Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristian Popescu Piedone, despre Nicușor Dan și noul PUG: ‘E mai interesant pentru un primar să aibă în pixului lui puterea ca toți să vină la mila domniei sale

Avatar

Publicat

in

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, denunță intenția primarului Capitalei, Nicușor Dan, de a elimina PUZ-urile și a face un singur PUG. De cealaltă parte Nicușor Dan spune că nu va ceda presiunilor.

„Nu este o dezvoltare cu orice preț. Eu sunt primar de trei luni de zile în acest sector și am moștenit acest PUZ. Spațiul verde este unui imaginar raportat de domnul primar Nicușor Dan. Nimic nu-l împiedică pe actualul primar să propună o documentație de urbanism de rang superior: adică un PUG, care să corecteze neregulile observate de domnia sa. Aici revin și pot să spun o răutate: e mai interesant pentru un primar general să aibă în pixului lui (n.r.: puterea) ca toți să vină la mila domniei sale. (…) Spunea domnul primar de fondul forestier din Sectorul 5: este un teren al MApN înscris în cartea funciară cu mențiunea Curți construcții, fiind în realitate cea mai mare sursă de poluare de ambrozie la nivelul Bucureștiului. Cele 103 hectare plus aproximativ 100 de hectare sunt o sursă de alergie la nivelul populației. Este considerată fond forestier, când nici măcar un copac nu se găsește pe acest teren. (…)

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

Domnia sa se contrazice fără să studieze aceste date. (…) Nu poți să-ți impune o viziune fără să dezbați. Și noi am fost aleși în calitate de primari. Nu am avut niciodată o discuție cu Nicușor Dan: și nu doar eu, ci și restul primarilor. Nu suntem nebuni! Eu vreau de exemplu să-mi protejez banii care-mi vin din investiții private în curs de derulare în S5, unde există între 800 de milionae și 1.000 de milioane de lei. Noi n-avem cum să eradicăm niște proprietăți, că sunt private”, a spus Cristian Popescu Piedone la postul de televiziune Digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Liga națională la baschet masculin: CSU Sibiu şi CSM CSU Oradea au câştigat; clasamentul după această etapă

Avatar

Publicat

in

De

CSU Sibiu şi CSM CSU Oradea au obţinut victorii, duminică, în Liga Naţională de baschet masculin. BC CSU Sibiu şi-a consolidat locul secund, după 92-68 cu CS Municipal Târgu Jiu, condusă de Kaelin Nolan Jackson, 16 puncte, 3 recuperări, 11 pase decisive, arată Agerpres.

CSM CSU Oradea a întrecut-o pe CSO Voluntari, câştigătoarea Cupei României, cu 96-78. Stephen Jeffrey Carino Holt, 17 p, 6 rec, 4 pd, Giordan Watson, 15 p, 8 pd, şi Aaron Broussard, 15 p, 3 pd, s-au remarcat de la orădeni. Anthony Bernard Hickey a fost MVP-ul ilfovenilor, cu 22 p, 3 rec, 9 pd.

CS Municipal 2007 Focşani a câştigat dramatic în faţa formaţiei SCMU Craiova, cu 73-72, după un coş reuşit de Cătălin Petrişor (fost jucător al craiovenilor), cu 8 secunde înainte de final.

Alte rezultate:

FC Argeş Piteşti – CS Municipal Galaţi 73-77

CS SCM Timişoara – ABC Athletic Neptun Constanţa 81-57

CSM VSKC Miercurea Ciuc – CS Dinamo Bucureşti 73-85

Clasament:

1. ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 40 puncte (20 jocuri)

2. BC CSU Sibiu 38 p (21 j)

3. CSO Voluntari 36 p (21 j)

4. FC Argeş Piteşti 35 p (21 j)

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

5. SCMU Craiova 31 p (19 j)

6. CSM CSU Oradea 29 p (17 j)

7. CSA Steaua 29 p (20 j).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

România schimbă strategia de vaccinare pentru a diminua efectele scandalului AstraZeneca: o să folosească doze de la Johnson&Johnson în unele centre

Avatar

Publicat

in

De

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că până pe data de 20 aprilie se vor deschide ultimele cabinete de vaccinare şi că oamenii care au aşteptat câteva săptămâni în lista de aşteptare şi nu au fost notificaţi erau înscrişi la centre inactive. El a mai precizat că a scăzut disponibilitatea de vaccinare cu AstraZeneca, săptămâna respectiv fiind programate aproximativ trei mii de persoane pentru prima doză şi aproximativ opt mii de persoane cu cea de-a două doză a acestui vaccin, relatează News.ro.

Gheorghiţă a menţionat că în centrele unde ritmul de vaccinare cu AstraZeneca a scăzut va fi alocat probabil vaccinul de la Johnson& Johnson

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat duminică, la Digi 24 de ce nu pot vedea oamenii timpul de aşteptare în platforma de vaccinare în condiţiile era promis să se întâmple acest lucru din 10 aprilie.

“Chiar în aceste zile s-a lucrat foarte mult la două aspecte importante, pe de o parte operaţionalizare a peste 170 de cabinete noi de vaccinare, 144 cu vaccin de la Pfizer şi aproximativ 30 cu AstraZeneca lucruri care de la sine scad timpul de aşteptare pe listă. Au început notificările, în ultimele 24 de ore pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări şi peste 70.000 de persoane programate doar în 24 de ore tocmai de aceea prioritatea a fost în momentul de faţă operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două, trei zile va fi posibilă această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane aflate în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv.Ne-am dorit să operaţionalizăm toate centrele, să creştem capacitatea de vaccinare pe flux şi ulterior să implementăm această cerinţă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că în prezent la nivel naţional sunt 1.151 de centre de vaccinare, precizând că a scăzut ritmul de vaccinare cu AstraZeneca.

“În momentul de faţă la nivel naţional avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccinul de la Pfizer, circa 84 sunt centre care primesc vaccin de la Moderna şi circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca. În perioada următoare vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocarea suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial, vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson& Johnson. (…) A scăzut destul de mult. Săptămâna viitoare sunt aproximativ 2-3.000 de persoane la prima doză la care se adaugă circa 7 – 8.000 de persoane care sunt la a doua doză, din 14 aprilie încep rapelurile pentru AstraZeneca”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Acesta a explicat şi care a fost motivul pentru care unii oameni au aşteptat câteva săptămâni în lista de aşteptare, fără a fi notificaţi, aceştia înscriindu-se la centre care nu erau operaţionale şi care au devenit din această lună.

“Nu au fost operaţionalizate toate centrele. Centrul respectiv nu a funcţionat, nu a fost un centru activ însă noi le-am deschis pe toate din 15 martie chiar dacă nu erau active petru a da posibilitatea persoanelor să ocupe un loc din lista de aşteptare şi în momentul în care respectivul centru va primi vacccin, se va activa, atunci persoanele vor fi notificate cu prioritate şi am decis acest lucrtu pentru a reduce din acel turism de vaccinare pentru că erau centre în proximitatea localităţii de domiciliu şi atunci era mai comod pentru o persoană să se înscrie pentru acel centru chiar dacă nu era activ. Din aprilie toate vor fi operaţionalizate, cel mai târziu pe 20 se vor deschide ultimele cabinete”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a menţionat că România are disponibile 750.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend