Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Creșterea prețurilor la energie dă apă la moară extremiștilor: Creștere fulminantă pentru extreama dreaptă austriacă

Publicat

in

NATIONAL

Forțele armate ucrainene taxează strategia rușilor din ultimele ore: ‘Trebuie să distragă atenția de la înfrângerea de la Bakhmut!’

Publicat

in

Ucraina susține că Rusia difuzează informații despre o contraofensivă pentru a distrage atenția de la noile pierderi în apropiere de Bakhmut. Viceministrul ucrainean al apărării a afirmat că informațiile rusești potrivit cărora Ucraina a început o contraofensivă au scopul de a distrage atenția de la pierderile suferite de Rusia în regiunea Bakhmut.

Într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, Hanna Maliar a scris:

Citeste mai mult

NATIONAL

De ce nu mai produc românii destule legume și cum ajung legumele de import mai ieftine decât ale noastre

Publicat

in

Într-o țară care, cel puțin pe hârtie, are un potențial agricol uriaș, România nu reușește să își acopere consumul intern. Chiar și acolo unde e mic. Așa se întâmplă, de exemplu, în cazul legumelor.

LegumeFoto: Inquam Photos / George Călin

Problema e că producem prea puțin, situație care ne forțează să recurgem la importuri. Întreg peisajul e plin de contradicții: simultan cu faptul că românii produc puține legume și ajung să aibă nevoie de importuri, producătorii români de legume și fructe au marcat, după cum vom vedea, venituri record.

Pentru unele dintre aceste paradoxuri se găsesc câteva explicații. Altele rămân însă greu de înțeles și vor continua să tragă în jos agricultura românească, ale cărei produse, pe alocuri, ajung să fie mai scumpe decât cele de import.

Culmea e că România nu e străină de producția legumicolă, aceasta având rădăcini adânci în istoria agriculturii de la noi. Despre viitor e cam greu să vorbim, atâta vreme cât agricultura, în general, și legumicultura, în special, sunt dependente de vreme. Iar aceasta din urmă, știm, e, în continuă schimbare în ultima perioadă de timp.

Un alt element care complică și mai mult situația e că legumicultorii reclamă aproape la unison sprijinul scăzut din partea statului pentru producția agricolă.

Citește integral pe Panorama.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend