Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Crezi că e o alegere mai sănătoasă? Ce conţine de fapt pâinea neagră din comerţ

Avatar

Publicat

in

Sunt persoane care aleg în ultimul timp fie să nu mai consume pâine, fie să o prepare în casă pentru că în procesul de fabricare se folosesc aditivi, coloranți care ne afectează organism.

Medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să cântărim însă mult decizia de a renunţa la consumul de pâine, indiferent care este motivul.

Publicitate

Şi, dacă ne aflăm în situaţia de a renunţa la acest aliment pentru că ne place foarte mult şi ne temem să nu ne îngrăşăm, nutriţionişti atrag atenţia că, cu cât îți refuzi mai tare un aliment care îți place, cu atât există riscul să pierzi controlul asupra consumului, potrivit doctorulzilei.ro

Consumaţi deci cu moderaţie şi, mai ales, nu uitaţi să verificaţi etichetele produselor pe care le cumpăraţi!

Un studiu realizat recent de InfoCons, cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de tip pâine neagră şi care a vizat 24 de produse, relevă necesitatea unei informări mai serioase informări din partea consumatorilor.

Din punct de vedere al numărului de E-uri, concluzia este următoarea:
În produsele studiate s-au regăsit între 0 și 6 E-uri.

37,5% din produsele studiate nu au avut niciun E în componența lor.

12,5% din produsele studiate au avut 1 E în componența lor.

16,6% din produsele studiate au avut 2 E-uri în componența lor.

4,1% din produsele studiate au avut 3 E-uri în componența lor.

4,1% din produsele studiate au avut 4 E-uri în componența lor.

20,8% din produsele studiate au avut 6 E-uri în componența lor.

2 E-uri au fost regăsite, în medie, în produsele studiate.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Scandal în Sectorul 6 din Capitală – Un bărbat a murit în urma bătăii în plină stradă

Avatar

Publicat

in

De

În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6, informează Poliția Capitalei.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane.

Publicitate

Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Tesiune URIAȘĂ: Israel a atacat Siria

Avatar

Publicat

in

De

Israelul a revendicat luni seară loviturile aeriene asupra Quneitra, ca represalii pentru “tentativele” de a plasa bombe artizanale de-a lungul frontierei sale contestate cu Siria, relatează marţi France Presse.

Citește și: Bătălia de la Capitală: cum se joacă meciurile în fiecare sector. Alianța de dreapta riscă un eșec de proporții/ ANALIZĂ

Publicitate

“Ca răspuns (la această tentativă), avioanele de luptă, elicoptere de atac şi avioane ale forţelor armate israeliene au lovit ţinte militare din sudul Siriei aparţinând forţelor armate siriene”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat revendicând acţiunea, un fapt rar.

“Printre ţintele lovite se numără posturi de observaţie şi sisteme de colectare a informaţiilor, instalaţii antiaeriene şi sisteme de control în bazele forţelor armate siriene”, a adăugat armata israeliană în această rară admitere a loviturilor aeriene în Siria.

“Forţele armate israeliene consideră guvernul sirian responsabil pentru toate activităţile de pe teritoriul sirian şi vor continua să acţioneze decisiv împotriva tuturor violărilor suveranităţii israeliene”, a mai declarat armata, fără a elabora asupra acestor atacuri aeriene.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a efectuat numeroase raiduri împotriva forţelor regimului, dar şi împotriva aliaţilor acestuia, Iranul şi Hezbollahul libanez, duşmani ai săi.

Israelul, care rareori îşi confirmă operaţiunile în Siria, insistă în mod regulat că nu va lăsa Siria să devină capul de pod al Teheranului.

Loviturile imputate Israelului sau revendicate de armata israeliană vizează în mod regulat poziţiile din Siria unde sunt staţionate forţele iraniene sau combatanţi ai Hezbollah, uneori făcând morţi.

La 20 iulie, cinci combatanţi pro-Iran, inclusiv un membru al Hezbollahului libanez, au fost ucişi în lovituri aeriene israeliene la sud de Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a raportat de asemenea 11 răniţi, inclusiv şapte soldaţi sirieni.

Duminică seară, armata israeliană a ucis patru “terorişti”, despre care a spus că plasau explozibili în apropierea unui gard de securitate de-a lungul părţii ocupate de Israel în Golanul sirian.

Bărbaţii neidentificaţi “se aflau pe teritoriul israelian, dar dincolo de barieră” şi au fost atacaţi de o unitate israeliană, sub acoperirea lunetiştilor şi a raidurilor aeriene, a declarat locotenent-colonelul Jonathan Conricus.

Responsabili militari israelieni s-au referit recent la un “al doilea front” al Hezbollah, mişcarea şiită libaneză aliată a Teheranului, în Golanul sirian.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend