Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Creştere record de apeluri la 112

Avatar

Publicat

in

c_400_300_16777215_0___images_stories_stiri_09072012-3.jpgPotrivit unei statistici realizate la nivelul Poliţiei Argeş, numărul apelurilor la 112 primite în dispeceratul instituţiei a înregistrat în primele şapte luni ale acestui an o creştere record, de peste 200%.  Totul pentru că oamenii nu ştiu nici acum când trebuie să sune la numărul unic de urgenţă. „Vorbim în special despre cetăţenii din mediul rural. Creşterea este foarte mare şi asta pentru că oamenii nu sună la 112 atunci când au o urgenţă în adevăratul sens al cuvântului. Sunt persoane care apelează numărul unic să spună, de exemplu, că în urmă cu trei zile li s-a furat ceva, lucru pe care în niciun caz nu ar trebui să-l sesizeze la 112”, a precizat comisarul şef Dumitru Nicolae, inspectorul şef al  Inspectoratului de Poliţie Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

OFERTA ANGAJARE – PENSIUNE RESATURANT ANGAJEAZĂ URGENT

Avatar

Publicat

in

De

PENSIUNE/RESTATURANT amplasata in Brăduleț ANGAJEAZĂ URGENT:

  • CAMERISTĂ
  • OSPĂTAR
  • AJUTOR BUCĂTAR
  • PERSONAL INTRETINERE LAC, TERENURI SPORT

Oferim pachet salarial motivant în funcție de performanțe.

CLICK AICI si SUNA ACUM
Relații la telefon 0722 254 306

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ATENȚIE! Restricții majore la pelerinajul de Sfânta Filofteia la Curtea de Argeș. Doar locuitorii orașului pot participa

Avatar

Publicat

in

De

Ca în fiecare an, prăznuirea Sfintei Mucenițe Filofteia este sărbătorită pe 7 decembrie de către credincioşii ortodocşi, iar pelerinajul la moaştele sale atrage an de an, în municipiul Curtea de Argeș, mii de credincioşi. Anul acesta, ca urmare a efectelor pandemiei provocate de noul coronavirus, sărbătoarea se va desfăşura în condiţii speciale, conform Hotărârii Guvernului nr. 967 din 12.11.2020, Anexa 3, art. 10 ”pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate”.

În ceea ce priveşte manifestarea religioasă ocazionată de această sărbătoare, la Mânăstirea Curtea de Argeș, se preconizează un număr important de enoriaşi, motiv pentru care prezenţa jandarmilor în zonă este necesară. Demn de precizat că moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, aflate în Necropola Regală de la Curtea de Argeş, nu vor fi scoase anul acesta din biserică.

Astfel, în data de 7 decembrie, jandarmii argeșeni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestării religioase nu vor fi incidente de natură a pune în pericol atât siguranţa enoriaşilor, cât şi a preoţilor.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să evite deplasările către municipiul Curtea de Argeș, întrucât doar cetățenilor cu domiciliul în acea localitate li se va permite accesul la procesiune. ”Totodată transmitem celor care vor participa, să dea dovadă de spirit civic, să respecte regulile de protecţie şi distanţare socială impuse de această perioadă, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov2 și să urmeze recomandările jandarmilor și polițiștilor prezenți în zonă”, transmite Jandarmeria Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend