Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristiano Ronaldo îl acuză de minciună pe redactorul şef de la France Football

Publicat

in

Atacantul Cristiano Ronaldo a afirmat luni pe reţelele de socializare, cu puţin timp înainte de decernarea ”Balonului de Aur” că redactorul şef al revistei France Football, Pascal Ferre, minte în privinţa rivalităţii sale cu Lionel Messi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ferre a declarat vineri în New York Times că singura ambiţie a atacantului de la Manchester United este să se retragă cu mai multe Baloane de Aur decât rivalul său Lionel Messi, care luni a primit un nou trofeu, al şaptelea din cariera sa, decernat de France Football.

”Pascal Ferre a minţit, el s-a folosit de numele meu ca să se promoveze şi să-şi promoveze publicaţia la care lucrează, a scris Ronaldo pe Instagram. Este inacceptabil ca persoana responsabilă de atribuirea unui premiu atât de prestigios ar putea minţi în acest fel, în absolută lipsă de respect pentru cineva care a respectat întotdeauna France Football şi Balonul de Aur”.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării…

Cristiano Ronaldo, cu cinci Baloane de Aur în palmares, a adăugat că ”mereu am câştigat pentru mine şi pentru cluburile pe care le reprezint, am câştigat pentru mine şi pentru cei care mă iubesc. Eu nu câştig împotriva cuiva. Cea mai mare ambiţie a mea este să câştig titluri naţionale şi internaţionale pentru cluburile pe care le reprezint şi pentru selecţionata ţării mele. Marea ambiţie a carierei mele este să fiu un bun exemplu pentru toţi cei care vor să devină fotbalişti profesionişti. Marea ambiţie a carierei mele este să-mi las numele scris cu litere de aur în istoria fotbalului mondial”.

Portughezul s-a clasat pe locul 6 în ancheta France Football din 2021 şi nu a prins podiumul trofeului Balonul de Aur pentru prima oară din 2010.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Science Report Interiorul Pământului se răcește mult mai rapid decât se credea anterior

Publicat

in

De

Cercetătorii de la ETH Zürich au demonstrat în laborator cât de termoconductibil este un mineral găsit la granița dintre nucleul și mantaua Pământului, descoperirea făcându-i să suspecteze că planeta noastră își pierde căldura mai rapid decât se credea anterior, relatează SciTech Daily.

Evoluția planetei noastre este o poveste a răcirii: în urmă cu 4,5 miliarde de ani Pământul tânăr era caracterizat de temperaturi extreme și un ocean adânc de magmă care îi acoperea întreaga suprafață.

De-a lungul milioanelor de ani suprafața Pământului s-a răcit, formând scoarța terestră. Însă energia geotermală enormă care emană din interiorul planetei a pus în mișcare mai multe procese dinamice printre care și tectonica plăcilor și vulcanismul.

Însă oamenii de știință nu au reușit să răspundă până acum la întrebările privind rapiditatea cu care Pământul s-a răcit și durata de timp necesară pentru ca el să își piardă suficientă căldură pentru ca aceste procese dinamice să se oprească.

Procesele din interiorul planetei noastre

Un posibil răspuns ar putea fi dat de termoconductibilitatea mineralelor care se află la granița dintre nucleul și mantaua planetei. Acest strat intermediar este relevant deoarece aici se formează rocile vâscoase din mantauă care sunt în contact direct cu fierul și nichelul topit din nucleul exterior al Pământului.

Acest strat de graniță este format în principal din mineralul bridgmanit. Cercetătorii au probleme când vine vorba de măsurarea cantității de căldură pe care bridgmanitul o transferă din nucleul Pământului la mantauă deoarece confirmarea pe cale experimentală este foarte dificilă.

Însă acum, profesorul Motohiko Murakami de la ETH Zürich și colegii săi de la Instituția Carnegie pentru Știință din Statele Unite au dezvoltat un sistem de măsurare sofisticat care le permite să măsoare termoconductibilitate bridgmanitului în laborator, în aceleași condiții de presiune și temperatură care se găsesc în interiorul Pământului.

Pentru a face aceste măsurători ei au folosit recent un sistem de măsurare prin absorbție optică într-un diamant încălzit cu un laser.

„Acest sistem de măsurare ne arată că termoconductibilitatea bridgmanitului este de aproximativ 1,5 ori mai mare decât se presupunea”, afirmă Murakami.

Acest lucru sugerează că și fluxurile de căldură dinspre nucleu înspre mantauă sunt de asemenea mai puternice decât se credea anterior, ceea ce înseamnă că Pământul se răcește mai rapid, proces care la rândul său ar putea cauza încetinirea mai rapidă a mișcării plăcilor tectonice.

Răcire accelerată a interiorului Pământului

Deși o valoare de doar 1,5 ori mai mare nu ar putea părea foarte semnificativă, Murakami și colegii săi au arătat de asemenea că o răcire mai rapidă în mantaua Pământului duce la transformarea bridgmanitului într-un alt mineral și cu o termoconductibilitate și mai ridicată, ceea ce la rândul său accelerează fenomenul de răcire.

„Constatările noastre ne-ar putea oferi o nouă perspectivă cu privire la evoluția dinamicii Pământului. Ele sugerează că, la fel ca celelalte planete stâncoase precum Mercur și Marte, [Pământul] se răcește și devine inactiv mult mai rapid decât era așteptat”, explică Murakami.

Însă cercetătorii nu pot spune cât de mult va dura acest proces.

„Deocamdată încă nu știm suficiente lucruri despre aceste tipuri de evenimente pentru a estima cu precizie un calendar pentru ele”, mai spune Murakami.

Pentru a face acest lucru cercetătorii trebuie să înțeleagă mai întâi și modul în care dezintegrarea elementelor radioactive din interiorul Pământului – una din principalele surse de căldură ale planetei – afectează procesele dinamice din mantauă.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Silviu Mănăstire iese la rampă: ‘Mai nou, furtul practicat de firmele Statului și multinaționalele protejate de ambasade se numește greșeală’

Publicat

in

De

Jurnalistul Silviu Mănăstire a comentat pe pagina de Facebook ”Dosar de politician”, declarația premierului Nicolae Ciucă. Acesta nu este de acord cu premierul și susține că  ”producătorii/ furnizorii au făcut ceva pe lege și au umflat facturile cu tupeu pe principiul “poate nu se prinde prostimea””.

”Gluma zilei: cică furnizorii “au greșit” 1 milion de facturi de gaze și electricitate. Mai nou, furtul practicat de firmele Statului și multinaționalele protejate de ambasade se numește greșeală. E ca și cum îl prinzi pe hot cu mâna in buzunar in troleibuz și îți spune ca i-a scăpat mâna din greșeala, ca e de la aglomerație… o regretabila neatenție.

Corect era d-le Ciuca: producătorii/ furnizorii au făcut ceva pe lege și au umflat facturile cu tupeu pe principiul “poate nu se prinde prostimea”. I-a pierdut lăcomia fără margini, dacă se limitau sa fure un 30% la suta cu siguranța politicienii le-ar fi ținut partea (ca doar politicienii sunt sclavii mogulilor din Energie).

Câteva info pe scurt despre cosanostra din Energie, atunci când va iau palpitațiile de la facturi:

Autoritatea Naționala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE)- presedinte Dumitru Chirița, fost deputat PSD, provine din Sindicat Electrica (adevarata mafie sindicala), a fost băiat bun cu piața, “a servit” pe toată lumea cum se spune, precedentul sef, Havrilet, era “omul EON” și al ALDE/ Tariceanu/ Chițoiu

Romgaz – controlată de Aristotel Marius Jude (fost secretar de stat in guvernul Ciolos), ținut/ pus in funcție de liberali. Cunoscut ca incompetent, s-a ocupat de “afaceri corporatiste”, n-are nicio legătura cu producția de hidrocarburi

OMV/ PETROM – companie care nu da socoteala nimănui in Romania, este deasupra Statului, face afaceri cu Gazprom la vedere

Hidroelectrica – sef, Bogdan Badea, face parte din “clanul energetic” ALDE/Chițoiu, a fost angajatului magnatului George Brailoiu, implicat in piața de energie regenerabilă/certificate de carbon

Nuclearelectrica – sef, un anume Ghita, compania este in siajul serviciilor de informatii

Electrica SA/ Electrica Furnizare- o anume doamna Popescu, omul aceleași grupări ALDE din Energie, ținuta și protejata de liberali

Complexul Energetic Oltenia (CEO)- producatorul de energie din cărbune furat și căpușat de toate partidele politice, controlat acum de liberali

E.ON/ ENEL/ ENGIE- adica ambasadele Germaniei, Italiei, Frantei aceste trei corporații nu dau socoteala nimănui, sunt mari furnizori de energie și gaze, adevaratii câștigători ai liberalizării pieței de energie pusă in opera de liberali și useristi la presiunea Bruxelles-ului

– alți mulți furnizori locali/ regionali, cum este Gaz Vest, care au umflat facturile pentru ca au văzut ca este liber la furat, clienții fiind milioane de romani buni de jefuit cu complicitatea Statului

PS: aaaa, scuze, plus băieții deștepți care fac trading/ comert nerusinat/ speculație bursiera / cu energie și gaze/ adică intermediarii/ băieții deștepți din energie”, a conchis Silviu Mănăstire, pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, după o ședință a coaliției guvernamentale, că s-a ajuns la o decizie de plafonare a prețurilor la energie electrică pentru toți consumatorii, fie că sunt casnici sau industriali.

Plafonarea va fi, însă, valabilă doar două luni de zile, pentru februarie și martie. Premierul a precizat că aproape un milion de facturi au fost emise cu tarife greșite. ”Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie. Nu există nicio problemă constituțională. E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de 3 miliarde de lei. Avem aproape un milion de facturi greșite”, a spus Nicolae Ciucă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend