Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cristian Diaconescu a răbufnit: ‘O bătaie de joc la adresa oricui care are o minimă decență și morală’

Publicat

in

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției și actual președinte al PMP, a comentat joi seară, pe B1 TV, amendamentul introdus de deputații din Comisia juridică la proiectul privind desființarea SIIJ, amendament care prevede că procurorii și judecătorii pot fi trimiși în judecată numai cu avizul CSM. ”Așa ceva nu există în lume”, spune el, adăugând că inițiativa ”este perfect anticonstituțională și anti-stat de drept”.

”O bătaie de joc la adresa oricui care are o minimă decență și morală sau, în sfârșit, cât de cât practică judiciară. Haideți să vedem. Pe de o parte era un grup politic care vrea desființarea SIIJ ca să se mândrească cu acest lucru. Pe de altă parte, un grup politic care nu vrea desființarea SIIJ. Au scos în față diverși. Un domn de la minorități a avut ideea genială să aducă acest subiect. După cum îl auzeam pe ministrul Justiției, în coaliție nu au majoritatea – deci Partidul Național Liberal a stat pe coadă, ca să zic așa. De partea cealaltă, PSD a stat calm pentru că minoritățile s-au considerat în acest moment capabile să găsească o soluție și au găsit o soluție perfect anticonstituțională și anti-stat de drept. Simplu, au introdus o instituție administrativă numită Consiliul Superior al Magistraturii în procesul penal”, a declarat Cristian Diaconescu, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, unde s-a arătat de părere că soluția acestui aviz a fost una de „compromis pur politic”.

Președintele PMP a oferit un exemplu aplicat pentru a-și justifica poziția.

„Sunteți procuror, îmi faceți mie, judecător, dosar. Adunați probe, legătură de cauzalitate, latură obiectivă, latură subiectivă, îi dați drumul mai departe și cei din CSM votează și v-au blocat ancheta. Spuneți-mi și mie, cum vă simțiți? La ce am muncit, măi, oameni buni?”, a explicat fostul ministru.

Întrebat cine ar trebui să cenzureze munca procurorului, Cristian Diaconescu a afirmat: ”Instanța, normal. Au găsit o formulă în așa fel încât să-și salveze fața și unii, și alții”.

Întrebat ce pățește un procuror dacă face un dosar unui judecător și se dovedește că speța nu are probe, el a adăugat:

”Ne uităm la răspunderea magistratului. Am secție de procurori, am secție de judecători. Vine un dosar în fața lor al unui magistrat. Ei hotărăsc în legătură cu vinovăția și nevinovăția. Dumneavoastră sunteți în instanță după aceea, dumneavoastră îl mai puteți achita dacă ei l-au trimis de la CSM? Pentru că tot oamenii dumneavoastră l-au trimis. Îl mai achitați? E jenant făcută, iertați-mă”.

Întrebat ce se întâmplă cu procururl dacă face un dosar care pică în instanță, fostul ministru a răspuns:

”Bun, discutăm. Există legea răspunderii, poate nu e bună, poate trebuie îmbunătățită, dar repet, aici, așa ceva nu există în lume. Așa ceva nu există în lume. Repet, Consiliul medicilor pentru malpraxis de ce să nu blocheze urmărirea penală a unui doctor?”, conform cu b1.ro

Citește și:

Situație îngrijorătoare! România ar putea să cunoască cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii ani

Vești importante! Mii de pensionari sunt direct vizați! Ce se va întâmpla cu aceste sume de bani

Răsturnare de situație! Flavia Groșan nu a vindecat 100% din pacienții Covid: Există numeroase persoane care au ajuns în stare gravă la spital

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Mesaj de ultimă oră transmis de premierul Nicolae Ciucă: Creștere de aproximativ 30 de miliarde de lei la bugetul general consolidat

Publicat

in

De

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis joi la şedinţa de Guvern, că rectificarea bugetară este pozitivă şi se bazează pe o majorare a Produsului Intern Brut, respectiv o creştere de aproximativ 30 de miliarde de lei la bugetul general consolidat.

„Agenda de astăzi are în prim plan aprobarea rectificării bugetare, rectificare bugetară care este una pozitivă, bazându-se pe o majorare a PIB, discutăm de o creştere de aproximativ 30 miliarde de lei la bugetul consolidat. De asemenea, avem şi cifrele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică pe primele 6 luni care vin să confirme că măsurile pe care Guvernul le-a luat au reuşit să genereze o creştere a economiei româneşti în pofida crizelor pe care le traversăm şi a cheltuielilor neprevăzute generate atât de criza energetică, cât şi criza de securitate de la graniţa ţării noastre”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că din datele furnizate de la INS se poate observa „o creştere pe al doilea trimestru cu 5,3% faţă de perioada similară a anului 2021”.

„Şi, desigur, în prima jumătate avem o creştere de 5,8% faţă de primul semestru al anului 2021”, a declarat Ciucă, conform AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Guvernul României, somat de COTAR: Barilul a scăzut, iar la pompă rămân aceleași prețuri! Să explice de ce tolerează menținerea prețului crescut al carburanților

Publicat

in

De

Guvernul României a fost luat la ‘țintă’ de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, solicită Guvernului să explice de ce tolerează menţinerea preţului crescut al carburanţilor, după ce cotaţia barilului de petrol a scăzut aproape la jumătate, scrie agerpres.ro

„Consiliul Concurenţei ar fi trebuit să vadă cartelul benzinarilor, dar va avea nevoie de 15 ani să constate acest fapt evident, la fel ca în alte situaţii. Ţinem să amintim Guvernului României că nu suntem cetăţeni de mâna a şaptea, nu suntem analfabeţi sau persoane cu retard. Putem citi ştirile şi putem analiza singuri situaţia în care ne aflăm. Dorim doar explicaţii în legătură cu bătaia de joc generalizată care ne afectează pe toţi”, se arată într-un comunicat al Confederaţiei transmis joi AGERPRES.

Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a arătat, în context, că explozia pe care o consideră nejustificată a preţurilor benzinei şi motorinei a fost explicată prin creşterea preţului barilului de petrol şi prin criza mondială anunţată după 24 februarie, când a început conflictul din Ucraina. Pe de altă parte, însă, acesta precizează că preţul barilului a scăzut sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar preţurile la pompă nu s-au modificat.

„Explozia absolut nejustificată a preţurilor benzinei şi motorinei ni s-a explicat prin creşterea preţului barilului de petrol şi prin criza mondială anunţată după 24 februarie, când a început conflictul din Ucraina. Am acceptat şi poveştile ministrului Energiei care ne-a spus că Putin e de vină. Dar a scăzut preţul barilului sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar la pompă rămân aceleaşi preţuri umflate în aşa-zisa criză. Cum procedăm? Îl chemăm pe Putin să constate că benzinarii îşi bat joc de noi?

În timp ce Guvernul României se laudă cu programul finanţat de UE „Ajutor pentru România”, adică 250 de lei la fiecare două luni, pe nişte carduri care au costat mai mult decât ajutorul acordat săracilor, acelaşi guvern pare că se străduieşte să crească numărul persoanelor care vor fi dependente de ajutorul de subzistenţă, prin lipsa totală a oricărei acţiuni ce ar putea duce la scăderea preţurilor la produse şi servicii. Scăderea preţului carburanţilor la pompă ar fi trebuit deja să fie prima soluţie, mai ales pentru că preţul barilului de petrol e în continua scădere”, a declarat Vasile Ştefănescu, potrivit comunicatului citat de AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend