Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

‘Criminalul cu ciocan’ din Argeș a fost reținut pentru 24 de ore: detalii de ultimă oră de la anchetatori

Publicat

in

Bărbatul suspect că a ucis cinci persoane în comuna Bascov din Argeș a fost reținut pentru 24 de ore.

„Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore.

Faţă de victimele identificate, inculpatul avea calitatea de fiu, frate şi, respectiv, unchi. În cursul zilei de azi, 10 august 2022, urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare faţă de acesta a măsurii arestării preventive.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Ministerul Public.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Norvegia va restricționa accesul navelor de pescuit rusești, după scurgerile de gaz din Nord Stream

Publicat

in

De

Guvernul norvegian a declarat joi că va restricționa accesul navelor de pescuit rusești în porturile sale, cea mai recentă înăsprire a securității din țara nordică după descoperirea de săptămâna trecută a unor scurgeri majore la gazoductele Nord Stream, relatează Reuters.

Turbina gazoductului Nord Stream 1, la uzina Siemens Energy din vestul GermanieiFoto: Sascha Schuermann / AFP / Profimedia

Traulerele rusești vor avea de acum încolo voie să viziteze doar trei porturi și trebuie să fie supuse unor controale de securitate atunci când vor face acest lucru, a declarat ministrul de externe Anniken Huitfeldt într-o conferință de presă.

Autoritățile suedeze și daneze au investigat patru scurgeri din gazoductele rusești, descoperite săptămâna trecută în zonele economice ale Suediei și Danemarcei.

„Au avut loc detonări în apropiere de Nord Stream 1 și 2, în zona economică suedeză, care au dus la pagube însemnate ale conductelor de gaz”, a anunțat Poliția suedeză într-un comunicat.

De la fața locului au fost ridicate probe care vor fi analizate, iar zona nu mai este izolată, în timp ce ancheta continuă și va stabili „dacă cineva poate fi suspectat și ulterior urmărit penal”, au mai transmis autoritățile suedeze.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a susținut, joi, că ancheta nu ar putea fi obiectivă fără participarea Rusiei, în condițiile în care Rusia nu a fost invitată să participe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Digi24. O glumă despre anexarea Kaliningradului a devenit virală pe Twitter. Putin: „Care este situația în Kaliningrad?”. Cehii: „Ahoj”

Publicat

in

De

O glumă răspândită pe rețelele sociale, care propune ca cehii să ocupe exclava rusă Kaliningrad, a devenit virală, stârnind sentimente de bucurie și furie din partea celor care o consideră reală, scrie publicația The Moscow Times.

Harta distribuită pe rețelele sociale Foto: @KralovecCzechia / twitter

Citește continuarea pe Digi24.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend