Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cresc tensiunile în coaliție – Un senator USR îl critică virulent pe șeful PNL Timiș: se gândește la alegerile interne

Publicat

in

Senatorul USR, Nicu Fălcoi, susține că președintele CJ Timiș și președinte interimar al PNL Timiș, Alin Nica, joacă politic întreaga situație pandemică din Timiș și încearcă să își obțină sprijin din partea colegilor pentru alegerile interne care vor avea loc în PNL.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

”M-am tot abținut zilele astea să-mi spun părerea despre discuțiile legate de carantinarea Timișoarei, cu speranța că rațiunea va triumfa și că declarațiile bombastice ale actualului președinte al CJ Timiș și președinte interimar al PNL Timiș vor înceta, sub imperiul confruntării cu realitatea. Lucrurile însă n-au stat deloc așa.

Un lucru vreau să fie cât se poate de clar încă de la-nceput: în orice moment al vieții mele, dacă aș fi pus să aleg între salvarea unor vieți și salvarea unor voturi sau a unor afaceri, aș alege fără nicio reținere să salvez viețile oamenilor. De asta nu pot înțelege nici în ruptul capului și nu pot fi sub nicio formă de acord cu declarațiile președintelui CJ Timiș Alin Nica. Care, în loc să se gândească mai întâi la viața oamenilor și la ce este mai bine pentru ei, se gândește doar – pentru că se apropie alegerile interne din PNL – ce să mai spună ca să mai obțină ceva voturi din interior.

Cred că e limpede pentru toată lumea că situația creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri e una cât se poate de gravă și că ea afectează întreaga țară. Nu avem de-a face cu o problemă izolată, care se oprește la granițele județului nostru, pe care Alin Nica își închipuie că-l poate apăra de Covid cu declarații bombastice și patriotarde. Așa că, înainte de a-l vedea lansat în recomandări de ordin general și în considerații neinspirate, i-aș recomanda președintelui CJ Timiș, pentru echilibru și temperare, să stea de vorbă pe îndelete cu medicii din spitale care-i îngrijesc pe pacienții bolnavi și să citească atent declarații ale unor oficiali din Sănătate care, prin prisma meseriei lor de bază, sunt mai bine informați în domeniu decât dumnealui. Pentru că, e clar pentru orice persoană responsabilă, o situație de sănătate publică de amploarea și gravitatea celei cu care ne confruntăm nu se rezolvă cu declarații politice. Domnul Nica e de părere că ar trebui reoperaționalizate tirurile ATI. Perfect de acord cu această propunere de reoperaționalizare, numai că măsurile pe care trebuie să le gândim trebuie să se focuseze în primul și în primul rând pe ce-avem de făcut pentru ca un număr cât mai mic cu putință de oameni să ajungă în serviciile de Anestezie și Terapie Intensivă. Or pentru asta trebuie, de urgență, să punem frână creșterii exponențiale a îmbolnăvirilor și să intrăm cât mai repede într-o fază de platou și-apoi pe o pantă descendentă.

Îndemnul meu este, de aceea, la o mai responsabilă și mai matură cumpănire a declarațiilor publice și la o înțelegere în profunzime a situației în ansamblul ei, nu prin prisma unor filtre care deformează și care răspund doar unor interese politice de moment.

Nu văd nicio dovadă de maturitate politică în a te folosi de raportarea la momente-simbol, cum a fost Revoluția din decembrie 1989 de la Timișoara, ca să-ți justifici incapacitatea de a te raporta corect și obiectiv la realitatea dură cu care ne confruntăm cu toții.

Și nu, nu de declarații exaltate și neinspirate avem nevoie într-o situație cum este cea de-acum, ci de SOLUȚII CARE SĂ PRODUCĂ EFECTE IMEDIATE care să diminueze numărul de îmbolnăviri. Cine nu înțelege asta ori dă dovadă de imaturitate politică, ori probează că, în materie de strategie și viziune, a rămas captiv într-un tipar de gândire care se potrivește, probabil, când conduci în vremuri de normalitate destinele unei comunități mici, dar nu e aplicabil în vremuri de criză sutelor de mii de locuitori ai unui județ. Poate că rolul de președinte de CJ e unul prea mare și nu sunteți pregătit pentru el deocamdată. Dar nici să evoluați cu încăpățânare pe o partitură de Șoșoacă locală nu vă face cinste, domnule Nica. Așa că sper să vă reveniți cât mai repede din rătăcirea asta.

Nu, măsurile luate în timpul celor două săptămâni de carantină nu au fost cele mai potrivite. Ar fi trebuit controlate mult mai atent toate supermarketurile, mall-urile și restaurantele din oraș, toate locurile în care oamenii sătui de restricții s-au îngrămădit. Sper ca acest lucru să se schimbe de acum înainte, dar atâta timp cât un reprezentant al conducerii județului contestă toate aceste măsuri, mi-e teamă că vor mai muri mulți oameni.”, scrie Nicu Fălcoi.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Ungaria ‘o duce rău de tot cu dictatorul’ Viktor Orban: A început producţia de masă a automobilelor electrice Mercedes

Publicat

in

De

Industria auto din Ungaria a atins un nou punct de cotitură prin debutul producţiei de masă a primului automobil electric din această ţară, a declarat vineri ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, transmite MTI.

Cu prilejul unui eveniment care a marcat debutul producţiei de serie a modelului electric Mercedes EQB SUV la fabrica de la Kecskemet, Szijjarto a subliniat că investiţia de 50 de miliarde de forinţi (1,4 miliarde de euro), susţinută de un grant guvernamental de 15 miliarde de forinţi, reprezintă primul pas dintr-un şir de “reforme revoluţionare” în sectorul producţiei de automobile din Ungaria. Potrivit oficialului citat, graţie acestei investiţii uzina de la Kecskemet va putea păstra 4.400 de locuri de muncă şi va crea alte câteva sute de noi locuri de muncă.

“Ţările care câştigă competiţia pentru investiţii în electromobilitate vor câştiga viitorul”, a spus Peter Szijjarto, scrie agerpres.ro.

Automobilele Mercedes EQB SUV produse la fabrica de la Kecskemet vor fi exportate spre pieţe din întreaga lume, inclusiv China, a informat la rândul său grupul auto german Daimler. Odată cu lansarea în producţie a modelului EQB SUV, fabrica de la Kecskemet va produce toate tipurile de motoare. Producţia va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2022, astfel că pe termen lung această uzină va deveni un pilon important în reţeaua de producţie a Mercedes.

Uzina Daimler de la Kecskemet, 100 de kilometri sud-est de Budapesta, a început producţia comercială a modelului B class în luna martie 2012. În 2013, această uzină a început să producă şi modelul CLA coupe iar din 2015 şi modelul CLA Shooting Brake. Divizia din Ungaria a Mercedes-Benz asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă şi se bazează pe 32 de furnizori locali.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Incidentul în care a fost implicat Alec Baldwin: Asistentul regizorului a strigat “pistol rece” înainte de a-i înmâna actorului o armă de foc cu încărcătură reală

Publicat

in

De

Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” înainte de a-i înmâna actorului o armă de foc cu încărcătură reală, arată documentele instanței, citate de presa americană. Asistentul directorului nu știa că arma era încărcată cu cartușe reale când i-a înmânat-o lui Alec Baldwin și a descris-o ca fiind sigură, potrivit înregistrărilor instanței. La scurt timp după incident, soțul Halynei Hutchins a vorbit cu Alec Baldwin după ce actorul a ucis-o accidental, Baldwin oferindu-și întreg sprijinul pentru familia îndoliată. În cinematografie ”cold gun” semnifică o armă de recuzită inofensivă, spre deosebire de ”hot gun”, denumirea pentru arme reale.

Reamintim că în timp ce filma pentru un western (”Rust”), Baldwin a tras cu un pistol pe care îl credea de recuzită, glonțul lovind-o în piept pe regizorul de imagine Halyna Hutchins şi pe regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, în umăr.

Arma cu care s-a tras a fost luată de anchetatori ca probă, la fel ca și costumul pătat de sânge al lui Baldwin

Potrivit Showbiz 411, Baldwin, care a jucat în peste 100 de filme, a fost auzit strigând pe platou „De ce mi s-a dat o armă reală?” imediat după ce a avut loc incidentul. „În toți anii de când joc în filme nu mi s-a dat vreodată o armă greșită!”, ar fi spus Baldwin (63 de ani) imediat după incident, când încă nu știa cât de grav rănite sunt cele două victime.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend