Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristoiu: Condamnarea lui Dragnea – o aberație istorică. ÎCCJ face politică

Publicat

in

Ion Cristoiu consideră că decizia în dosarul Referendumul este un al doilea exemplu major că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia decizii politice. Jurnalistul vede condamnarea lui Liviu Dragnea ca pe o aberaţie istorică.

“Potrivit Rechizitorului întocmit de procurorul Lucian Papici aceşti 74 de inşi au fraudat Referendumul sub comanda lui Liviu Dragnea. Pentru ca o astfel de acuzaţie să fie întemeiată, Dosarul ar fi trebuit să aibă dovezi zdrobitoare din care să se vadă că Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a dat dispoziţii să se fraudeze Referendumul”, scrie Cristoiu, care remarcă absenţa dovezilor indubitabile.

“Nu voi mai repeta ceea ce am scris iar şi iar din octombrie 2013, cînd am citit Rechizitoriul. Am vrut însă să subliniez un fapt peste care Presa a trecut. La Procesul de la ICCJ, 46 dintre membrii Comisiilor din teritoriu au fost achitaţi pe motiv că fapta n-a existat! Aşadar, Liviu Dragnea a comandat o maşinărie de fraudare redusă acum de la 74 la 28. Cu o singură excepție – Stan Vili de la Suraia, ceilalţi 26 au fost condamnaţi cu suspendare. De ce am atras atenţia asupra acestui amănunt? Pentru a arăta că acest Dosar a fost din start politic. Era nevoie să se confirme juridic, printr-un Proces spectaculos, ca Referendumul a fost fraudat. Fireşte, Referendumul fusese fraudat în multe locuri ca prezenţă. Dar una e să susţină asta Presa anti-USL şi alta e să susţină asta Justiţia. E ceva care s-a petrecut de multe ori în istoria României. (…)

În cazul Referendumului era nevoie de un număr cît mai mare de inculpaţi. Una e să spui c-au fraudat Referendumul sub conducerea lui Liviu Dragea 74 de inşi şi alta e să spui că l-au fraudat doar 28! Procesului îi lipsea însă altceva, mult mai important, pentru a fi spectaculos din punct de vedere politic. Îi lipsea un şef de la USL, unul de la Bucureşti, a cărui acuzare să dea impresia de acţiune coordonată. Din punct de vedere politic nu mai era vorba de niște mărunți USL-iști din teritoriu care, știind lecția, s-au apucat să fraudeze. Era vorba de o Operațiune bine pusă la punct, concertată la nivelul întregii țări și coordonată pînă în cele mai mici amănunte de la Centru.

Referendumul a fost iniţiat şi dirijat de toţi liderii USL de atunci, altfel zis, de liderii PSD şi PNL. Dintre aceştia a fost cu penseta doar unul: Liviu Dragnea. S-a ajuns astfel la aberaţia istorică a acestui Dosar. Deşi Suspendarea şi Referendumul erau opera a numeroși inși din conducerile PSD şi PNL, dacă ar fi să credem Rechizitoriului, singura persoană care a pus totul la cale a fost secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Toţi ceilalţi lideri, inclusiv Victor Ponta şi Crin Antonescu, culegeau floricele pe cîmpii în ziua Referendumului şi în zilele anterioare! Stăpînul absolut al USL era Liviu Dragnea. Atît de puternic încît frauda de zor Referendumul fără ca şefii lui, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-o ştie”, mai scrie Ion Cristoiu pe blog.

Vezi şi: BOMBA NUCLEARĂ care rupe DNA: probele ASCUNSE din dosarul lui Dragnea

Pe baza unui interviu dat de Lucian Papici, procurorul care a trimis în judecată dosarul, în revista Kamikaze, Cristoiu trage următoarele concluzii:

  1. ”Sunt informaţii copleşitoare din partea serviciilor cum că se pregăteşte o fraudă de proporţii la referendum”. Ca să vezi! Serviciile nu erau cu ochii pe spioni sau pe terorişti, ci pe politicienii USL.
  2. ”Va trebui să facem o investigaţie preliminară”. Nici n-avusese loc Referendumul şi DNA lucra deja la Dosarul Fraudării.
  3. Procurorului Gheorghe Bucşan i-a luat locul chiar şeful Secţiei, Lucian Papici, în prezent plecat din DNA pe uşa din dos, învinuit în cîteva dosare!
  4. „Lipsea clu-ul acestui dosar”. Şi clu-ul a fost găsit: Liviu Dragnea.

“De ce am insistat pe aventura acestui Dosar? Pentru a sublinia geniala soluţie politică găsită de Livia Stanciu. Dacă-l achita pe Liviu Dragnea (cum ar fi fost corect) producea următoarele pagube politice:

1) Afecta imaginea Binomului SRI-DNA, Binom care a clocit acest Dosar.
2) Îi administra o lovitură amicei sale Laura Codruţa Kovesi, cea care a verificat Rechizitoriul în 2013.
3) Întărea forţa PSD în detrimentul PNL, Partidul meu.
4) Îşi ridica în cap electoratul anti-PSD.

Dacă-l condamna cu executare, risca următoarele pagube politice:

  1. Îi dădea satisfacţie deplină lui Traian Băsescu, noul duşman al Binomului SRI-DNA.
  2. Destabiliza PSD acum, cînd Sistemul are nevoie de un PSD ţinut în frîu de Liviu Dragnea.
  3. Stîrnea şi mai tare milioanele de români care votaseră la Referendum împotriva lui Traian Băsescu.
  4. Era o nedreptate juridică strigătoare la cer”, mai scrie Ion Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mesajul generalului Gabriel Oprea de Ziua Poliției de Frontieră: ‘Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne’

Publicat

in

De

Președintele Uniunii Militarilor și Politistilor “Mihai Viteazul”, generalul Gabriel Oprea, a transmis un mesaj de Ziua Poliției de Frontieră.

“Astazi, Poliția de Frontieră Română împlineste 157 de ani de existență.
Cu această ocazie, UMPMV transmite felicitări polițiștilor de frontieră pentru întreaga lor activitate în slujba securității naționale a României și a cetățenilor români.
Poliția de Frontieră și-a construit o veritabilă carte de vizită, având un rol fundamental în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne pentru care avem toată aprecierea.
În mandatele de ministru al afacerilor interne, de vicepremier pentru securitate națională, dar și ca premier interimar, am sprijinit Poliția de Frontieră prin măsuri concrete, prin inițiative și modificări legislative importante pentru această instituție, dar și pentru întregul sistem de securitate națională.

Spun de fiecare dată: România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. Așadar, așteptările românilor, în ceea ce privește dosarul Schengen sunt unele legitime. Pentru că prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, tara noastră lucrează deja de multă vreme în logica unui stat Schengen, la același nivel de complexitate. Este vremea ca România să-și ocupe locul în spatiul Schengen.

Poliția de Frontieră română este instituție performantă si modernă, care are un rol fundamental în sistemul național de securitate.

Felicitări tuturor polițiștilor de frontieră și La mulți ani!”, a spus fostul ministru de Interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul Educației, anunț de ultimă oră: Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat

Publicat

in

De

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Ministerul a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 – 2022).
Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

În etape anterioare au fost admişi: 10.710 elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă; 706 în învăţământul special.

Alţi 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend