Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CRISTIAN GENTEA: ORGANIZĂM LA PITEȘTI FESTIVALUL CARE VA PUNE ORAȘUL PE HARTA MARILOR EVENIMENTE DIN ROMÂNIA

Avatar

Publicat

in

Turismul festivalier – ca fenomen social ce contribuie la dezvoltarea durabilă – reprezintă o prioritate pentru majoritatea orașelor: 88 de festivaluri și evenimente culturale au fost organizate în Romania în anul 2019.  Urmărim, prin acest proiect, identificarea oportunităților de dezvoltare și promovare a turismului în Pitești prin intermediul unui festival, care are menirea de a anima și a promova comunitatea.

Motivele care stau la baza organizării unui festival de mare amploare în Pitești sunt: 
► Îmbunătățirea imaginii municipiului la nivel național și internațional 
► Creșterea numărului de vizitatori 
► Oportunități de muncă dedicate în special tinerilor, în perioada sezonieră 
► Catalizator pentru dezvoltarea socio-economică 
► Consolidarea comunității și dezvoltarea vieții sociale urbane 

IMPACTUL ECONOMIC 

Beneficiile economice ale unui festival de succes într-o economie locală care dezvoltă turismul și operatorii care au legătură cu acest domeniu sunt multiple. Banii cheltuiți  în timpul zilelor petrecute la Pitești se vor transforma în venituri pentru industria HoReCa, dar și pentru piteștenii care și vor putea închiria locuințele pe perioada festivalului. 

Presupunând că, din cei aproximativ 30.000 de participanți așteptați la prima ediție a evenimentului, 15% sunt turiști (respectiv 4500 persoane), ar însemna că spațiile de cazare ocupate în timpul festivalului vor avea ponderea de 100% din totalul capacității din Pitești, la care se adaugă toate structurile de tip HoReCa din localitățile învecinate și cele mai apropiate orașe, plus servicii de cazare în regim privat.

La o estimare a prețului mediu de 30 de euro de persoană/noapte, veniturile din cazare turistică ar putea ajunge la 270.000 de euro în două zile. La aceste venituri se adaugă sume provenind din servicii de masă, transport, shopping, furnizori de alte servicii și activități, estimându-se, pentru prima ediție,  un plus de 500.000 de euro pentru economia orașului nostru.

O parte din aceste fonduri ar aduce valoare adăugată, pentru că fondurile importante se reîntorc sub formă de investiții publice din taxele și impozitele generate. 

PROIECTUL FESTIVALULUI 

Festivalul se va organiza la sfârșitul lunii august, pe o durată de minim 2 zile (în cazul primei ediții, cu perspectiva extinderii duratei de desfășurare începând de la ediția a II-a).
Derularea evenimentului va presupune 12 ore de concerte/zi, desfășurate pe mai multe scene amplasate în puncte cheie, cu accent pe zona Lunca Argeșului.
Evenimentul va aduce pe scenele din Pitești zeci de artiști români și străini care să ofere un spectacol memorabil. În acest fel, participanții vor putea  trăi o experiență muzicală completă, indiferent de preferințe.

Pentru a crea o experiență completă, pentru participanți, vor fi organizate zeci de microevenimente și happeninguri, diferite activități non-muzicale,  activități sportive, activități dedicate familiei,  Virtual Reality Games, zone de tip Food Truck și multe altele. Festivalul va înlesni astfel mii de interacțiuni sociale. 
Accesul la eveniment se va face pe bază de bilete și abonamente, iar experiențele muzicale și non-muzicale se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Participanții vor avea posibilitatea de a accesa o aplicație dedicată în care vor putea găsi harta festivalului, programul, artiștii și multe alte funcționalități. Această aplicație aduce un plus atât pe partea de experiență de consum și de brand, cât și pe partea de comunicare.  

CAMPANII ÎN TIMPUL FESTIVALULUI

► Promovarea obiectivelor turistice prin campania “#VisitPitești”. Oricine va deține o brățară de festival, va avea reduceri la obiective turistice din localitate și din județ
► Dezvoltarea mediului educativ prin campania „#BacDe10”. Toți cei care au media 10 la bacalaureat vor participa gratuit la acest festival. 
► Dezvoltare durabilă a sănătății publice prin campania “Donează Sânge!” .Donatorii vor primi reduceri la cumpărarea biletelor. 
► Participarea activă în viața comunității prin campanie de voluntariat. Implicarea benevolă în organizarea acestui festival, pentru dezvoltarea abilităților și competențelor  

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Tăriceanu: ‘Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban’

Avatar

Publicat

in

De

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac dur pe pagina sa de Facebook la adresa Guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis.

”O nouă conferință de presă inutilă la Palatul Cotroceni! În afară de disperarea pentru alegeri pe 6 decembrie, nimic de spus. E totuși de remarcat că dl Iohannis are din ce în ce mai puține răspunsuri la întrebările jurnaliștilor! Din ce în ce mai des nu comentează sau nu este de resortul președintelui sau se abține sau mută discuția spre teme politice!

Realitatea este că dl Iohannis ține în ATI un guvern care timp de un an de zile nu a făcut altceva decât campanie electorală. Suntem unde suntem astăzi nu atât din cauza coronavirusului, cât din cauza incompetenței acestui guvern pe care dl Iohannis îl susține cu toate puterile, chiar încălcând Constituția pe care a jurat!

Merge atât de departe cu susținerea pentru ei încât susține alegeri rapide în condițiile în care în fiecare zi numărul de bolnavi și numărul de decedați cresc în ritm îngrijorător!

Așa că pe 6 decembrie avem șansa să le dovedim că nu e pentru cine se pregătește! Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, avertisment de ultim moment: ‘România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală. Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor și dialogul între toate forțele politice și acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă președintele României până la urmă renunță a mai fi și președintele Partidului Național Liberal”.

„Suntem în acest moment în linie dreaptă către alegerile impuse de către actualul Guvern pe 6 decembrie. Îmi menţin punctul de vedere că nu politicienii, nici chiar preşedintele României şi, în ultimul rând, primul ministru nu sunt cei îndreptăţiţi să spună acum dacă este bine sau nu să avem alegeri pe 6 decembrie. Eu fac în continuare un apel la preşedintele României să încerce măcar să devină preşedintele tuturor românilor, să scape de această povară de a fi nevoit să mintă, să acopere acest guvern incompetent.

Cifrele de astăzi ne dovedesc că direcţia şi măsurile de prevenire şi măsurile urgente care trebuie luate ca acest trend ascendent fie oprit nu sunt cele corecte şi în continuare consider că România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală. Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor şi dialogul între toate forţele politice şi acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă preşedintele României până la urmă renunţă a mai fi şi preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că face un apel atât către preşedintele României, cât şi către toate forţele politice din ţară să asculte părerea specialiştilor, iar, în opinia sa, cei mai buni sunt în rândurile PSD.

„Nu am făcut un apel la preşedintele României să renunţe la alegerile de pe 6 decembrie, am făcut un apel la toate forţele politice, în special la preşedintele României, pentru că la primul ministru nu are rost să fac apel pentru că vedeţi în ce e dezastru sanitar ne aflăm şi într-o criză negestionată, am făcut un apel de a asculta părerea specialiştilor.

Cu adevărat, în acest moment când vorbim, cei mai buni specialişti în domeniul cu care ne confruntăm sunt candidaţii Partidului Social Democrat, domnul profesor Rafila şi domnul profesor Cercel. E greu, dar până la urmă şi preşedintele României trebuie să înţeleagă că specialiştii sunt în interiorul Partidului Social Democrat şi nu sunt pe holurile Guvernului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a fost joi la Buzău pentru a-şi depune candidatura pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul României, conform agerpres.ro.

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend