Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Credeți în tehnologie, respingeți minciunile și construiți viitorul digital al României prin cooperare, iar toată lumea va avea de câștigat

Avatar

Publicat

in

De ceva vreme, Ambasada SUA în România folosește informații selective pentru a defăima compania Huawei.

Aceste acuzații nu sunt noi, ci sunt bazate pe dispute civile cu alte companii din ultimii 20 de ani, dar pe care Huawei le-a soluționat. Aceste litigii civile au fost soluționate fie de către părți sau rezolvate prin proceduri judiciare, iar unele dintre acestea chiar au fost chiar respinse de către judecători federali sau de către jurii. O superputere care se folosește de mașinăria de stat și încearcă fără întrerupere să distrugă o întreprindere privată deținută 100% de angajați și să-i perturbeze funcționarea normală – o astfel de situție nu a mai fost întâlnită.

Publicitate

În ultimii 30 de ani, Huawei a deservit peste 3 miliarde de oameni în peste 170 de țări prin produsele și serviciile sale. Compania nu a provocat niciodată un incident de securitate cibernetică și a menținut întotdeauna un istoric de securitate excelent.

Din cauza originii sale, Huawei a fost calomniată și defăimată de către SUA pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a-și demonstra nivelul de securitate, Huawei a înființat în Europa trei centre de verificare de securitate cibernetică. Compania este supusă celor mai stricte verificări din lume și reprezintă furnizorul care a trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă. Rezultatul analizei care are în vedere un interval de 10 ani dovedește că produsele Huawei nu au backdoors, iar rapoartele de certificare a securității cibernetice de la numeroase organizații terțe autorizate arată că Huawei prezintă siguranță și fiabilitate.

  1. Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie: Pe 20 februarie 2019, CEO-ul CNSC, Ciaran Martin, a declarat că produsele Huawei au fost supuse celor mai stricte teste de securitate în laboratoare din Marea Britanie și nu au fost găsite backdoors în produsele Huawei, nici nu au existat dovezi că Huawei a fost implicată în vreo activitate de spionaj.
  2. GSMA & 3GPP: Pe 24 august 2020, Huawei a trecut analiza Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS), dezvoltată în comun de către Global Mobile Communications Alliance (GSMA) și 3rd Generation Partnership Project (3GPP). Germania și multe țări europene acceptă standardul NESAS și principalii operatori și furnizori din întreaga lume sunt de acord cu acest mecanism de evaluare.
  3. Common Criteria: Pe 5 iunie 2020, Huawei a obținut certificarea de securitate cibernetică 5G de la Common Criteria. Această certificare este una dintre cele mai importante certificări de securitate cibernetică din lume. Peste 30 de țări (Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Polonia, Statele Unite, etc.) s-au alăturat acestui acord de certificare.

Datorită acestor verificări științifice care au la bază fapte și standarde reale, securitatea companiei Huawei a fost recunoscută la nivel mondial. În plus, datorită faptului că cele mai importante tehnologii 5G vin de la compania Huawei, peste 90 de operatori de top globali, inclusiv din Europa, au ales Huawei ca partener pentru tehnologia 5G.

Provocările în securitate cibernetică nu se limitează la o anumită generație de tehnologie de comunicație sau la un anumit furnizor. Ele apar în urma dezvoltării tehnologiilor și trebuie rezolvate tot prin metode tehnologice. În esență, provocările de securitate cibernetică sunt de natură tehnică. Prin urmare, încrederea în securitatea cibernetică trebuie să fie bazată pe fapte obiective centrate pe verificări științifice care la rândul lor au la bază standardele comune. Guvernele, industriile, operatorii și organizațiile terțe de certificare trebuie să fie deschise, transparente, cooperante și imparțiale, folosindu-se de specificații tehnice ca standarde și de teste de verificare, ca modalitate prin care pot înfrunta împreună potențialulul periocol în securitatea cibernetică.

Utilizând securitatea cibernetică ca un pretext pentru a suprima întreprinderile cu tehnologii mai avansate decât cele ale Statelor Unite reprezintă, în esență, promovarea hegemoniei digitale asupra suveranității altor țări. Această acțiune contravine în totalitate suveranității digitale susținute de UE. Astfel de practici nu numai că subminează capacitatea de inovare a industriei, sistemul global a lanțului de aprovizionare și principiul liberei concurențe, dar subminează și fundamentele economiei digitale a tuturor țărilor, afectând atât economia, impozitarea, ocuparea forței de muncă și generând creșterea costurilor de trai.

Datorită mediului de afaceri deschis și echitabil care a fost creat de guvernul român în ultimii 20 de ani, compania Huawei și România s-au dezvoltat împreună și au construit o relație bazată pe încredere reciprocă.

1. Huawei a înființat peste 20 de centre globale cu competență tehnică pentru a ajuta România să-și păstreze talentele de tehnologie avansată și să vină în sprijinul clienților de la nivel european și global. Compania a investit peste 1 miliard de euro în România, a contribuit cu peste 6.300 de locuri de muncă și a cheltuit aproape 500 de milioane de euro pentru achiziții. Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al ANAF, în ultimii cinci ani, Huawei s-a clasat pe locul 1 din rândul furnizorilor români de TIC din punctul de vedere al contribuțiilor fiscale acumulate.

2. În același timp, împreună cu operatorii și partenerii de la nivel local, compania Huawei a construit rețele 2G/3G/4G de top și cu a cincea cea mai mare viteză de descărcare din lume (pe baza statisticilor speedtest.net, iulie 2020). Întreprinderile mici și mijlocii și oamenii se bucură de cele mai ieftine servicii de internet din UE (conform DESI 2020: banda largă din România a primit cel mai mare scor la indexul prețurilor). Cu toate aceste realizări, Huawei nu a fost niciodată o amenințare la adresa securității României.

Toate acestea se datorează mediului de afaceri deschis susținut de guvernul român și investițiilor locale semnificative ale companiei Huawei. Zvonurile nefondate și calomniile nu ar trebui lăsate să altereze realizările economiei digitale în România din ultimii 20 de ani, să distrugă reputația mediului de afaceri din România și să deterioreze încrederea reciprocă dintre România și Huawei consolitată în ultimii 20 de ani.

În fața epidemiei globale de COVID-19, economia României și viața oamenilor au suferit un impact fără precedent. Economia trebuie să se redreseze, oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, zonele rurale și montane îndepărtate au nevoie de acoperire a rețelei, iar 3,5 milioane de elevi au nevoie de educație la distanță. Huawei, împreună cu operatorii și alți parteneri, depun eforturi pentru a asigura o rețea de înaltă calitate care suportă activitățile online menționate mai sus.

În viitor, România se va confrunta în continuare cu multe provocări. UE a oferit împrumuturi SURE în valoare de 4 miliarde de euro pentru a sprijini companiile și angajații afectați și pentru a stabiliza piața muncii. România poate colabora cu comunitatea internațională pentru a maximiza utilizarea resurselor, care va duce cu siguranță la o redresare rapidă a economiei, la o recuperare a nivelului de trai și la o redresare a încrederii oamenilor. Huawei România este dispusă să depășească numeroase dificultăți, să colaboreze cu operatorii pentru a asigura servicii de comunicații fiabile și să ajute guvernele, întreprinderile și oamenii să utilizeze tehnologii TIC de top pentru a-și redresa traiul și producția într-un mod cât mai eficient.

20 de ani de încredere reciprocă nu vor fi zdruncinați de zvonuri nefondate. De asemenea, există încredere în Guvern și popor că vor fi obiectivi și imparțiali și vor decide în interesul României. În același timp, Huawei solicită domnului Zuckerman să aibă mai puține prejudecăți și să ofere mai mult. Împreună pot fi înfruntate provocările epidemiei și împreună poate fi adusă o contribuție reală și benefică la dezvoltarea economiei digitale a României.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Avatar

Publicat

in

De

Un scandal de proporții s-a iscat, în plină campanie electorală, asupra candidatului USR PLUS la șefia Consiliului Județean Iași, Marius Bodea. Acesta a ”reușit“ să nenorocească destine cât timp a fost la conducerea Aeroportului Internațional Iași.

Marius Bodea a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze. Acesta îi cerea în repetate rânduri să încalce legea. A acuzat-o de furt ca să poată scăpa de consiliera juridică. Din cauza minciunilor lui Marius Bodea, aceasta nu a putut să mai angajeze în instituţiile publice. Deși este absolventă a Facultății de Drept, aceasta fost nevoită să lucreze ca vânzătoare în străinătate!

Marius Bodea a distrus viaţa unui angajate! Din juristă a ajuns vânzătoare în Belgia

Angajată de care și-a bătut joc Marius Bodea este Maria Pîslaru, care a făcut o serie de dezvăluiri despre perioada când avea calitatea de consilier juridic la Aeroportul Internațional Iași, sub conducerea lui Marius Bodea.

Publicitate

Femeia a povestit că, din cauza lui Marius Bodea, a fost nevoită să demisioneze în 2014. Cu un comportament deviant, Marius Bodea i-a cerut angajatei să încalce legile în repetate rânduri, însă aceasta a refuzat.

Refuzul de a demisiona l-a scos din minți pe Marius Bodea care a pornit o adevărată vânătoare împotriva femeii.

„Speram să-l văd la pușcărie pe acest individ1 Totul a pornit de la proiectul de extindere a pistei. La mine se afla proiectul tehnic în original, cu sigiliile Aeroportului. El îmi cerea tot timpul să nu respect legile, pentru că el este director. Într-o zi mi-a cerut proiectul original, dar i-am spus că nu pot face asta și i-am oferit o copie. El voia ca lucrarea să ajungă la firmele lui Fenechiu (n.r. -Relu Fenechiu -fost deputat PNL, condamnat la pușcărie). Ca răzbunare, mi-a sigilat proiectul ca să nu mai lucrez. În 2014 am fost nevoită să demisionez. A spus numai minciuni în presă că am furat din casierie și că am sustras documente. El este un idiot, nu are treabă cu sănătatea mintală”, a povestit Maria Pîslaru.

Plângere penală la DNA, nebăgată în seamă!

Maria Pîslaru nu s-a mai putut angaja la nicio instituție public după ce și-a dat demisia de la instituția condusă de Marius Bodea.

„Am fost la tot felul de concursuri. Eu am terminat Facultatea de Drept la Cuza cu medii foarte bune. Când mă duceam la concurs mă întrebau dacă sunt aia care a fost acuzată că a furat la Aeroport. Ce să le mai explic, că totul este o minciună? Nu am putu să mă angajez nicăieri. Am plecat în străinătate ca să-mi caut de lucru. Am lucrat în Belgia la Penny Market la aranjat marfă în rafturi. Am fost și în Italia. Din luna mai nu mai am nimic de lucru. Numai minciuni oribile a spus despre mine acest Bodea. M-am întâlnit cu el acum 2 ani, de rușine nici nu vorbea cu mine. Eu l-am salutat… Am făcut o plângere la DNA, dar am primit un răspuns de clasare acum doi ani. De nervi, am aruncat răspunsul. În traducere, mi se spunea să stau în banca mea, că nu mă pot atinge de Bodea„ ,a menționat Maria Pîslaru.

Obligată de Marius Bodea să intre în partid

Maria Pîslaru mai spune că Marius Bodea a făcut tot posibilul să angajeze la Aeroport persoane apropiate PNL și Consiliului Județean Iași, instituție condusă atunci de Cristian Admoniței.

„Mă obliga să avizez caiete de sarcini pentru proceduri de achiziție, mă acoperea cu referate că nu am atribuții în domeniul tehnic, mi-a dat o decizie că fac parte dintr-o comisie numită de el și să mă prezint pe pistă să constat niște eventuale fisuri, gropi, degradări. Iarăși referate că nu pot avea asemenea atribuții tehnice și nu am permis de acces în zona pistei. Iar acuzații că încalc ordinele domnului Adomniței și multe, foarte multe alte probleme. M-a invitat să mă înscriu în PNL, la care i-am spus că eu nu am făcut parte niciodată dintr-o formațiune politică. După care m-a acuzat că sunt împotriva PNL: «Păi, doamna, cine nu este cu noi, este împotriva noastră». Ba chiar a constituit el acolo o comisie cu persoane angajate de el la Aeroport care s-au pus martori și au ticluit un referat de sancționare a mea, precum că eu aș fi adus injurii PNL. Eu nici nu văzusem, nu cunoșteam acești noi salariați, departe de mine de a mă putea apăra împotriva acestor minciuni scornite de domnul Bodea. În timpul lui Bodea curgeau angajări fără concurs, aducea oamenii lui, mulți salariați vechi plecau”, mai spune femeia obligată de Marius Bodea să demisioneze, potrivit romaniatv.net.

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Raluca Turcan face apel la calm: ‘Nu s-a pus problema accesării unui împrumut de la FMI’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat că ”nu s-a pus problema accesării unui împrumut de la FMI. Ce s-a întâmplat, însă, acum o zi în Parlamentul României, riscă să arunce România în incapacitate de plată în anul 2021”.

„Din momentul preluării guvernării, o secundă nu s-a pus problema accesării unui împrumut de la FMI. Ce s-a întâmplat, însă, acum o zi în Parlamentul României, riscă să arunce România în incapacitate de plată în anul 2021. Este o mostră de iresponsabilitate a celor care în momentul de faţă conduc Camera Deputaţilor, au majoritate în Camera Deputaţilor, şi mă refer la PSD (…) Pentru avantaje electorale ajung să amaneteze stabilitatea economică a României, lucru care nu se face şi care pune în pericol acoperirea unor cheltuieli vitale pentru funcţionarea statului. Mă refer la pensii, alocaţii, salariile bugetarilor, sistemul de educaţie, sistemul de sănătate, inclusiv partea de investiţii publice”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a subliniat că Guvernul Orban a crescut punctul de pensie, însă o majorare a pensiilor cu 40% ar putea dezechilibra bugetul naţional.

„Guvernul Orban a crescut pensiile cu 14%, în valoare absolută punctul de pensie a crescut cu 176 de lei. În UE mai există o singură ţară care în această perioadă de criză dramatică a crescut pensiile, acea ţară este Germania, şi a crescut pensiile cu 3,3%. Cine spune că astăzi, bugetul ţării poate suporta mai mult, minte cu neobrăzare”, a spus Raluca Turcan.

Publicitate

Aceasta a mai amintit că Guvernul a reuşit să acceseze unele împrumuturi externe cu dobândă zero.

„În perioadele de stabilitate şi de încredere maximă, Guvernul Orban am reuşit să accesăm împrumuturi externe, inclusiv cu dobândă zero, comparativ cu împrumuturile externe făcute în anul precedent de guvernarea PSD, toate dobânzile au fost mai mici cu excepţia a două luni în care în România a fost instabilitate politică pentru că PSD-ul a depus moţiune de cenzură. Dobânzile la care ne împrumutăm în străinătate ţin foarte mult de percepţia altora care au finanţare raportat la România. Când în România văd desfrâu PSD-ist în Parlament, semnele de îngrijorare cresc şi atunci împrumuturile se scumpesc”, a afirmat Raluca Turcan.

Vicepremierul a menţionat că efectele produse asupra economiei de către această majorare a pensiilor cu 40% vor reprezenta o lovitură pentru populaţie.

„De aceea este o lovitură sub centură dată întregii populaţii a României de către majoritatea PSD-istă şi pentru acest cinism grotesc ei merită să plătească în alegerile viitoare. Noi am ales calea sincerităţii şi calea argumentelor reale în faţa oamenilor. Nu ne permitem în perioadă de criză să fim populişti. Oamenii iresponsabili sunt populişti, demagogi şi cinci”, a mai spus Raluca Turcan, conform agerpres.ro.

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend