Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Craciun de COSMAR pentru cateva ZODII – Te numeri printre ele?

Avatar

Publicat

in

Trei nativi din zodiac vor avea parte de sarbatori pline de lacrimi din varii motive. Acestia vor face tot posibilul sa evite festinul de pe 24 decembrie. Ultima luna din an este una a revelatiilor, au sansa sa realizeze de ce nu li s-au indeplinit anumite dorinte in 2017.

RAC

In zilele de 24, 25 si 26 decembrie nu se anunta foarte multe surprize. Vei sta alaturi de cei dragi, insa din 27 decembrie pana la finalul anunului apar tot felul de regrete. Iti vei face ordine in viata, vei tria prietenii adevarati de cei falsi.

Chiar daca multora le vei descoperi adevarata fata, pana la finele anului esti bucuros ca ai aflat pe cine te poti baza.

PESTI

Craciunul va fi unul spectaculos, insa dupa data de 26 lucrurile se schimba. Oboseala isi spune cuvantul iar nativii din Pesti nu reusesc sa-si dozeze energia in mod corect.

Se gandesc intens la o reconfigurare pe sectorul carierei. Trebuie sa aiba grija insa la deciziile riscante in materie de bani.

SAGETATOR

Sarbatorile de iarna vin cu un averisment pentru Sagetatori. Va trebui sa ai grija cu cine vorbesti si mai ales ce vorbesti. Exista persoane care te vor parasi din cauza vehementei cu care tratezi lucrurile.

Incearca sa nu regrezi lucrurile personale in preajma zilei de 25 decembrie, deprarece risti sa-ti strici singur Craciunul.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Situație scandaloasă! Mii de persoane încasează pensii speciale fără să fi plătit vreo contribuție la stat. Ce funcții au ocupat aceștia

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit calculelor celor de la Adevărul.ro,  aproape o treime dintre beneficiari (2.970 de pensionari din cei 9.575 de beneficiari de pensii speciale) nu îşi primesc pensiile lunare în baza propriilor contribuţii, acestea fiind plătite integral din bugetul de stat.

Exceptând foştii angajaţi ai Aviaţiei Civile, toate cele cinci categorii de beneficiari ai legilor speciale au un anumit număr de pensionari care nu au plătit CAS.

Astfel, dintre cei 811 diplomaţi, 65 nu au plătit con tribuţii, încasând o pensie medie de 5.783 lei din bugetul statului, adică un total de 375.895 lei/lună.

Numărul foștilor parlamentari şi funcţionari din Parlament care nu au plătit deloc contributivitate este ceva mai mare, respectiv 157 de persoane (dintre cei 775 de pensionari), aceştia încasând o pensie medie de 4.810 lei, respectiv 755.170 lei pe lună plătiţi din bugetul de stat.

De departe cea mai numeroasă categorie de beneficiari de pensii speciale care nu au plătit deloc contribuţii la sistemul de pensii este cea a foştilor magistraţi. 2.586 de foşti judecători şi procurori dintre cei 4.207 de foşti magistraţi nu au plătit deloc contribuţii, statul plătindu-le din taxele şi impozitele tuturor românilor câte 19.905 lei drept pensie specială, adică 51.474.330 lei în fiecare lună.

Numărul foştilor grefieri şi alte categorii de personal auxiliar parchetelor şi instanţelor care încasează pensii speciale în medie de 4.798 lei fără să fi plătit CAS este de 161 de persoane, suma totală plătită acestora lunar din bugetul de stat fiind de 772.478 lei.

Dintre cei 596 de foşti angajaţi ai Curţii de Conturi care beneficiază de pensii speciale, doar 1 nu a plătit CAS, pensia medie lunară plătită acestuia din bugetul de stat fiind de 8.307 lei.

Cumulat, statul plăteşte, din taxele şi impozitele tuturor românilor, celor 2.970 de privilegiaţi pensii speciale de 53,38 milioane de lei pe lună, adică 640,63 milioane de lei pe an. Suma este aproape jumătate din pensiile speciale totale pe care cei 9.575 de pensionari privilegiaţi o încasează în fiecare an, respectiv 1,46 miliarde de lei.

Spre comparaţie, statul plăteşte indemnizaţii sociale pentru 934.111 vârstnici care nu au plătit CAS conform legii, din care aproape 800.000 încasează în medie câte 300 lei/lună, alţi puţin peste 140.000 de foşti agricultori primind o indemnizaţie socială medie de 158 lei/lună, conform Adevărul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Violeta Alexandru intervine în problema pensionării la 70 de ani: ‘Guvernul nu va obliga pe nimeni să lucreze mai mult decât dorește’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul ministru al Muncii din Guvernul Orban, Violeta Alexandru, a făcut unele precizări despre proiectul Guvernului de a da posibilitatea oamenilor să se pensioneze la vârsta de 70 de ani.

Violeta Alexandru, ministru al Muncii în Guvernul Ludovic Orban, a avut o intervenție la România TV în care a vorbit despre pensionarea la 70 de ani:

„În primul rând trebuie subliniat faptul că modificările la care se lucrează în acest moment reprezintă un cadru legal care va da posibilitatea, nu va obliga pe nimeni să lucreze mai mult decât dorește. Dacă o persoană împlinește vârsta standard de pensionare, 65 de ani la domni și 61,6 la doamne, aceste persoane se pot pensiona. Însă, cei care doresc să-și continue activitatea, o pot face și intenția echipei guvernamentale e să creeze acest cadru, pentru ca persoanele care optează pentru continuarea activității să o poată face.

Vezi și: Raluca Turcan, anunțul momentului: ‘Vom da oamenilor posibilitatea să muncească, dacă vor, până la 70 de ani’

E o cerință care vine în special din sistemul de învățământ, acolo unde se vede o nevoie evidentă de cadre didactice și unde nu există prea multe posibilități e soluționare a nevoilor, mai ales în mediul rural. Atunci, dacă există această nevoie, Guvernul îi răspunde cu un cadru legal care să dea posibilitatea continuării activității“, a precizat Violeta Alexandru, conform dcnews.ro.

Citește și:

Milioane de pensionari sunt vizați! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend