Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Credeți în tehnologie, respingeți minciunile și construiți viitorul digital al României prin cooperare, iar toată lumea va avea de câștigat

Avatar

Publicat

in

De ceva vreme, Ambasada SUA în România folosește informații selective pentru a defăima compania Huawei.

Aceste acuzații nu sunt noi, ci sunt bazate pe dispute civile cu alte companii din ultimii 20 de ani, dar pe care Huawei le-a soluționat. Aceste litigii civile au fost soluționate fie de către părți sau rezolvate prin proceduri judiciare, iar unele dintre acestea chiar au fost chiar respinse de către judecători federali sau de către jurii. O superputere care se folosește de mașinăria de stat și încearcă fără întrerupere să distrugă o întreprindere privată deținută 100% de angajați și să-i perturbeze funcționarea normală – o astfel de situție nu a mai fost întâlnită.

În ultimii 30 de ani, Huawei a deservit peste 3 miliarde de oameni în peste 170 de țări prin produsele și serviciile sale. Compania nu a provocat niciodată un incident de securitate cibernetică și a menținut întotdeauna un istoric de securitate excelent.

Din cauza originii sale, Huawei a fost calomniată și defăimată de către SUA pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a-și demonstra nivelul de securitate, Huawei a înființat în Europa trei centre de verificare de securitate cibernetică. Compania este supusă celor mai stricte verificări din lume și reprezintă furnizorul care a trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă. Rezultatul analizei care are în vedere un interval de 10 ani dovedește că produsele Huawei nu au backdoors, iar rapoartele de certificare a securității cibernetice de la numeroase organizații terțe autorizate arată că Huawei prezintă siguranță și fiabilitate.

  1. Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie: Pe 20 februarie 2019, CEO-ul CNSC, Ciaran Martin, a declarat că produsele Huawei au fost supuse celor mai stricte teste de securitate în laboratoare din Marea Britanie și nu au fost găsite backdoors în produsele Huawei, nici nu au existat dovezi că Huawei a fost implicată în vreo activitate de spionaj.
  2. GSMA & 3GPP: Pe 24 august 2020, Huawei a trecut analiza Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS), dezvoltată în comun de către Global Mobile Communications Alliance (GSMA) și 3rd Generation Partnership Project (3GPP). Germania și multe țări europene acceptă standardul NESAS și principalii operatori și furnizori din întreaga lume sunt de acord cu acest mecanism de evaluare.
  3. Common Criteria: Pe 5 iunie 2020, Huawei a obținut certificarea de securitate cibernetică 5G de la Common Criteria. Această certificare este una dintre cele mai importante certificări de securitate cibernetică din lume. Peste 30 de țări (Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Polonia, Statele Unite, etc.) s-au alăturat acestui acord de certificare.

Datorită acestor verificări științifice care au la bază fapte și standarde reale, securitatea companiei Huawei a fost recunoscută la nivel mondial. În plus, datorită faptului că cele mai importante tehnologii 5G vin de la compania Huawei, peste 90 de operatori de top globali, inclusiv din Europa, au ales Huawei ca partener pentru tehnologia 5G.

Provocările în securitate cibernetică nu se limitează la o anumită generație de tehnologie de comunicație sau la un anumit furnizor. Ele apar în urma dezvoltării tehnologiilor și trebuie rezolvate tot prin metode tehnologice. În esență, provocările de securitate cibernetică sunt de natură tehnică. Prin urmare, încrederea în securitatea cibernetică trebuie să fie bazată pe fapte obiective centrate pe verificări științifice care la rândul lor au la bază standardele comune. Guvernele, industriile, operatorii și organizațiile terțe de certificare trebuie să fie deschise, transparente, cooperante și imparțiale, folosindu-se de specificații tehnice ca standarde și de teste de verificare, ca modalitate prin care pot înfrunta împreună potențialulul periocol în securitatea cibernetică.

Utilizând securitatea cibernetică ca un pretext pentru a suprima întreprinderile cu tehnologii mai avansate decât cele ale Statelor Unite reprezintă, în esență, promovarea hegemoniei digitale asupra suveranității altor țări. Această acțiune contravine în totalitate suveranității digitale susținute de UE. Astfel de practici nu numai că subminează capacitatea de inovare a industriei, sistemul global a lanțului de aprovizionare și principiul liberei concurențe, dar subminează și fundamentele economiei digitale a tuturor țărilor, afectând atât economia, impozitarea, ocuparea forței de muncă și generând creșterea costurilor de trai.

Datorită mediului de afaceri deschis și echitabil care a fost creat de guvernul român în ultimii 20 de ani, compania Huawei și România s-au dezvoltat împreună și au construit o relație bazată pe încredere reciprocă.

1. Huawei a înființat peste 20 de centre globale cu competență tehnică pentru a ajuta România să-și păstreze talentele de tehnologie avansată și să vină în sprijinul clienților de la nivel european și global. Compania a investit peste 1 miliard de euro în România, a contribuit cu peste 6.300 de locuri de muncă și a cheltuit aproape 500 de milioane de euro pentru achiziții. Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al ANAF, în ultimii cinci ani, Huawei s-a clasat pe locul 1 din rândul furnizorilor români de TIC din punctul de vedere al contribuțiilor fiscale acumulate.

2. În același timp, împreună cu operatorii și partenerii de la nivel local, compania Huawei a construit rețele 2G/3G/4G de top și cu a cincea cea mai mare viteză de descărcare din lume (pe baza statisticilor speedtest.net, iulie 2020). Întreprinderile mici și mijlocii și oamenii se bucură de cele mai ieftine servicii de internet din UE (conform DESI 2020: banda largă din România a primit cel mai mare scor la indexul prețurilor). Cu toate aceste realizări, Huawei nu a fost niciodată o amenințare la adresa securității României.

Toate acestea se datorează mediului de afaceri deschis susținut de guvernul român și investițiilor locale semnificative ale companiei Huawei. Zvonurile nefondate și calomniile nu ar trebui lăsate să altereze realizările economiei digitale în România din ultimii 20 de ani, să distrugă reputația mediului de afaceri din România și să deterioreze încrederea reciprocă dintre România și Huawei consolitată în ultimii 20 de ani.

În fața epidemiei globale de COVID-19, economia României și viața oamenilor au suferit un impact fără precedent. Economia trebuie să se redreseze, oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, zonele rurale și montane îndepărtate au nevoie de acoperire a rețelei, iar 3,5 milioane de elevi au nevoie de educație la distanță. Huawei, împreună cu operatorii și alți parteneri, depun eforturi pentru a asigura o rețea de înaltă calitate care suportă activitățile online menționate mai sus.

În viitor, România se va confrunta în continuare cu multe provocări. UE a oferit împrumuturi SURE în valoare de 4 miliarde de euro pentru a sprijini companiile și angajații afectați și pentru a stabiliza piața muncii. România poate colabora cu comunitatea internațională pentru a maximiza utilizarea resurselor, care va duce cu siguranță la o redresare rapidă a economiei, la o recuperare a nivelului de trai și la o redresare a încrederii oamenilor. Huawei România este dispusă să depășească numeroase dificultăți, să colaboreze cu operatorii pentru a asigura servicii de comunicații fiabile și să ajute guvernele, întreprinderile și oamenii să utilizeze tehnologii TIC de top pentru a-și redresa traiul și producția într-un mod cât mai eficient.

20 de ani de încredere reciprocă nu vor fi zdruncinați de zvonuri nefondate. De asemenea, există încredere în Guvern și popor că vor fi obiectivi și imparțiali și vor decide în interesul României. În același timp, Huawei solicită domnului Zuckerman să aibă mai puține prejudecăți și să ofere mai mult. Împreună pot fi înfruntate provocările epidemiei și împreună poate fi adusă o contribuție reală și benefică la dezvoltarea economiei digitale a României.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID: Nu se pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populație

Avatar

Publicat

in

De

Dr. Alexandru Rafila a declarat că orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare și nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației.

”Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar dacă se petrece mai repede, peste rând, să spun așa, e un proces foarte laborios care ține cont de toate dovezile științifice. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației”, spune dr. Alexandru Rafila.

El a ținut să transmită un mesaj celor care se declară împotriva vaccinului anti-COVID, cum a fost cazul dr. Monica Pop, care a spus, la Antena 3, că este îngrijorată de efectele vaccinului: „Dacă faceți leucemie, Doamne fereste!, după vaccinul asta?!”, a spus ea.

”Cu toată stima pentru activitatea lor, haideți să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este „Nu știu”. Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ceea ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice, în condiția în care de aceste vaccinuri și de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, deci nu există niciun fel de literatură de specialitate, studii care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci periculoase”, conchide Rafila.

Vezi și

SURSE Panică în Sistem! Val de pensionări în Poliție

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Sanatate

Testul rapid Covid-19 de nouă generație, disponibil la începutul anului 2021?

Avatar

Publicat

in

Într-un orizont de timp nu prea îndepărtat se așteaptă ca să existe o serie întreagă de modalități de testare inovatoare, care intră deja în linie directă de producție în statele dezvoltate ale lumii. Și asta ne dă speranța că ne putem extinde cu adevărat capacitatea de testare inclusiv în România.

Testarea în masă pentru Sars-Cov-2, o realitate foarte probabilă în 2021

O nouă generație de teste coronavirus mai rapide și mai ieftine începe să intre pe piață. Și unii experți spun că aceste tehnologii ar putea oferi în cele din urmă medicilor capacitatea de a adopta o nouă strategie de testare mai eficientă a populației generale.

Până în prezent, testarea a fost utilizată în primul rând pentru diagnosticarea persoanelor care ar putea avea coronavirus pe baza unor suspiciuni rezonabile și a oricăruia dintre contactele lor apropiate care ar putea fi infectate.

Se observă acum o schimbare de paradigmă: se încearcă a se depista boala înainte ca aceasta să se răspândească pentru a identifica persoanele asimptomatice înainte de  a o răspândi în masă. Prevenție nu tratare, aceasta se pare că va fi principiul după care se va acționa focusat în 2021.

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford din Marea Britanie au dezvoltat noi

teste rapide de covid, dintre care unul capabil ca să identifice coronavirusul în mai puțin de cinci minute, după cum au declarat de curând cercetătorii amintiți. Aceștia au mai adăugat și faptul că noua tehnologie creată ar putea fi utilizată în testarea în masă la porțile de sosire și plecare ale aeroporturilor, supermarketurilor și marilor centre de afaceri.

Se speră să se înceapă analiza pe voluntari a produsului de testare respectiv la începutul anului 2021 și să fie comercializat în maxim șase luni după aceea.

Mai mult decât atât, testul rapid este capabil să detecteze nu doar coronavirusul ce a speriat toată planeta, ci și să-l distingă de alți viruși cu o precizie extrem de ridicată, așa cum au spus cercetătorii după ce au făcut un prim studiu preliminar.

Testele rapide de antigen sunt văzute ca fiind esențiale în desfășurarea testării în masă a populației statelor lumii și redeschiderii economiilor  atât de afectate de pandemia globală de Sars-Cov-2. Cele care sunt deja utilizate, deși sunt mai rapide și mai ieftine, sunt, orice s-ar spune și mai puțin precise decât testele de tip PCR. Evident, deși au o valoare orientativă, tot sunt mai bune decât nimic în perioada de incertitudini în care ne găsim acum.

Citește și: De câte tipuri sunt testele pentru COVID 19 şi care este diferenţa între ele?

Testele rapide actuale, dau o orientare bună medicilor, chiar dacă nu sunt fidele 100%

Deși testul Oxford de care am făcut vorbire mai sus va fi gata doar anul viitor, ar putea ajuta la gestionarea pandemiei la timp măcar pentru iarna viitoare. Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că lumea va trebui să trăiască cu noul coronavirus, chiar dacă este dezvoltat un vaccin, încă multă vreme de acum înainte, poate chiar doi sau trei ani.

O preocupare semnificativă pentru lunile de iarnă ce urmează sunt efectele încă nelămurite ale circulației Sars-Cov-2 concomitent cu alte virusuri respiratorii sezoniere.

Tocmai de aceea, un astfel de test specific, care poate distinge în mod fiabil între diferiți viruși în probele clinice, oferă un avantaj esențial în faza următoare a pandemiei (mai exact în valul doi al acesteia).

Românii sunt și ei foarte atenți la ceea ce se descoperă în materie de coronavirus pe plan mondial. Noile teste sunt potențial utile, dar încă nu sunt disponibile într-o cantitate suficientă și la un cost suficient de mic pentru a fi accesibile tuturor (sau pentru o subvenționare de către stat) și a fi utilizate în moduri pe care unii le-au sugerat.

Cu siguranță că un test este mai ușor de acceptat decât un vaccin, deși se pare că la noi primăvara lui 2021 va fi Anotimpul Marii Vaccinări, indiferent de protestele ce se aud ici și colo, mai puternic sau mai voalat.

Și asta chiar dacă există întrebări îngrijorătoare cu privire la cât de fiabile sunt noile teste antigenice atunci când sunt utilizate pentru a depista un număr mare de oameni. Dacă ele  tind să producă mai multe rezultate negative și fals pozitive decât testele moleculare existente vom vedea curând.

Până atunci, rămânem în continuare ca să ne testăm cu acele produse verificate și destul de bune, precum acelea de la OK Medical care, chiar dacă nu au o fidelitate de 100% tot ne pot da niște răspunsuri în primă etapă mai mult decât pertinente, înainte de a merge să facem faimoasele de-acum teste RT-PCR. Mai ales că nici nu sunt atât de scumpe precum alte teste rapide de depistare a coronavirusului!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend