Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Creșterea economică anunțată de Florin Cîțu, doar subiect de campanie? Semnalul tras de economistul Adrian Negrescu

Publicat

in

Pe pagina de Facebook a premierului Florin Cîțu, economia duduie! Specialiștii susțin, însă, că lucrurile nu stau chiar așa.

Economistul Adrian Negrescu spune că economia va începe să se înfrâneze față de perioada anterioară, dat fiind că românii au consumat toate resursele puse deoparte pe timp de pandemie.

Premierul Cîțu ne-a obișnuit cu aceste estimări suprarealiste privind evoluția economiei, iar bancherii au spus-o foarte clar. Ne așteaptă un al patrulea val al pandemiei, ne așteaptă o restrângere a consumului în perioada de toamnă, pentru că, din păcate, mulți dintre români și-au cam lichidat economiile pe care le-au acumulat anul trecut, au consumat ce aveau să consume după pandemie, iar acum comerțul, producția și sistemul serviciilor înregistrează un declin, o stagnare față de semestrul anterior când a existat un eveniment semnificativ.

În esență, bancherii spun că, în toamnă, economia va începe să se înfrâneze față de perioada anterioară, iar această estimare privind o creștere economică de 10% s-ar putea să fie doar un subiect de campanie electorală, având în vedere că premierul candidează pentru președinția PNL, deci are nevoie de elemente pozitive, de date concrete care să îl propulseze în sondaje”, a explicat analistul economic Adrian Negrescu, la Antena 3.

Vezi și

Poliția Locală ar putea să înghită o parte din Poliția Română! Scandal uriaș, după o propunere a lui Emil Boc: ‘Sub nicio formă nu putem fi de acord cu așa ceva’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

VIDEO | Dan Barna dezvăluie primul contact cu premierul desemnat: Ciucă a trimis USR la plimbare

Publicat

in

De

Dan Barna, vicepreședinte USR, dezvăluie că Dacian Cioloș a avut o primă discuție cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Lui Cioloș i s-a transmis mai mult sau mai puțin direct că nu se va negocia cu USR pentru intrarea la guvernare.

„Noi suntem disponibili să refacem coaliția, suntem gata să ne așezăm la masă, președintele partidului așteaptă acest telefon. Chiar a inițiat convorbirile respective, și cu președintele PNL, și cu premierul desemnat”, a afirmat Dan Barna, la Europa FM.

Întrebat ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă pentru Dacian Cioloș, Dan Barna a răspuns: „A spus că discuțiile vor continua în cheie politică, cu partidele. A fost poziția exprimată de premierul desemnat. Tot ceea ce pot să vă confirm este că până în acest moment nu există nici din partea premierului desemnat – din partea PNL ne-am lămurit deja – vreo solicitare de dialog sau de negociere pe acest subiect. Coroborând cu declarațiile președintelui PNL, că se merge cu un guvern minoritar și că și-a obținut sprijinul politic, are o majoritate, evident a fost făcută cu PSD.”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Vaticanul confirmă: Cu milioane de scandaluri de pedofilie, Biserica Catolică are tot mai puțini credincioși în Europa

Publicat

in

De

Biserica Catolică continuă să piardă credincioşi în Europa, în timp ce extinderea sa continuă pe toate celelalte continente, potrivit statisticilor publicate joi de Vatican, relatează AFP.

La 31 decembrie 2019, numărul total al catolicilor era de 1.344.403.000, cu 15,41 milioane mai mult decât anul precedent, conform cifrelor compilate de agenţia Fides, organismul de informare a misionarilor catolici. Cu zece ani mai devreme, în 2009, Fides numărase 1,18 miliarde de catolici, scrie agerpres.ro.

Europa a înregistrat o scădere cu 292.000 a numărului de catolici, ajungând la un total de 285,6 milioane, în timp ce Africa a înregistrat cea mai mare creştere (+8,3 milioane), numărul total al acestora ajungând la 251,5 milioane, urmată de America (+5,4 milioane, ajungând la 647,2 milioane), Asia (+1,9 milioane, până la un total de 149,1 milioane) şi Oceania (+118.000, ajungând la 10,9 milioane). În total, conform Fides, catolicii reprezintă 17,74% din populaţia lumii.

Numărul preoţilor catolici se ridică la 414.336 (+271 faţă de 2018), însă din nou Europa iese în evidenţă cu cea mai mare scădere (-2.608, ajungând la un număr total de 168.328), urmată de America (-690, până la 121.693) şi Oceania (-69, până la 4.600). În contrast, numărul preoţilor este în creştere în Africa (+1.649, până la 49.461) şi Asia (+1.989, până la 70.254).

În urmă cu zece ani, în 2009, Fides făcuse deja aceeaşi constatare cu privire la Europa, care înregistrase o scădere a numărului de preoţi (-1.674).

Şi numărul seminariştilor a scăzut cu 1.822, numărul total al acestora ajungând la 114.058. Doar Africa a înregistrat o creştere (+509).

Biserica Catolică a fost zguduită în ultimii ani de numeroase scandaluri de agresiune sexuală asupra minorilor de către membri al clerului. Cel mai recent, publicarea la începutul lunii octombrie a unui raport despre abuzurile sexuale suferite de copii în rândul Bisericii Catolice din Franţa l-a determinat pe Papa Francisc să-şi exprime “ruşinea”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend