Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristina Elena Dinu: Încetați cu jocurile politice, formați guvernul!

Publicat

in

Jocurile politice trebuie să înceteze, deoarece România are nevoie de un guvern cu puteri depline în cel mai scurt timp. Situația pandemică din țară devine din ce în ce mai dificilă și mai periculoasă pentru sănătatea românilor. Mai sunt câteva zile până la sosirea iernii, iar măsurile pentru protejarea românilor în fața prețurilor uriașe la energie întârzie să apară. În aceste condiții, românii nu vor să vadă baletul pe care îl fac partidele, ci soluții pentru a rezolva criza politică, economică și socială fără precedent din această perioadă.

Consider că nu este momentul acum ca formațiunile politice să își facă calcule electorale pe spatele românilor. Cei care au fost aleși să guverneze de către președintele Iohannis, să o facă, să găsească variante, nu să caute tot felul de scuze pentru a nu guverna, așa cum vedem că se întâmplă în aceste zile. În timp ce varianta de candidat pentru funcția de prim-ministru al șefului statului nu prea are alternative de a forma o majoritate parlamentară care să conducă la învestirea unui nou guvern, alte sute de români pierd lupta cu viața. Cât timp PNL, USR și UDMR continuă să se joace de-a guvernarea, nu se întrevăd niciun fel de măsuri astfel încât criza politică să își găsească finalul, iar românii să fie susținuți să treacă peste aceste zile pandemice înfiorătoare.

PSD face apel la responsabilitate din partea actorilor politici care negociază în aceste ore viitorul țării și al românilor. Partidele de dreapta care doresc să susțină guvernul trebuie să lase deoparte orgoliile politice și cele legate de împărțirea „ciolanului” puterii și să formeze o majoritate parlamentară care să legifereze formarea noului cabinet.

Fiecare oră costă vieți omenești nevinovate și fiecare zi aruncă România în prăpastie. Nu vă mai permiteți să pierdeți timp pe nervii, sărăcia și viețile românilor. Adunați tot ce v-a legat până acum și puneți-vă de acord, pentru că, în caz contrar, distrugeți țara cu totul. Dacă nu sunteți în stare să guvernați, haideți să declanșăm alegerile anticipate, iar poporul să decidă cine să conducă!

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Începe “iarna crypto”? Declinul generalizat al criptomonedelor continuă

Publicat

in

De

Prețurile criptomonedelor și-au continuat declinul miercuri, valoarea totală a pieții scăzând cu peste 2% ceea ce a făcut capitalizarea sa să coboare sub pragul de două trilioane de dolari, relatează Markets Insider.

Piața crypto globală valorează acum în jur de 1,95 de trilioane de dolari după ce a atins un maxim de aproape 3 trilioane de dolari la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.

Noua scădere înregistrată de piața monedelor digitale vine după ce dobânzile obligațiunilor emise de Trezoreria americană au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, lucru care a dus și la un declin al bursei.

Trendul descendent înregistrat de crypto vine și în contextul în care Rezerva Federală a Statelor Unite a semnalat încă din luna decembrie a anului trecut că își va reduce sprijinul pentru economie și că ar putea majora dobânzile de referință de mai multe ori în 2022.

Dobânzile de referință mai mari tind să cântărească mai greu asupra activelor speculative întrucât investitorii aleg să își plaseze lichiditățile în zone ale pieței pe care le percep mai puțin riscante.

Cădere generalizată pentru criptomonede

Prețul bitcoin a scăzut cu mai mult de 1% în timp ce ethereum a suferit pierderi mai grele, de peste 3%, prețul său ajungând la 3.070 de dolari. Ultima dată când prețul ethereum scăzuse sub pragul de 3.000 de dolari era în septembrie 2021.

Așa numitele „altcoins” au suferit la rândul lor pierderi importante, prețul cardano scăzând cu 8% și cel al avalanche cu 5%.

Unele din aceste criptomonede alternative au înregistrat câștiguri semnificative săptămâna trecută după ce piața NFT-urilor și a aplicațiilor DeFi ce oferă platforme alternative ethereum au fost inundate cu fonduri.

Aceste criptomonede „altcoins”, poreclite „ucigași ai ethereum” în unele cercuri crypto, au înregistrat un avans impresionant în ultimul an.

Un raport al băncii de investiții JP Morgan nota recent că dominația ethereum în zona NFT-urilor a scăzut de la 95% la începutul lui 2021 la 80%.

Avertisment privinde o iarnă „crypto”

Un document al băncii elvețiene UBS publicat în urmă cu câteva zile avertizează că piețele crypto s-ar putea confrunta cu o nouă „iarnă” caracterizată de o prăbușire generalizată a prețurilor din care să nu-și revină timp de ani de zile.

Ultima iarnă crypto a avut loc în 2017 și începutul lui 2018, când prețul bitcoin s-a prăbușit de la aproximativ 20.000 de dolari la mai puțin de 4.000 de dolari, făcându-i pe numeroși investitori să-și piardă interesul față de activele digitale.

Analiștii UBS notează că creșterea dobânzilor de referință de către Rezerva Federală a Statelor Unite în 2022 vor diminua atracția exercitată de bitcoin pentru numeroși investitori deoarece va scădea presiunile inflaționiste asupra dolarului care i-au făcut pe mulți să creadă că bitcoin și celelalte criptomonede ar putea fi o alternativă mai bună pentru economii și investiții.

Bancherii de la UBS notează de asemenea că tehnologiile folosite de criptomonede încă au multe neajunsuri și că reglementările ar putea afecta dezvoltarea industriei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Copleșit de scandaluri și atacat din toate părțile, Boris Johnson anunță relaxarea restricțiilor anti-Covid în Anglia

Publicat

in

De

​Premierul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri ridicarea începând cu săptămâna viitoare a celei mai mari părţi a restricţiilor anti-Covid impuse în Anglia pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează BBC și News.ro.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie din punct de vedere legal, munca la distanţă nu va mai fi recomandată în mod oficial, iar un certificat sanitar nu va mai fi impus în vederea intrării în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari, potrivit anunțului făcut de Johnson în parlamentul de la Londra.

„Având în vedere că Covid devine (o boală) endemică, trebuie să înlocuim obligaţile legale cu sfaturi şi recomandări”, a pledat liderul conservator.

El a anunţat că nu intenţionează că prelugească reglementări care impun izolarea în carantină a cazurilor pozitive de Covid-19 atunci când acestea urmează să expire, la 24 martie, adăugând că această dată ar putea fi devansată.

„Noi nu obligăm legal oamenii să se izoleze dacă au gripă”, a explicat Johnson.

Relaxare cu scandal în Marea Britanie

Peste 152.000 de oameni au murit în Regatul Unit din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei. Ultimele date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a bilanţului săptămânal al infecțiilor cu coronavirusul, iar numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 s-a stabilizat.

Numărul bolnavilor de Covid-19 internaţi la terapie intensivă a fost redus în timpul noului val cauzat de varianta Omicron şi scade la rândul său.

Această relaxare a măsurilor considerate liberticide de către o parte a majorităţii conservatoare intervine mai devreme decât era anticipat, data de reevaluare a acestora fiind stabilită pentru 26 ianuarie.

Relaxarea neașteptată survine şi în timpul unei crize fără precedent pentru Boris Johnson din cauza petrecerilor organizate la biroul său în timpul perioadelor de carantină, aspect ce nu a trecut neobservat de opoziție și analiștii care l-au acuzat pe premier că folosește această măsură pentru a-și salva viitorul politic.

Opoziția i-a cerut lui Johnson să demisioneze. În plus, chiar unii membri ai formaţiunii sale, Partidul Conservator, au afirmat că el ar trebui să renunţe la post dacă se va stabili că a încălcat legile stricte pe care le-a introdus guvernul pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Nu mai puțin de 20 de parlamentari conservatori care și-au câștigat locurile la ultimele alegeri generale din 2019 intenționează să trimită scrisori de neîncredere în Johnson, potrivit Telegraph.

„Un grup de parlamentari aleși în 2019 vor trimite scrisori pentru a încerca să atingă pragul de 54 pentru a declanșa o contestare. S-ar putea să se atingă numărul 54”, spune Laura Kuenssberg, editor politic la BBC.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend