Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristian Preda, atac DUR la Liviu Dragnea: ‘La noi a ajuns de neconceput’

Avatar

Publicat

in

Europarlamentarul Cristian Preda atacă dur PSD după ce partidul aflat la guvernare nu i-a cerut liderului Liviu Dragnea să facă în spate în contextul în care a fost condamnat la 3,2 ani de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

“Corupţia şi frauda sunt, într-adevăr, vechi în societatea românească. Tot vechi sunt şi retoricile care critică aspru corupţia, atribuind-o exclusiv adversarilor, sau dorinţa unor oameni politici de a controla justiţia, ca să nu plătească vreodată pentru mişmaşurile făcute. Ce e nou în societatea noastră este, în schimb, altceva, şi anume mobilizarea civică împotriva corupţiei. În Parlamentul European, mi-am luat libertatea de a vorbi în numele celor care protestatau în stradă, la minus 20 de grade Celsius, împotriva Ordinanţei 13 sau, la modul mai general, împotriva corupţiei asumate ca un lucru firesc de către Grindeanu, Tudose, Dăncilă şi marele lor boss, Dragnea. De altfel, ideea că în fruntea unei Camere se află un dublu condamnat penal este de neconceput în vreo ţară europeană. La noi a ajuns de neconceput să avem în fruntea Parlamentului un deputat onest. Culmea e că aceiaşi oameni foarte îngăduitori cu corupţii devin foarte aspri cu cei care vorbesc liber, în Piaţa Victoriei sau în hemiciclul Parlamentului European. Nu e blamat hoţul, ci cel care vrea să-l vadă pedepsit. Trebuie să recurgem la acţiuni europene? Răspund fără ezitare: da. Motivul e următorul: din 2007 încoace, comunitatea noastră politică e mai mare decât România. Eu chiar cred că suntem cetăţeni europeni, egali cu ceilalţi. Cel care vrea să ascundem gunoiul sub preş crede că Europa e departe şi nu include casa noastră”, a declarat Cristian Preda, pentru Adevarul.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

STUDIU Tinerii NECĂSĂTORIȚI, speriați de infectarea cu coronavirus prin intermediul banilor: jumătate din români cred că RISCUL nu există

Avatar

Publicat

in

De

Unul din doi români nu crede că banii cash contribuie la răspândirea noului coronavirus, se arată într-un studiu făcut la începutul lunii ianuarie.

Potrivit unui comunicat al Reveal Marketing Research, în ultimul an, oamenii și-au schimbat foarte mult obiceiurile, de la cele de consum la interacțiuni până la modalități de plată.

„Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, este recomandată evitarea folosirii banilor în numerar atunci când oamenii efectuează plăți. Multe locații încurajează această practică, iar plata cu cardul este de preferat”, se arată în comunicat, conform Mediafax.

Citește și: Florin Cîțu vine cu VEȘTI PROASTE pentru bugetari: NU vor mai putea ocupa același post ani în șir – SPORURILE ar putea fi eliminate

Conform acestuia, unul din doi români crede că banii cash nu contribuie deloc la răspândirea noului coronavirus. În schimb, 29% dintre respondenți declară contrariul – ei sunt siguri că banii cash pot răspândi virusul. Cei care sunt pasivi în legătură cu acest subiect reprezintă 21% dintre respondenți.

„Cei care cred că virusul se poate transmite prin cash sunt cei mai tineri dintre respondenți – milenialii fară partener – 36% . La polul opus se află 63% dintre tinerii profesioniști, urmați de peste jumătate dintre maturii fără partener (55%) – aceste segmente afirmă că folosirea banilor în numerar nu contribuie deloc la răspândirea virusului. Similar, aproximativ jumătate dintre familiile moderne (49%) și jumătate dintre cele tradiționale (51%) nu se așteaptă deloc că banii să influențeze în vreun fel transmiterea noului coronavirus”, susțin realizatorii studiului.

De asemenea, studiul arată că mai mult de jumătate dintre români (55%) declară că în următorul an vor folosi din ce în ce mai puțini bani cash – în special maturii educați și cei fară partener. 67% dintre maturii fără partener și 63% dintre familiile moderne afirmă că în 2021 vor face mai puține plati în numerar. Inclusiv 62% dintre seniorii pensionari sunt de aceeași părere.

„În schimb, o treime dintre români (33%) crede că va folosi la fel de mulți bani cash și în următorul an. Familiile tradiționale și tinerii profesioniști sunt la egalitate (aproximativ 40% ambele segmente) în ceea ce privește obieceiurile de plată – ei vor folosi la fel de mulți bani în numerar. Doar 2% dintre respondenți spun că vor utiliza în mai mare măsură cash-ul anul acesta, iar 10% au selectat răspunsul , întrebați despre obiceiurile lor de plată din anul următor”, mai arată rezultatele studiului.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Studiul a fost realizat prin metoda CAWI și au fost derulate 1011 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, online users, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural în perioada 6-11 ianuarie 2021. Eroare de eșantionare este +/- 3%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Comisia Europeană va controla orice export de vaccin anti-COVID-19 din UE

Avatar

Publicat

in

De

Comisia Europeană va finaliza, până la sfârşitul acestei săptămâni, o propunere pentru a cere companiilor farmaceutice să înregistreze exporturile de vaccin anti-COVID din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Ţările Uniunii Europene au aflat săptămâna trecută că livrările vaccinului dezvoltat de AstraZeneca, care e aşteptat să fie aprobat vineri, vor fi cu 60% mai scăzute în primul trimestru faţă de ce a fost stabilit iniţial.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Au fost reduse şi livrările vaccinului dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech, scrie news.ro.

Uniunea Europeană poate deja monitoriza exporturile cu ajutorul informaţiilor din vămi, dar vrea date clare având în vedere că încearcă să oblige companiile farmaceutice să respecte contractele.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend