Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cristian Preda: ‘Sunt cred unul dintre puținii politicieni români care nu a făcut afaceri și nu a intrat în niciun fel de combinație’

Avatar

Publicat

in

Fostul europarlamentar PDL Cristian Preda a declarat a precizat că nu a avut niciun fel de relații comerciale, de afaceri cu Elena Udrea și cu niciun alt membru PDL sau PMP.

Întrebat, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV,  dacă printre oamenii politici care i-au cerut să le fie coordonator de doctorat s-a aflat şi Elena Udrea, Cristian Preda a răspuns: “Nu. Ştiu că imaginea mea publică a fost multă vreme lipită de cea a doamnei Udrea. Am fost o vreme coleg de partid cu ea, nu am avut niciun fel de relaţii comerciale, de afaceri cu ea, cum nu am avut cu niciun alt membru al PDL sau PMP. Sunt cred unul dintre puţinii politicieni români – atâta timp cât am fost angajat politic, am asumat această etichetă –  care nu a făcut afaceri şi nu a intrat în niciun fel de combinaţie de acest fel”.

Anterior, el declarase că mai mulţi politicieni i-au cerut să înceapă studii doctorale. 

“Mi-au cerut de-a lungul timpului, şi înainte de a fi angajat politic într-un partid, şi după aceea, diverşi politicieni să înceapă studii şi în particular de doctorat. Şi vreau să vă spun că le-am explicat foarte calm, părinteşte, pedagogic, că dacă nu au un plan de carieră în lumea academică, dacă nu se văd predând, studiind, scriind cărţi, articole ştiinţifice, nu trebuie în niciun caz să facă doctoratul.

Doctoratul este o operă ştiinţifică, un parcurs de carieră pentru cei care vor într-o zi să publice articole ştiinţifice, urmând regulile comunităţii internaţionale, pentru cei care vor să scrie cărţi, lămuresc lucruri neacoperite până la acest moment, pentru cei care vor să lucreze în universităţii sau în centre de cercetare. Doctoratul nu este un soi de permis de intrare în înalta societate politică şi din păcate s-a creat în România acest tip de iluzie care susţine în acest moment un soi de producţie de masă a diplomelor de doctorat. E aberant, e mai mare ruşinea, pentru că efectul acestei producţii este furtul calificat”,  a afirmat Cristian Preda, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend