Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristian Tudor Popescu ATACĂ după TRAGEDIA de la Onești: Sunt o grămadă de greșeli ale autorităților care au dus la crima groaznică

Avatar

Publicat

in

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critică autoritățile din România, după ce doi muncitori au fost uciși la Onești, de un om care i-a sechestrat.

Cristian Tudor Popescu a declarat  la Digi24: „În ce privește ce s-a întâmplat acolo îi au pe conștiință pe acești muncitori autoritățile. Din ce am văzut și auzit relatat, în legătură cu acest caz, sunt o gramadă de greșeli ale autorităților care au dus la această dublă crimă groaznică.

Citește și: Revoluția promisă de Dominic Fritz în primărie e UN BASM: Timișoara e sufocată de fum, subalternii lui Fritz TAC de o săptămână

Eu nu înțeleg cum a fost posibil ca un om de 60 și ceva de ani să poată să pună la pământ 2 oameni, 2 muncitori, un om de 36 de ani și un om de 50, am înțeles, doi fiind, să îi pună la pământ și să îi lege. (…)

Apoi, când vezi că individul respectiv are un tip de discurs în mod evident fixist, obsesisv psihotic, pentru că e clar că omul nu stătea absolut deloc la negociere, discursul era clar fixist și psihotic, atunci încerci să îl anihilezi. Un om de 60 de ani, om înarmat cu un cuțit, să nu poată fi anihilat?

Se găsea acolo un trăgător profesionist, fost în trupele speciale, dotat cu o armă de asalt, și era greu să fie anihilat?”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Theodor Paleologu: Mi se par ipocrite cererile PNL de demitere a lui Vlad Voiculescu

Avatar

Publicat

in

De

Fost ministru, ambasador și candidat la prezidențiale, Theodor Paleologu consideră că sunt ipocrite criticile liberalilor  la adresa lui Vlad Voiculescu pentru că PNL-iștii se bucură că au scăpat de cartoful fierbinte dar nu vor să accepte că „fuga de responsabilitate are și ea un cost”.

„Nu îi iau apărarea lui Vlad Voiculescu, dar mi se par ipocrite criticile și cererile de demitere venite din partea unor lideri PNL. N-a vrut PNL-ul să scape de cartoful fierbine al Ministerului Sănătății? N-au fost încîntați acești lideri liberali că și-a dorit Maica Tereza, cum îi spune un ilustru intelectual, să preia covîrșitoarea responsabilitate a celui mai dificil și impopular portofoliu ministerial? Fuga de responsabilitate are și ea un cost…”, a scris Theodor Paleologu pe Facebook.

Citește și: SURSE – Alianța USR PLUS ar fi dispusă să iasă de la guvernare pentru Vlad Voiculescu .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gabriela Firea, reacţie la tragedia de la ‘Victor Babeş’: ‘Doamne, ce se întâmplă în ţara noastră?

Avatar

Publicat

in

De

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, reacţionează la tragedia de la Spitalul “Victor Babeş”. Trei pacienţi au murit, luni seară, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Cinci pacienţi au fost transferaţi.

Doamne, ce se intampla cu tara noastra? Incompetenta ucide! Nepasarea ucide! Tacerea ucide! #NuLePasaDeOameni”, scrie Firea pe Facebook.

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne).

Comunicatul DSU:

Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș

– 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș

– 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

– 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni

– 1 pacient la Floreasca

-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend