Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristoiu: Condamnarea lui Dragnea – o aberație istorică. ÎCCJ face politică

Publicat

in

Ion Cristoiu consideră că decizia în dosarul Referendumul este un al doilea exemplu major că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia decizii politice. Jurnalistul vede condamnarea lui Liviu Dragnea ca pe o aberaţie istorică.

„Potrivit Rechizitorului întocmit de procurorul Lucian Papici aceşti 74 de inşi au fraudat Referendumul sub comanda lui Liviu Dragnea. Pentru ca o astfel de acuzaţie să fie întemeiată, Dosarul ar fi trebuit să aibă dovezi zdrobitoare din care să se vadă că Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a dat dispoziţii să se fraudeze Referendumul”, scrie Cristoiu, care remarcă absenţa dovezilor indubitabile.

„Nu voi mai repeta ceea ce am scris iar şi iar din octombrie 2013, cînd am citit Rechizitoriul. Am vrut însă să subliniez un fapt peste care Presa a trecut. La Procesul de la ICCJ, 46 dintre membrii Comisiilor din teritoriu au fost achitaţi pe motiv că fapta n-a existat! Aşadar, Liviu Dragnea a comandat o maşinărie de fraudare redusă acum de la 74 la 28. Cu o singură excepție – Stan Vili de la Suraia, ceilalţi 26 au fost condamnaţi cu suspendare. De ce am atras atenţia asupra acestui amănunt? Pentru a arăta că acest Dosar a fost din start politic. Era nevoie să se confirme juridic, printr-un Proces spectaculos, ca Referendumul a fost fraudat. Fireşte, Referendumul fusese fraudat în multe locuri ca prezenţă. Dar una e să susţină asta Presa anti-USL şi alta e să susţină asta Justiţia. E ceva care s-a petrecut de multe ori în istoria României. (…)

În cazul Referendumului era nevoie de un număr cît mai mare de inculpaţi. Una e să spui c-au fraudat Referendumul sub conducerea lui Liviu Dragea 74 de inşi şi alta e să spui că l-au fraudat doar 28! Procesului îi lipsea însă altceva, mult mai important, pentru a fi spectaculos din punct de vedere politic. Îi lipsea un şef de la USL, unul de la Bucureşti, a cărui acuzare să dea impresia de acţiune coordonată. Din punct de vedere politic nu mai era vorba de niște mărunți USL-iști din teritoriu care, știind lecția, s-au apucat să fraudeze. Era vorba de o Operațiune bine pusă la punct, concertată la nivelul întregii țări și coordonată pînă în cele mai mici amănunte de la Centru.

Referendumul a fost iniţiat şi dirijat de toţi liderii USL de atunci, altfel zis, de liderii PSD şi PNL. Dintre aceştia a fost cu penseta doar unul: Liviu Dragnea. S-a ajuns astfel la aberaţia istorică a acestui Dosar. Deşi Suspendarea şi Referendumul erau opera a numeroși inși din conducerile PSD şi PNL, dacă ar fi să credem Rechizitoriului, singura persoană care a pus totul la cale a fost secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Toţi ceilalţi lideri, inclusiv Victor Ponta şi Crin Antonescu, culegeau floricele pe cîmpii în ziua Referendumului şi în zilele anterioare! Stăpînul absolut al USL era Liviu Dragnea. Atît de puternic încît frauda de zor Referendumul fără ca şefii lui, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-o ştie”, mai scrie Ion Cristoiu pe blog.

Vezi şi: BOMBA NUCLEARĂ care rupe DNA: probele ASCUNSE din dosarul lui Dragnea

Pe baza unui interviu dat de Lucian Papici, procurorul care a trimis în judecată dosarul, în revista Kamikaze, Cristoiu trage următoarele concluzii:

  1. ”Sunt informaţii copleşitoare din partea serviciilor cum că se pregăteşte o fraudă de proporţii la referendum”. Ca să vezi! Serviciile nu erau cu ochii pe spioni sau pe terorişti, ci pe politicienii USL.
  2. ”Va trebui să facem o investigaţie preliminară”. Nici n-avusese loc Referendumul şi DNA lucra deja la Dosarul Fraudării.
  3. Procurorului Gheorghe Bucşan i-a luat locul chiar şeful Secţiei, Lucian Papici, în prezent plecat din DNA pe uşa din dos, învinuit în cîteva dosare!
  4. „Lipsea clu-ul acestui dosar”. Şi clu-ul a fost găsit: Liviu Dragnea.

„De ce am insistat pe aventura acestui Dosar? Pentru a sublinia geniala soluţie politică găsită de Livia Stanciu. Dacă-l achita pe Liviu Dragnea (cum ar fi fost corect) producea următoarele pagube politice:

1) Afecta imaginea Binomului SRI-DNA, Binom care a clocit acest Dosar.
2) Îi administra o lovitură amicei sale Laura Codruţa Kovesi, cea care a verificat Rechizitoriul în 2013.
3) Întărea forţa PSD în detrimentul PNL, Partidul meu.
4) Îşi ridica în cap electoratul anti-PSD.

Dacă-l condamna cu executare, risca următoarele pagube politice:

  1. Îi dădea satisfacţie deplină lui Traian Băsescu, noul duşman al Binomului SRI-DNA.
  2. Destabiliza PSD acum, cînd Sistemul are nevoie de un PSD ţinut în frîu de Liviu Dragnea.
  3. Stîrnea şi mai tare milioanele de români care votaseră la Referendum împotriva lui Traian Băsescu.
  4. Era o nedreptate juridică strigătoare la cer”, mai scrie Ion Cristoiu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 28 iunie

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 28 iunie

Ortodoxe
Aducerea moaştelor Sf. Mc. doctori fără de arginţi şi făcători de minuni Chir şi Ioan

Greco-catolice
Aducerea la Roma a moaştelor Sf. Chir şi Ioan, doctori fără plată

Romano-catolice
Sf. Irineu, ep. m.

Aducerea moaştelor Sfinţilor Mucenici doctori fără de arginţi Chir şi Ioan este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 28 iunie.

Sfinţii Mucenici Chir şi Ioan au trăit în timpul împăratului Diocleţian (secolul al IV-lea). Au suferit moarte martirică în oraşul Canope, nu departe de Alexandria, în Egipt, şi sunt sărbătoriţi de Biserică în 31 ianuarie, ziua în care au fost omorâţi pentru Hristos.

După sfârşitul lor mucenicesc, creştinii din Canope le-au îngropat trupurile în taină şi au stat aşa până în vremea împăratului Arcadius (395-408) şi a patriarhului Teofil al Alexandriei, când au fost descoperite.

Sfintele lor moaşte au fost aduse în Manufin, o cetate egipteană cu multe temple păgâne, unde s-a construit o biserică în numele Sfinţilor Chir şi Ioan, de către patriarhul Alexandriei, Sfântul Chiril. Acolo mulţi creştini au primit tămăduiri prin rugăciunile făcute lângă racla lor.

Sfinţii Chir şi Ioan sunt numiţi doctori fără de arginţi deoarece Sfântul Chir chiar era medic iar Sfântul Ioan era ucenic al său şi îi îngrijeau pe cei bolnavi fără să primească vreo răsplată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Polonia afirmă că este, după SUA, al doilea cel mai mare donator de arme pentru Ucraina

Publicat

in

De

Polonia a livrat Ucrainei, de când a început agresiunea rusă asupra acestei ţări, materiale militare în valoare de 1,8 miliarde de euro şi va continua să-i ofere sprijin militar şi logistic, a transmis luni guvernul de la Varşovia, potrivit agenţiei EFE, anunță agerpres.

De la începutul războiului, Polonia a devenit ”al doilea cel mai mare donator de ajutor militar (al Ucrainei), după Statele Unite”, a declarat la o conferinţă de presă la Varşovia şeful cancelariei premierului Mateusz Morawiecki, Michal Dworczyk.

Ajutorul militar polonez destinat Ucrainei va creşte, iar printre echipamentele deja livrate se numără circa 200 de tancuri T-72 de producţie rusească, 18 tunuri autopropulsate poloneze Krab şi un număr neprecizat de sisteme antiaeriene poloneze Piorun.

Premierul Morawiecki anunţase pe 7 iunie semnarea celui mai mare contract de armament din ultimii 30 de ani pentru industria poloneză de apărare, în valoare de circa 700 de milioane de euro şi care include livrarea pentru armata ucraineană a 38 de tunuri Krab de calibrul 155 mm şi cu o rază de acţiune de 40 de kilometri.

Pe de altă parte, premierul polonez a asigurat recent că ”Comisia Europeană va rambursa în mare parte costul armelor care erau ale noastre” şi pe care Polonia ”le-a dat Ucrainei”.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat cu două săptămâni în urmă că, după ce a ”trimis sute de tancuri, vehicule, drone şi muniţii” Ucrainei, Polonia le ”va cere aliaţilor ei, în special celor mai serioşi”, ca la rândul lor să trimită Poloniei ”echipamente, nu în mod necesar noi”, pentru a le înlocui pe cele oferite Ucrainei.

În acest context, Duda a reproşat Germaniei că nu şi-a respectat promisiunea de a transfera Ucrainei tancuri Leopard.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend