Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Criptomoneda Libra a Facebook ar putea fi lansată în ianuarie 2021

Avatar

Publicat

in

Criptomoneda Libra a Facebook este în curs de pregătire pentru a fi lansată cel mai devreme în ianuarie, a relatat vineri publicaţia Financial Times, citând trei surse implicate în proiect, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Libra Association, care va emite şi va gestiona Libra, intenţionează să lanseze o monedă digitală care va fi corelată cu dolarul, a spus una dintre persoane.

Această lansare va fi un eveniment de o anvergură mult mai mică faţă de o propunere din aprilie, care a fost făcută în urma reacţiei negative faţă de proiect a autorităţilor de reglementare şi a mediului politic.

Libra, prezentată de Facebook anul trecut, a fost relansată într-o formă restrânsă după ce autorităţile de reglementare şi băncile centrale la nivel mondial şi-au exprimat îngrijorarea că criptomoneda ar putea perturba stabilitatea financiară şi eroda controlul asupra banilor.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

The Libra Association, la care Facebook este unul dintre cei 27 de membri, vrea să obţină aprobarea autorităţii de supraveghere a pieţii financiare din Elveţia pentru a emite o serie de monede stabile (stablecooin), corelate cu monede tradiţionale, precum şi a unei monede compuse, care să fie corelată cu monede stablecoin.

Potrivit noului plan, alte monede corelate cu monede tradiţinale, precum şi una compusă, ar urma să fie introduse ulterior, a relatat FT.

Libra Association nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. FINMA, autoritatea de reglementare din Elveţia, nu a oferit alte informaţii, dincolo de o declaraţie din luna aprilie, în care a confirmat că a primit o cerere pentru o licenţă de plăţi din partea Libra.

Monedele de tipul stablecoin au rolul să evite volatilitatea tipică a criptomonedelor, precum bitcoin, acestea fiind, teoretic, mai potrivite pentru plăţi şi transferuri de bani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Florin Roman: ‘A venit timpul să redescoperim puterea cuvintelor și să o transformăm în fapte’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul liberal Florin Roman, a anunţat, vineri seară, pe pagina sa de Facebook, că anul 2021 va fi unul al comunicării, dar nu aceea de fațadă, ci al comunicării directe.

”Dacă am crezut că provocările au fost doar în anul 2020, vă invit să urmăriți cu atenție ce va fi în 2021.

Și nu fac referire doar la pandemia prin care trecem…

Cred că anul 2021 va fi unul al comunicării, dar nu aceea de fațadă, ci al comunicării directe, cu fiecare individ, indiferent de categoria socio-profesională din care face parte.

A venit timpul să redescoperim puterea cuvintelor și să o transformăm în fapte.

Și, pentru că veni vorba despre dialog, vă invit să îmi fiți alături într-un demers.

Fiind deputat în Parlamentul României, vreau ca săptămânal să adun întrebări din partea dumneavoastră, pe care mai apoi să le transpun în interpelări către miniștri sau factori decidenți din administrația publică centrală.

Astfel, aflăm cu toții răspunsurile întrebărilor noastre.

Ce părere aveți?”, a scris Florin Roman pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Bating Filipino, un salut anti-Covid, impus prin lege în Filipine

Avatar

Publicat

in

De

Filipine promovează prin intermediul unei legi aflată în dezbatere parlamentară un salut anticovid, numit “Bating Filipino”, ce constă în plasarea mânii drepte în mijlocul pieptului şi înclinarea capului cu ochii închişi sau semideschişi, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

Măsura, care a fost aprobată în Camera deputaţilor săptămâna aceasta cu 212 voturi pentru şi unul singur împotrivă, trebuie să primească sprijinul Senatului înainte de a fi semnată de preşedintele ţării, Rodrigo Duterte, şi nu prevede nicio pedeapsă pentru cei care nu doresc să salute în acest fel.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

Fernando Bayani, deputatul care promovează de mai multe luni această măsură, consideră că salutul tradiţional ce constă în strângerea mânii este bine intenţionat, dar prezintă prea multe riscuri pentru sănătatea publică.

După cum a explicat Bayani în mai multe interveniţi din ultimele luni, modul alternativ de salut cu mână pe piept este o formă universală de întâmpinare, în timp ce plecarea uşoară a capului reprezintă un gest tradiţional de respect în Filipine.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

Filipinele, cu o populaţie de 106 milioane de locuitori, este a doua ţară cea mai afectată de COVID-19 din Asia de Sud-Est, după Indonezia, cu 509.887 de cazuri şi 10.136 de decese asociate noului coronavirus.

Campania de vaccinare anticovid în arhipelag este prevăzută să înceapă în februarie, odată cu venirea primelor doze de la companiile Sinovac şi Pfizer, un prim pas pentru a vaccina între 50 şi 70 de milioane de filipinezi înainte de sfârşitul anului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend