Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cresc tensiunile în NATO între Turcia și Franța: Șeful diplomației de la Ankara așteaptă scuze în urma ‘falselor acuzații’

Avatar

Publicat

in

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a anunţat joi că Anakara aşteaptă ca Franţa să prezinte scuze în urma ”falselor acuzaţii” referitoare la un incident naval, luna trecută, între fregata franceză Le Courbet şi bastimente turce, între care trei fregate, relatează Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Moment unic în Europa: Consiliul Europei îndeamnă ‘pentru prima oară’ ţările ‘să introducă istoria romilor şi/sau nomazilor’ la școală

Publicitate

O anchetă efectuată de NATO nu a coroborat versiunea prezentată de Paris, a subliniat şeful diplomaţiei turce.

Franţa acuză că bastimente turce au ”iluminat” în trei rânduri ”cu radarele lor de tir” fregata Le Courbet, la 10 iunie, în estul Mării Mediterane.

Bastimentul francez încerca să verifice – în cadrul Misiunii NATO de supraveghere Sea Guardian – un vapor turc, care naviga cu transponderul oprit şi care refuza să comunice portul de destinaţie, dacă transporta armament către Libia.

Parisul acuză Ankara – în pofida faptului că ambele ţări fac parte din NATO – de faptul că nu-şi respctă angajamentele asumate cu privire la Libia.

Franţa a hotărât să-şi suspende temporar partciparea la msiunile de supraveghere ale NATO în estul Mării Mediterane, până când obţine clarificări de la Alianţa Nord-Atlantică cu privire la respectarea embargoului ONU asupra armamentului impus Libiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

PSD, reacție VIRULENTĂ împotriva celor de la PNL pe tema TRASEISMULUI politic: ‘Șantajul, traficul de influență și abuzul în serviciu sunt folosite fără jenă’

Avatar

Publicat

in

De

Partidul Social Democrat are o reacție vehementă împotriva celor de la PNL. În preajma alegerilor locale social-democrații își dau seama că mai mulți reprezentanți marcanți din teritoriu părăsesc„corabia” pentru PNL. Astfel, ei acuză guvernul condus de Ludovic Orban (PNL) că îi ademenesc pe aleșii locali cu bani din fondul PNDL.

„Sediul Guvernului este cuibul grupului infracțional organizat Orban-Grindă care cumpără la bucată primari, pe banii românilor! De la noaptea ca hoții liberalii au ajuns la ziua ca mafioții!

Publicitate

Șantajul, traficul de influență și abuzul în serviciu sunt folosite fără jenă, la vedere, de capii guvernării pentru a amenința cât mai mulți primari PSD sau ALDE. Cohorte întregi de aleși locali sunt adunate în miezul zilei ca să li se pună la tâmplă pistolul PNDL. Dacă devii liberal, primești bani de la buget, dacă nu – ghinion, vine și poliția peste tine!

Au transformat resursele țării într-o feudă de partid: toacă miliarde doar pentru interesul lor electoral, nu rămâne nimic pentru relansarea țării.

Când au preluat puterea, liderii PNL urlau că se opun primirii oricăror traseiști în partid. Acum și-au înghițit promisiunile, ba se și laudă cu noile cuceriri. În guvernarea Orban, drumul de la traseism la fariseism a ajuns la fel de scurt precum cel de la liberal la penal”, au precizat reprezentanții PSD.

Cazuri recente

Exemple: un fost membru PSD Argeş, Sorin Apostoliceanu, este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Piteşti. Și în județul Cluj primarul Cristian Matei, de la Turda, a trecut de la PSD la PNL. Desigur, acestea sunt doar câteva dintre exemple.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dezvăluire târzie – 13 jucători şi membri ai stafului tehnic al Ajax au avut coronavirus în iunie

Avatar

Publicat

in

De

La mijlocul lunii iunie, 90 de persoane din cadrul clubului Ajax au fost testate pentru Covid-19. La unele dintre aceste persoane s-au găsit anticorpi împotriva coronavirusului, scrie sursa citată.

Citește și: SURSE Soția fostului colonel SRI, în prezent FUGAR, Daniel Dragomir a dat cu subsemantul la Serviciul de Probațiune după revenirea în țară

Publicitate

Publicaţia olandeză nu precizează când sau cum au fost contaminate persoanele vizate. Totuşi, acestea ar fi contractat virusului înainte de luna iunie, perioadă în care centrul celor de la Ajax a fost închis.

În prezent, nicio persoană de la Ajax nu este infectată, a precizat clubul olandez. La Ajax Amsterdam este legitimat şi Răzvan Marin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend