Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cristian Tudor Popescu: ‘Herr Fritz nu uita, Timișoara nu-i a ta! Ce s-ar fi întâmplat dacă protestatarii AUR îl găseau pe Dominic Fritz în birou’

Publicat

in

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat protestul celor de la partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) de la primăriei din Timișoara. Acesta se întreabă retoric ce s-ar fi întâmplat dacă protestatarii îl găseau pe Dominic Fritz în birou. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Vorbim despre un subiect care a atras atenția opiniei publice, azi, la Timișoara, prin stridența lui. Zeci de simpatizanți ai partidului AUR au pătruns în sediul primăriei unde au scandat împotriva edilului Dominic Fritz și i-au cerut demisia. Ați văzut probabil acele imagini cu protestatarii care încercau să ajungă în birourile primarului, au și intrat în primărie. Poliția, Jandarmeria care asigură paza instituției nu au intervenit aproape deloc. Poliția a anunțat pe urmă că a deschis un dosar penal.

Cristian Tudor Popescu: Domnule Pândaru, ați reprodus acum doar scandarea „Rușine să vă fie!”. Au fost mult mai multe și am să le citez. „Herr Fritz nu uita, Timișoara nu-i a ta!”, De altfel, aici, liderul acestui asalt, George Simion, a numit Timișoara – „Fritzișoara”. „Minciunile unei părți a presei din Fritzișoara”.

Apoi, „Venim peste tine, parașutatule din Germania!”, Ieși afară javră ordinară!”. Astfel de scandări mă fac să mă gândesc, și întreg comportamentul acestor indivizi, ce s-ar fi întâmplat dacă se întâlneau cu Dominic Fritz, dacă era în birou Dominic Fritz, și nu plecat în străinătate, cum înțeleg că este. Ce s-ar fi întâmplat acolo? Inși, care pretinde acest domn că veneau în audiență. În audiență, urlând „Venim peste tine, parașutatule din Germania!”, „Ieși afară, javră ordinară!”.

Ce vedem de luni bune încoace, sau rele, este un fenomen care afectează orice popor din această lume. Periodic, apare la suprafață o formațiune tumorală din popor, în cazul de față poporul român, care exhibă o propagandă bazată pe xenofobie, pe șovinism, pe antisemitism și pe violență.

Exemplul cel mai apropiat pentru ce fac acești inși sunt Cămășile brune, cel mai apropiat ca procedee, nu în timp, pentru că asta se întâmpla în Germania anilor ’20, începutul anilor ’30. Cămășile brune, sau sturmabteilung, „detașamentele de asalt”. Acei indivizi purtau respectivele cămăși ca semn de identificare, așa cum poartă, am văzut, o serie de inși acolo, acele veste galbene cu AUR pe ele. Și sub acest semn, năvăleau în instituții publice, ca să facă dreptate, după regulile lor, împărțind oamenii în buni germani și răi germani, sau suboameni, și aplicând corecții fizice.

„Ca și în Germania anilor ’20, ’30, autoritățile, respectiv poliția, se făceau că nu văd când se călcau în picioare orice reguli și erau agresați cetățenii și instituțiile”

Acești inși s-au transportat, iată, au fost la Palatul Parlamentului unde au pătruns pe poarta aceea, intrând în curtea Parlamentului, acum îi vedem aici, cu ceva timp în urmă i-am văzut luând cu asalt Ministerul Sănătății, luând cu asalt Ministerul de Interne, și acum, iată, un nou asalt în această primărie din Timișoara.

Ca și atunci, în Germania anilor ’20, ’30, autoritățile, respectiv poliția, se făceau că nu văd în momentul în care indivizii ăștia călcau în picioare orice reguli și agresau cetățenii și instituțiile. Așa a făcut și poliția din Timișoara. Așa au făcut și jandarmii la Palatul Parlamentului, unde inșii ăia au putut să pătrundă acolo forțând porțile, aici, iată, au pătruns nestingheriți în primărie.

Încă o dată, gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Dominic Fritz era acolo!

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Sunt discuții în spațiul public, opinii, care spun că e mai bine că jandarmii, polițiștii nu intervin, pentru a nu-i victimiza pe acei oameni, pentru a nu escalada lucrurile. Nu sunteți de acord cu aceste opinii?

Cristian Tudor Popescu: Nu! Nu! Cum să nu intervii? Deci, le interzici accesul în clădire. Păi, am văzut toate imaginile, oamenii aceștia au pătruns în clădire scandând lozinci agresive, violente, grav insultătoare… Cum să-i lași, pe cioporul ăsta de inși să intre acolo? Nu spune nimeni să intervii în forță asupra lor, dar există mijloace prin care îi împiedici, că de aia sunt organe de ordine, și aici, ca și la Palatul Parlamentului. Vasăzică nu sunt în stare să țină astfel de grupuri violente în afara instituțiilor statului? Păi, atunci la ce să ne mai așteptăm?, conform Digi24.ro.

Vezi și:

George Simion l-a ‘declanșat’ pe Dacian Cioloș: ‘Huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autoritățile statului nu le-ar permite să încalce legea și să se manifeste contrar oricăror reguli’

George Simion s-a dus la primăria USR-istului Dominic Fritz! ‘Ieși afară, javră ordinară!’

George Simion: ‘Ce a spus Dominic Fritz e o minciună sfruntată! Încearcă să facă ce a făcut Iliescu. Bande de legionari – știți discursul lui Iliescu. Nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Date de la ora 10:00. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică vine cu noi date referitoare la pandemia de coronavirus.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus și 28 de decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28  de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut o nouă tabără în interiorul PNL: Liberalii autentici. ‘Nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita’

Publicat

in

De

Situație tot mai tensionată în interiorul PNL! Fostul prefect de Argeș Emanuel Soare și-a anunțat demisia din partid. Acesta a acuzat actuala conducere a organizației PNL Argeș că se comportă ”complet nestatutar”. 

După trei ani de la intrarea mea în politică alături de PNL, am decis să DEMISIONEZ din funcția de Prim-Vicepreședinte și din calitatea de membru al PNL.

Mi-a fost foarte greu să iau această demisie și mă despart de PNL cu sufletul apăsat. Am convins peste 70.000 de argeșeni să ne voteze în campania pentru alegerile locale, arătând că suntem oameni serioși, loiali principiilor și valorilor liberale care au construit România modernă. Am arătat că suntem singura opțiune pentru mai bine în fața unei guvernări locale de stânga, complet neperformantă.

Din păcate, noua conducere a PNL Argeș, impusă complet nestatutar, calcă în picioare toate principiile democrației și moralității politice. Nu comunică cu membrii activi, nu se consultă cu organizațiile în stabilirea noilor birouri de conducere, înlătură toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD și aduce persoane care nu au nici măcar calitatea de membru PNL sau sunt din alte județe în componența noului Birou Politic Județean.

Sunt alături de toți liberalii autentici care mai sunt, încă, în PNL, le înțeleg frustrarea și nemulțumirile și îi invit să reflecteze asupra noii orientări pesediste promovate de noua conducere a PNL și să ia, de urgență, decizia pe care o consideră corectă față de ei înșiși, față de credințele lor și față de electoratul de dreapta, liberal.

În condițiile actuale, nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita și va mai vota vreodată PNL”, a scris Emanuel Soare pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend