pleca spre distracţie. „Acum majoritatea persoanelor care merg la petreceri sau în cluburi, de pildă, vin deja turmentate”, a declarat un tânăr, participant la studiu.

„Lumea nu se mai distrează la fel. Sunt foarte inhibați, foarte mulți simt nevoia să se îmbrace într-un anume fel. Înainte nu era chestia asta, lumea mergea să se distreze. Acum, parcă toată lumea vrea să dovedească ceva altcuiva” – participant la studiu.

Atunci când sunt întrebaţi de ce consumă substanţele interzise, ei invocă următoarele motive:

  • pentru relaxare (19,8%)
  • din curiozitate (14,5%)
  • fără niciun motiv clar definit (12,7%)

Pe lângă festivaluri sau campusuri, un alt spațiu unde se pot comercializa substanțele interzise sunt chiar firmele, informează ziarul Libertatea.ro.

Cel puțin asta s-a întâmplat în cazul care face obiectul dosarului înregistrat la Tribunalul Hunedoara, în care inculpată este A.R., o tânără de 29 de ani. Din 2020 şi până toamna trecută, când a fost prinsă de poliţie, A. R. a deţinut, alături de complicele ei, V. N., o cultură cu 90 de plante de canabis plantate lângă Deva, într-un pâlc. Dar ancheta ce a urmat a dezvăluit că femeia nu făcea doar trafic de canabis, din producţia proprie, ci şi de cocaină. Ea era angajată, ca agent de vânzări, la o societate comercială privată din Timişoara, iar poliţiştii au mers să ia declaraţii şi de la locul ei de muncă. Surpriza cea mare a fost chiar mărturia managerului general al societăţii. „Eu sunt persoana care a angajat-o pe R. A. pe postul de agent de vânzări”, a precizat el. „Mi-am dat seama că este drogată la serviciu și i-am spus că sunt interesat să consum și eu. Astfel, ea a început să îmi ofere cocaină, pe care o prizam împreună, în biroul meu. Asta s-a întâmplat de aproximativ 4-5 ori, cocaina fiind adusă de ea, de fiecare dată”. Tribunalul Hunedoara a condamnat-o pe A. R., pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, la 3 ani şi 6 luni de închisoare, dar ea a făcut apel. Colegul ei de cocaină e în continuare manager general.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend