Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cristian Soare s-a întâlnit cu marii angajatori din Argeş

Publicat

in

Astăzi, Cristian Soare  (noul Prefect al Judeţului Argeş) împreună cu Mihai Oprescu (acum,noul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă ) şi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş, au organizat la prefectură o întâlnire cu marii angajatori din judeţ. 

Cristian Soare doreşte să transmită mediului de afaceri că, instituţia pe care în prezent o conduce, doreşte să fie aproape de investitorii aflaţi în acest judeţ şi doreşte să preia şi să rezolve probleme care îi sunt aduse la cunostinţă de aceştia.

“Vrem să fim alături de dumneavoastră, alături de toate problemele pe care le aveţi, pe orice domeniu de activitate; orice serviciu al unui deconcentrat este de aceeaşi parte a baricadei  ca dumneavoastră – să vă sprijinim să se creeze locuri de muncă, să stabilim un climat bun, un climat de colaborare” – transmite Cristian Soare oamenilor de afaceri . 

“Absolut toate problemele pe care le aveţi dumneavoastră astăzi -sau dacă nu le veti ridica astăzi, trebuie să vă gândţi şi să ni le spuneţi, astfel încât noi să putem face întâlniri viitoare pe orice domeniu de activitate – acesta este mesajul pe care îl transmit.”

Cristian Soare precizează că în perioada primului mandat de prefect, a avut această iniţiativa de a se întâlni cu angajatorii, iniţiativă continuată de Mihai Oprescu şi care ,va continua acum, tot cu iniţiatorul ei.

” Cu o parte dintre dumneavoastră, am apucat să mă întâlnasc,apoi a fost colegul meu care a continuat aceste întâlniri, apoi am preluat din nou eu, dar am rămas în acest format, în această echipă , pentru că aşa este bine, să fim cu toţii în slujba intereselor judeţului.  Mediul  de afaceri este cel mai important si este foarte clar că ne interesează crearea locurilor de muncă şi sa aveţi dumneavoastră stabilitate prin acţiunile pe care le vom efectua şi noi.”

De asemenea, noul prefect mai spune ca va continua toate demersurile pe care Mihai Oprescu le-a inceput, inclusiv cel legat de realizarea autostrazii Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Nadlac, care face parte din Coridorul IV Pan-European si care, in prezent, este cel mai important obiectiv.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Theodor Paleologu desființează proiectul ‘România Educată’ al lui Klaus Iohannis: ‘E un fâs! S-a gândit șapte ani de zile, ca să producă ceva lipsit de interes și nesărat’

Publicat

in

De

Theodor Paleologu , fost ministru al Culturii, diplomat, profesor și om de cultură a declarat că proiectul ”România Educată” inițiat de președintele Klaus Iohannis, reprezintă un cumul de ,”banalități și baliverne fără cap și coadă”.

Theodor Paleologu: ,,De 30 de ani reformăm educația și e din ce în ce mai rău”

,,În cel mai bun caz, niște banalități! Ne referim la documentul prezentat de președintele Iohannis. Pe de altă parte, e interesant! E un fost inspector școlar care produce asemenea fâs. E un fâs! S-a gândit șapte ani de zile, ca să producă ceva lipsit de interes și nesărat. Se vede că nu are experiență de profesor, că nu știe exact cum este treaba cu predarea. Acuma, să vă spun un lucru: nu este vorba numai de acest al nu știu câtelea proiect. Că fiecare vine cu proiectul lui. Fiecare cu viziunea proprie. Ăsta este un alt cuvânt de care m-am săturat: viziune și reformă! Fiecare se trezește cu viziunea lui pentru o reformă. De 30 de ani reformăm educația și e din ce în ce mai rău!”

Theodor Paleologu: ,,Eu cred că educația trebuie să aibă și o dimensiune patriotică”

,,Acuma, cred că în privința educației problema este pusă prost din start. Trebuie să ne întrebăm care sunt scopurile educației.  Și eu văd doi piloni esențiali ai educației. Unul este autonomia și al doilea este moștenirea, transmiterea unei moșteniri. Eu cred că educația trebuie să aibă și o dimensiune patriotică. Dacă nu-ți formezi cetățenii, te duci de râpă ca societate! Când vorbesc de autonomie, mă gândesc la autonomia intelectuală, profesională și morală. Autonomia profesională înseamnă că trebuie să formezi oameni care să fie în stare să-și câștige viața, din munca lor. Să aibă o profesie, să fie în stare să muncească pentru societate. E ceea ce ne conectează la realitățile vieții. Autonomia morală se referă la capacitatea de a lua decizii etice și foarte importantă este autonomia intelectuală. Capacitatea de a gândi cu propria minte. Or, noi nu încurajăm așa ceva. Școala românească nu încurajează autonomia intelectuală!”  

Theodor Paleologu: ,,Nu se poate face școală serioasă cu multă lume”

Profesorul Theodor Paleologu a povestit ce anume îi atrage pe oameni la ,,Casa Paleologu”, imobilul din Armenească 34, o punte între epoci unde găsești îndrumare pentru a cunoaște, a înțelege și a te descurca într-o lume imprevizibilă, nesigură.

,,Învățământul de calitate nu poate să se adreseze decât unui număr mic de studenți. Nu e vorba de elitism aici, ci e vorba de faptul că numărul ideal de studenți este mic. Nu se poate face școală serioasă cu multă lume. În America și nu numai, raportul numărului de studenți la profesor este un criteriu de evaluare. Cu cât este mai mic numărul de studenți la un profesor, cu atât mai bine! (…) La noi, la Casa Paleologu, sigur că acceptăm mai multă lume, în general avem cam 20 de cursanți, uneori online avem ceva mai mulți, însă nu ar fi bine să fie prea mulți. Ne ferim de așa ceva”, conform AlephNews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta dă sfaturi pentru Guvernul Cîțu: ‘În loc să se ia bani de la multinaționale, se iau de la micii producători locali, pe care îi ucid’

Publicat

in

De

Fostul premier Victor Ponta atrage atenția cu privire la situația economică a României: ”În loc să se ia bani de la multinaționale, se iau de la micii producători locali, pe care îi ucid”

Victor Ponta a comentat şi desele afirmaţii ale premierului Florin Cîţu, conform cărora economia României ar fi în creştere, ba chiar că are printre cele mai mari creşteri economice din Europa.

„Ce spune domnul Citu acum e de campanie. Situatia e foarte rea, bugetul incaseaza mai putini bani si de unde nu trebuie. In loc sa ia de la multinationale, iau de la mici producatori autohtoni, pe care ii ucid.”, crede Ponta.

În ce priveşte recentul scandal de la CFR Călători şi declaraţiile lui Dan Barna legate de subiect, Victor Ponta a atras atenţia că CFR transportul feroviar suferă de mulţi ani în România.

„Eu am facut haz de necaz, ca imi permit acum. Domnul Barna ne povesteste ca a avut el raie si atunci trebuie sa avem toti raie. Cand am salvat eu CFR, in 2013, ne-au facut dosare penale la toti, primul lucru. Bine, nu s-a finalizat niciun dosar. Calea ferata, de cand am intrat in UE a fost sistematic ingropata, iar asta e o mare problema, pentru ca chemam investitori si ei ne intreaba pe unde sa ajunga cu marfa aici.

Domnul Citu si Iohannis au sprijin 200% din partea UE. Daca tot sunteti atat de iubiti, nu puteti sa luati mai multi bani europeni, sa faceti niste investitii, ca daca faceam noi, ne faceati dosare.”, a adăugat fostul premier.

În ce priveşte conflictul cu fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea, Victor Ponta spune că nu îi doreşte răul fostului coleg de partid, dar nu se pune problema unei viitoare colaborări.

„Nu, stati sa stabilim un lucru, Am avut un conflict politic si personal, nu m-am bucurat deloc cand a ajuns la inchisoare si ii doresc sanatate si sa se bucure de libertate. Ma dezgusta aceasta atitudine a oamenilor care se bucura de raul unora.”, a încheiat Ponta, conform romaniatv.net.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend