Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Cristian Libertatu a fost eliberat din puşcărie – Fostul şef al OPC a invins DNA care l-a mai vrut un an dupa gratii !

Publicat

in

Cristian Libertatu cptre judecatori: „Am golit toate coșurile de gunoi de fiecare dată, mi-am făcut treaba așa cum trebuie gândindu-mă că am acasă o soție și copii la care vreau să mă întorc”

Vesti bune pentru familia fostului sef al OPC Arges ! Cristian Libertatu, condamnat in 2014 la trei ani inchisoare este de ieri un om liber, el parasind penitenciarul  Targu Jiu acolo unde era incarcerat si unde a a stat un an si 8 luni. Decizia a fost luata marti dupa-amiza  de Tribunalul Gorj, care a respins contestatia DNA formulata impotriva deciziei Judecatoriei Targu Jiu, care stabilise anterior eliberarea lui Libertatu.

Advertisements

Pentru a sensibiliza magistratii, Cristian Libertatu a fost nevoit să își dea drumul la gură și să discute sincer cu judecătorul de caz în dorința de a-l convinge că trebuie să îi aprobe cererea de eliberare înainte de termen. Fostul sef al OPC Arges a cerut instanțelor gorjene să fie lăsat să plece mai repede din pușcărie pentru că întrunește condițiile legale, el având deja o sentință favorabilă din partea Judecătoriei Târgu-Jiu. Procurorii DNA au contestat însă decizia și așa s-a ajuns ca Libertatu să fie nevoit să aștepte o hotărâre și din partea Tribunalului Gorj.
El le-a cerut magistraților să respingă contestația pe care au formulat-o procurorii anticorupție, mărturisind că fiecare oră de muncă este una de activitate efectivă, ceea ce îl îndreptățește în a primi recompensa respectivă. “Am ieșit la muncă în fiecare dimineață la ora 5.00. Nu m-a obligat nimeni, am făcut lucrul acesta conștient că voi redeveni liber mai repede. Am golit toate coșurile de gunoi de fiecare dată, mi-am făcut treaba așa cum trebuie gândindu-mă că am acasă o soție și copii la care vreau să mă întorc. Am pregătirea necesară pentru a munci după ce voi fi pus în libertate pentru a-mi întreține familia și de aceea vă rog domnule președinte să respingeți contestația depusă de DNA”, a spus Libertatu.

libertatu-si-nevastaDecizia Tribunalului i-a fost una favorabilă,asadar, iar de fostul sef al OPC Arges va reveni lângă familia sa, rămânând cu amintirea celor peste 100 de zile de muncă prestate în cadrul Penitenciarului din Târgu Jiu. Amintim ca Cristian Libertatu fost încarcerat în februarie anul trecut, după ce instanțele au dispus condamnarea lui în același dosar în care a fost condamnat și fostul patron de la PIC SA Pitești, Cornel Penescu, dar și mai mulți arbitri și oameni de fotbal. Libertatu a fost acuzat că a primit 4000 euro de la Penescu pentru a-l anunța despre eventuale controale și pentru a nu amenda magazinele PIC, fostul director de la Protecția Consumatorilor negând permanent că ar fi luat vreo șpagă.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

DE MAXIM INTERES! UNDE poți face TESTUL REAL TIME PCR în ARGEȘ ca să poți pleca în vacanță – COSTĂ 285 lei

Publicat

in

De

Așa cum se știe, în acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienții care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite țări sau pentru contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși. Argeșenii pot face acest test la o clinica privată iar costul testării Real Time PCR este de 285 lei. Este vorba de Synevo România care recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre de recoltare, amplasate în 36 de orașe, inclusiv în Pitesti, pe strada Teiuleanu.

Argeșenii care au nevoie de aceste teste pentru a putea pleca in vacanta trebuie sa stie ca testele se pot realiza doar cu programare prealabila online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din țară. Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei.

Advertisements

CLICK AICI PENTRU A FACE PROGRAMARE LA TEST REAL TIME PCR

Prelevarea probelor se face prin exsudat nasofaringian. Rezultatele sunt disponibile online. Buletinul de analize poate fi eliberat în limba engleză, dacă se face o solicitare în recepție, în momentul recoltării. Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.

Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de orașe din țară, șapte din acesteafiind localizate în București. Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în anul 1995 (www.medicover.com).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CONTROALE FĂRĂ PRECEDENT ÎN ARGEȘ, NEREGULI MAJORE – 250 firme controlate de sute de polițiști și jandarmi

Publicat

in

De

  • PREFECTUL EMANUEL SOARE, ACȚIUNE DE CONTROL ÎN TÂRGUL SĂPTĂMÂNAL: “FAC APEL CĂTRE PRIMĂRIA PITEȘTI SĂ INTERVINĂ ȘI SĂ ASIGURE CONDIȚII MAI BUNE COMERCIANȚILOR”

Prefectul Emanuel Soare continuă verificările în județ, insistând pentru respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Duminică dimineață, prefectul Emanuel Soare a participat la o acțiune de control în târgul săptămânal din Pitești, împreună cu subprefectul Andrei Ciungu, șeful IJJ Argeș, Gheorghe Lupescu, șeful IPJ Argeș, Mihai Neagoe și adjunctul Poliției Locale Pitești, Mihai Ciprian.

Prefectul Emanuel Soare a descoperit mai multe probleme în târgul săptămânal, pe care Primăria Pitești a insistat să-l redeschidă din 26 iunie. Prefectul a constatat că, în general, se poartă masca de protecție, dar, în special în zona meselor, din spațiile de alimentație publică, se crează aglomerație. Prefectul a insistat pentru o reorganizare a locului, reducerea numărului meselor, dezinfectarea lor, atragerea atenției clienților și schimbarea măștilor angajaților mai des.

Advertisements

Discutând cu comercianții din târg, prefectul Emanuel Soare a aflat și nemulțumirile lor. Toti s-au plâns de lipsa condițiilor oferite de administratorii târgului, respectiv de Primăria Pitești. Primăria, pentru a asigura un comerț civilizat, ar trebuie sa rezolve de urgență problemele cu furnizarea apei potabile, să igienizeze toaletele, să pună la dispoziție materiale sanitare și să facă reparațiile necesare în târgul săptămânal.

“Fac apel public către Primăria Pitești și administratorii târgului sa intervină de urgență și să rezolve problema apei, să asigure săpun și dezinfectant. E nevoie de condiții mai bune pentru comercianți, iar aceștia trebuie verificați permanent pentru a ne asigura că respectă regulile impuse de starea de alertă. Nu este suficient să deschizi târgul, sa trimiți hârtii către Instituția Prefectului că verifici măsurile, trebuie să și faci ce te-ai angajat”, a declarat prefectul Emanuel Soare după controlul din târgul săptămânal.

#Peste 250 de societăți comerciale verificate

Aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat , în acest sfârșit de săptămână, pentru verificarea respectării normelor legale impuse de starea de alertă. Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, dar și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat acțiunile de prevenire în zonele aglomerate din județul Argeș și în mijloacele de transport în comun, verificând modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și de distanțare sociale.

Astfel, au fost verificate peste 250 de societăți comerciale, aproape 300 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 600 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 11 sancțiuni, în valoare de 13.800 de lei, conform Legii 61/1991.
De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend