Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristian Popa: Rezultatul aplicarii Legii limitarii dobanzilor va fi o scadere a volumului de intermediere

Publicat

in

Rezultatul aplicarii Legii limitarii dobanzilor va fi o scadere a volumului de intermediere, precum si o potentiala diferentiere a costurilor creditului pentru diverse tipuri de beneficiari, a declarat, joi, fostul viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, Cristian Popa, scrie hotnews.ro. „Rezultatul cel mai probabil al aplicarii unei asemenea legi va fi o scadere a volumului de intermediere, care si asa este destul de redusa in Romania, ma refer la creditele neguvernamentale in raport cu PIB-ul, si o potentiala diferentiere a costurilor creditului pentru diverse tipuri de beneficiari”, a spus Popa, prezent la summitul anual al Romanian Business Leaders.

„In afara de asta, daca este nevoie de o anumita protectie pentru cele mai defavorizate categorii ale debitorilor si utilizatorilor de servicii financiare, ea se poate face printr-un efort, in special al comunitatii bancare si financiare, de educare a publicului, inclusiv prin canale mass media si, de asemenea, printr-un efort de eventuala aplicare a unor refinantari sau diversificarea de instrumente financiare de catre bancile insele in raport cu debitorii pentru ca avem un mare avantaj: in raport cu situatia pe care o aveam in 2013-2014 in materie de credite neperformante, in raport cu totalul, ele s-au corectat foarte mult. O buna parte din aceste credite au scazut. Este o lectie pe care bancile o au vie in minte in momentul in care vor proceda la acordarea de credite”, a mai explicat fostul viceguvernator al BNR.

Advertisements

Acesta a afirmat ca in momentul de fata nu suntem in situatia de a avea un exces de creditare, daca ne uitam la creditul neguvernamental. De asemenea, Popa sustine ca este nevoie de o crestere a creditului investitional pentru firme.

‘Nu neg nevoia de existenta unei protectii sociale, numai ca ea nu se face in cele mai bune conditii si fara distorsiuni prin acest tip de legiferare. Se face printr-o varietate de eforturi din care cele mai multe apartin si trebuie sa fie insusite ca atare si dezvoltate de catre sectorul privat si de catre creditori in relatie cu debitorul insusi’, a mai spus Cristian Popa.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Medicul Adina Alberts dă de PĂMÂNT cu Clotilde Armand: Ce o recomandă pentru funcția de primar? Că a fost singurul bebeluș alb din Guadalupe?

Publicat

in

De

Medicul Adina Alberts se revoltă la adresa lui Clotilde Armand, candidat USR la Primăria Sectorului 1. Alberts spune că pe Armand nu o recomandă nimic în această cursă și că singurul lucru prin care s-a făcut remarcată în cariera ei a fost scandalul.

„Ce o recomandă pe Clotilde Armand pentru funcția de primar, în afară de faptul că a fost „singurul bebeluș alb din maternitatea din Guadalupe”?

Advertisements

Dragii mei, simt că tot peisajul actual politic și administrativ e o tragicomedie.

Citește și: Andrei Caramitru SOMEAZĂ românii: Gata cu mersul la mare, la terase și vacanțe. Ce e așa greu?

Avem doi candidați la Primăria Sectorului 1, rupți parcă din schițele lui Caragiale:

Dan Tudorache, care deja are numele pătat de cei patru ani de mandat ca primar al Sectorului, căpătându-și porecla de „Primarul Invizibil”; și Clotilde Armand, o apariție efervescentă.

Înțeleg că noi toți ne dorim să punem ștampila de vot pe oricine altcineva decât pe Dan Tudorache, dar haideți să ne uităm puțin la această distinsă doamnă, de origine franceză.

Clotilde Armand a mai candidat și în 2016 la Primăria Sectorului 1. Cu doar câteva luni înainte de a-și anunța dorința de a deveni edil, a obținut cetățenia română. Nu vi se ridică niciun semn de întrebare aici?

Clotilde Armand trăiește în România de foarte mult timp, însă limba română îi joacă mereu feste. Atât de puternice sunt „stângăciile” lingvistice, încât echipa ei de campanie a decis pur și simplu să-i pună SUBTITRARE la toate aparițiile ei video de pe social media! Ridicol!

Oare cum o să citească actele pe care le semnează, în calitate de primar? Va avea un translator? Sau o să facă la fel ca în anii trecuți, timp în care a fost membru al Consiliului Administrativ al Sectorului 1 și, ați ghicit!, nu a atins nimic, nu a spus nimic, nu a propus nimic, nu a întreprins ABSOLUT NIMIC!

Clotilde Armand este și membru al Parlamentului European. Cu excepția unor discursuri ridicole, stâlcind cu grație și în Parlamentul European limba română, în rest, din nou, NIMIC! Există totuși un aspect la care ea este campioană: La scandal! Dă în judecată cu o ușurință uimitoare. Sfidează patologicul, aș putea spune, cu amenințări că îi bagă pe toți la pușcărie, că îi dă pe mâna DNA-ului, că face totul praf și pulbere “omorându-ne”, pe noi toți, doar ascultând-o! Nu are proiecte, nu are propuneri, nu are soluții! Distinsa doamnă împreună cu consilierii USR și PNL au avut, și au și acum, majoritate în Consiliul Local al Sectorului De ce nu și-au facut treaba de consilieri până la urmă?! Doamna a părăsit Consiliul în urmă cu un an, dar restul consilierilor colegi de partid au rămas.

Deci, ce o recomandă pe doamna Clotilde Armand la funcția de primar? Ce cărămidă peste cărămidă a pus doamna Armand, și aici mă refer la toată cariera ei?! Eu văd un mare “NIMIC” în CV-ul dânsei, un “NIMIC”, în Consiliul Local, “NIMIC” în Parlamentul European și nu aș vrea să văd și UN NOU “NIMIC” LA SECTORUL 1!

Avem nevoie de lideri CU MINTE ȘI VIZIUNE, nu de doamne cu nervii încordați, scandalagioaice și procesomane, nu de mincinoși, nu de incompetenți, nici de trântori sau de profitori”, scrie Alberts pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un bărbat și-a strâns de gât un coleg până a murit, în Timiș

Publicat

in

De

Un bărbat și-a strâns de gât un coleg până a murit, în localitatea Chișoda din județul Timiș, anunță MEDIAFAX.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, procurorii au dispus luni punerea în mișcare a acțiunii penale față de M.S.S., pentru omor.

Advertisements

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

M. Ș. S. este bănuit că, duminică seara, într-un imobil din localitatea Chișoda, comuna Giroc, l-a strâns de gât pe S.R. până când a murit.

Bărbatul a primit mandat de arestare pe 30 de zile, iar cercetările continuă.

Presa locală scrie că cei doi erau colegi de muncă, iar înainte de crimă au băut și s-au certat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend