Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristoiu: Condamnarea lui Dragnea – o aberație istorică. ÎCCJ face politică

Publicat

in

Ion Cristoiu consideră că decizia în dosarul Referendumul este un al doilea exemplu major că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia decizii politice. Jurnalistul vede condamnarea lui Liviu Dragnea ca pe o aberaţie istorică.

„Potrivit Rechizitorului întocmit de procurorul Lucian Papici aceşti 74 de inşi au fraudat Referendumul sub comanda lui Liviu Dragnea. Pentru ca o astfel de acuzaţie să fie întemeiată, Dosarul ar fi trebuit să aibă dovezi zdrobitoare din care să se vadă că Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a dat dispoziţii să se fraudeze Referendumul”, scrie Cristoiu, care remarcă absenţa dovezilor indubitabile.

„Nu voi mai repeta ceea ce am scris iar şi iar din octombrie 2013, cînd am citit Rechizitoriul. Am vrut însă să subliniez un fapt peste care Presa a trecut. La Procesul de la ICCJ, 46 dintre membrii Comisiilor din teritoriu au fost achitaţi pe motiv că fapta n-a existat! Aşadar, Liviu Dragnea a comandat o maşinărie de fraudare redusă acum de la 74 la 28. Cu o singură excepție – Stan Vili de la Suraia, ceilalţi 26 au fost condamnaţi cu suspendare. De ce am atras atenţia asupra acestui amănunt? Pentru a arăta că acest Dosar a fost din start politic. Era nevoie să se confirme juridic, printr-un Proces spectaculos, ca Referendumul a fost fraudat. Fireşte, Referendumul fusese fraudat în multe locuri ca prezenţă. Dar una e să susţină asta Presa anti-USL şi alta e să susţină asta Justiţia. E ceva care s-a petrecut de multe ori în istoria României. (…)

În cazul Referendumului era nevoie de un număr cît mai mare de inculpaţi. Una e să spui c-au fraudat Referendumul sub conducerea lui Liviu Dragea 74 de inşi şi alta e să spui că l-au fraudat doar 28! Procesului îi lipsea însă altceva, mult mai important, pentru a fi spectaculos din punct de vedere politic. Îi lipsea un şef de la USL, unul de la Bucureşti, a cărui acuzare să dea impresia de acţiune coordonată. Din punct de vedere politic nu mai era vorba de niște mărunți USL-iști din teritoriu care, știind lecția, s-au apucat să fraudeze. Era vorba de o Operațiune bine pusă la punct, concertată la nivelul întregii țări și coordonată pînă în cele mai mici amănunte de la Centru.

Referendumul a fost iniţiat şi dirijat de toţi liderii USL de atunci, altfel zis, de liderii PSD şi PNL. Dintre aceştia a fost cu penseta doar unul: Liviu Dragnea. S-a ajuns astfel la aberaţia istorică a acestui Dosar. Deşi Suspendarea şi Referendumul erau opera a numeroși inși din conducerile PSD şi PNL, dacă ar fi să credem Rechizitoriului, singura persoană care a pus totul la cale a fost secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Toţi ceilalţi lideri, inclusiv Victor Ponta şi Crin Antonescu, culegeau floricele pe cîmpii în ziua Referendumului şi în zilele anterioare! Stăpînul absolut al USL era Liviu Dragnea. Atît de puternic încît frauda de zor Referendumul fără ca şefii lui, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-o ştie”, mai scrie Ion Cristoiu pe blog.

Vezi şi: BOMBA NUCLEARĂ care rupe DNA: probele ASCUNSE din dosarul lui Dragnea

Pe baza unui interviu dat de Lucian Papici, procurorul care a trimis în judecată dosarul, în revista Kamikaze, Cristoiu trage următoarele concluzii:

  1. ”Sunt informaţii copleşitoare din partea serviciilor cum că se pregăteşte o fraudă de proporţii la referendum”. Ca să vezi! Serviciile nu erau cu ochii pe spioni sau pe terorişti, ci pe politicienii USL.
  2. ”Va trebui să facem o investigaţie preliminară”. Nici n-avusese loc Referendumul şi DNA lucra deja la Dosarul Fraudării.
  3. Procurorului Gheorghe Bucşan i-a luat locul chiar şeful Secţiei, Lucian Papici, în prezent plecat din DNA pe uşa din dos, învinuit în cîteva dosare!
  4. „Lipsea clu-ul acestui dosar”. Şi clu-ul a fost găsit: Liviu Dragnea.

„De ce am insistat pe aventura acestui Dosar? Pentru a sublinia geniala soluţie politică găsită de Livia Stanciu. Dacă-l achita pe Liviu Dragnea (cum ar fi fost corect) producea următoarele pagube politice:

1) Afecta imaginea Binomului SRI-DNA, Binom care a clocit acest Dosar.
2) Îi administra o lovitură amicei sale Laura Codruţa Kovesi, cea care a verificat Rechizitoriul în 2013.
3) Întărea forţa PSD în detrimentul PNL, Partidul meu.
4) Îşi ridica în cap electoratul anti-PSD.

Dacă-l condamna cu executare, risca următoarele pagube politice:

  1. Îi dădea satisfacţie deplină lui Traian Băsescu, noul duşman al Binomului SRI-DNA.
  2. Destabiliza PSD acum, cînd Sistemul are nevoie de un PSD ţinut în frîu de Liviu Dragnea.
  3. Stîrnea şi mai tare milioanele de români care votaseră la Referendum împotriva lui Traian Băsescu.
  4. Era o nedreptate juridică strigătoare la cer”, mai scrie Ion Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Napoli a dat de pământ cu AS Roma în primul meci post restricții – Scor 2-1

Publicat

in

De

Callejon ’55 şi Insigne ’82 au marcat golurile gazdelor, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Mkhitaryan ’60.

Citește și: India, decizie radicală de teama COVID-19: Faimosul Taj Mahal, închis pe termen nelimitat

Napoli, locul 6, şi-a egalat la puncte, 48, adversara de duminică, clasată pe locul 5.

Juventus conduce în clasament, cu 75 de puncte, urmată de Lazio, 68 de puncte, Inter, 64 de puncte, şi Atalanta, 63 de puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Iranul se laudă cu zeci de ’orașe de rachete’ în situri subterane

Publicat

in

De

Armata Iranului susţine că a construit aşa-zise „oraşe de rachete” în situri subterane din zona Golfului, în comentarii apărute duminică în presa iraniană, relatează dpa şi Reuters citate de Agerpres.

„Iranul a înfiinţat oraşe de rachete onshore şi offshore de-a lungul coastelor Golfului (Persic) şi ale Golfului Oman”, a afirmat comandantul forţelor navale din cadrul Corpului Gardienilor revoluţiei islamice (IRGC), amiralul Alireza Tangsiri, citat de media iraniene.

Înaltul responsabil militar iranian a asigurat că Gardienii Revoluţiei sunt dispuşi să-şi demonstreze forţa dacă este necesar şi a ameninţat cu declanşarea unui „coşmar” asupra rivalilor în cazul unei agresiuni militare, a consemnat agenţia de presă Tasnim.

Aceste instalaţii „se pot dovedi un coşmar pentru inamicii ţării”, a subliniat Alireza Tangsiri.

„Realizările” în plan militar ale Iranului, în special legate de IRGC, constituie de regulă un motiv de fală pentru liderii militari iranieni, dar majoritatea acestor evoluţii rămân secrete şi nu pot fi verificate în mod independent, notează dpa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend