Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Creşterea veniturilor şi relaxare fiscală- acestea sunt principalele puncte ale programului de guvernare anunţat de PSD

Avatar

Publicat

in

Deputatul PSD de Argeş, Radu Vasilică, a anunţat astăzi că marţi, 25 octombrie, proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe, majoritatea nefiscale, va intra la vot final, în Camera Deputaţilor ca for decizional, urmând ca legea să devină efectivă şi să meargă la promulgare. Reducerea fiscalităţii este considerată de social –democraţi măsura care va atrage după sine creştere economică şi prin urmare o îmbunţăţire a nivelului de trai pentru populaţie.

Prin eliminarea celor 102 taxe nefiscale se reduce astfel la jumătate numărul taxelor nefiscale şi parafiscale pe care le au românii de plată, cu 90 % timpul lor de plată şi cu 80% valoarea lor. Deputatul Radu Vasilică susţine că impactul acestei legi în bugetul public reprezintă 0,1% din PIB  contrazincând astfel prognoza Ministerului de Finanţe care declara zilele trecute că s-ar pierde,prin eliminarea celor 102 taxe, 0,2 procente din Produl Intern Brut, motivând că în practică jumătate din aceste taxe oricum nu se încasau. Printre cele 102 taxe se numără şi taxe de timbru judiciar care în present are valorea de 10 lei şi care îi încurcă foarte tare pe cei care vor să îşi ia cazierul judiciar.

Publicitate

Deşi partid situat pe partea stângă a scenei politice, măsurile promovate şi iniţiate de PSD sunt mai mult de natură liberală căci se bate monedă pe reducerea fiscalităţi ca mijloc principal de creştere economică. Calculele PSD arată că odată implementate măsurile de relaxare fiscală, PIB-ul ar înregistra o creştere de 6.6%. Nu ar fi pentru prima dată când social –democraţii iau măsuri mai degrabă de natură liberală. Reducerea TVA la alimente şi reducerea la 19% a TVA-ului general au fost principalele măsuri luate de guvernarea Ponta.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘PNL a câştigat bătălia, dar a fost extrem de dificilă’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi seară, că bătălia de la alegeri a fost ”de o dificultate extremă”, iar bătălia pentru Bucureşti ”a fost epică”. Liderul PNL a recunoscut că votul politic în Bucureşti a fost câştigat de PSD. ”Nimeni nu anticipa acest scor politic”, a afirmat Orban.

Preşedintele Ludovic Orban a vorbit, marţi seară, la B1 TV, despre rezultatul alegerilor de duminică.

”Ne-am luptat cu 29 de preşedinţi de Consilii Judeţene, ne-am luptat cu 1.700 de primari în funcţie, satrapi (…) obişnuiţi cu alegeri într-un singur tur. A fost o bătălie de o dificultate extremă”, a declarat Ludovic Orban.

Publicitate

Acesta afirmă că PNL a câştigat bătălia ”la o diferenţă semnificativă”, chiar dacă ”numai dacă te uitai la numărul de primari vedeai că PSD-ul pleacă cu prima şansă”.

”Bătălia a fost extrem de dificilă, iar bătălia de la Bucureşti a fost epică”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că nu a fost simplu să se ajungă la înţelegerea pentru susţinerea lui Nicuşor Dan.

Orban a vorbit şi despre votul politic din Capitală.

”Votul politic în Bucureşti a fost câştigat de PSD, ăsta este adevărul. Nimeni nu anticipa acest scor politic al PSD după alegerile europarlamentare şi după alegerile prezidenţiale” a mai afirmat preşedintele PNL.

Referind-se la votul pentru Primăria Capitalei, Orban a acuzat campaniile făcute pe bani publici pentru promovarea Primăriei Capitalei prin intermediul unor reclame despre care premierul susţine că nu a fost corectă.

”Problema nu este la media, problema este că reclama nu e corectă. Compania Consolidări PMB de ce-şi face reclamă? Îţi faci reclamă facă eşti într-o piaţă concurenţială. De ce-ş face reclamă ca să o convingă pe Gabriela Vrânceanu Firea să-i dea contracte? Scopul publicităţii este acela de a câştiga piaţă. Nu cred că aţi văzut vreo reclamă a CNAIR de când suntem noi la putere”, adăugat Orban, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Acuze dure! Polițiștii ar fi fost puși să execute o comandă politică pentru Marcel Vela

Avatar

Publicat

in

De

Sindicatul Europol a lansat acuze fără precedent la adresa şefilor din Poliţia Română despre care spun că au trimis 40 de poliţişti să execute o comandă politică în localităţile unde ministrul Marcel Vela şi rudele sale candidau la alegerile locale.

”Zeci de polițiști de frontieră din județele Timiș și Mehedinți au fost trimiși în ”misiune” în noaptea, cât și în ziua votării, în orașele și comunele din județul Caraș-Severin din dispoziția secretarului de stat în MAI. În jur de 40 de colegi au fost anunțați cu 3 ore înainte că trebuie să meargă în misiune în alt județ, fără a fi instruiți și fără a li se spune clar din ce motiv”.

Comandă politică pentru polițiști în ziua votării

”Asistăm la o situație fără precedent, când forțe de ordine din alte județe sunt trimise să execute o comandă politică chiar în localitățile unde cei apropiați ministrului de interne, ginerele și fiica partenerei de viață ai lui Vela, au candidat la funcția de primar, vorbim aici de localitățile Armeniș și Caransebeș, cât și în alte localități din acest județ, precum Oțelu Roșu, Berzasca, Moldova Nouă sau Oravița, unde și ministrul Vela a candidat pentru un post de consilier județean.

Publicitate

”Colegii noștri au fost trimiși carne de tun, unii după tura de noapte, iar alții după alte misiuni executate, fiind situații în care aceștia au efectuat și 36 ore de muncă într-un interval de 48 de ore, fără a se ține cont niciun minut de refacerea capacității de muncă sau de oboseala acumulată”.

”Practic, s-a călcat peste cadavre pentru ca factorul politic să fie triumfător în județul în care ministrul de interne își are originile. Nu ne rămâne decât să ne așteptăm ca la alegerile următoare, polițiștii să primească misiune direct de la partid, în funcție de interesele celor care candidează, iar această desfășurare de forțe am văzut-o în ultimul timp doar la priveghiul liderului duduienilor”, Emi Pian, notează Sindicatul Europol pe Facebook 

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend