Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cozmin Gușă, scenariu legat de desemnarea lui Dacian Cioloș: ‘Klaus Iohannis a venit în țară cu mutarea în plic. A fost obligat’

Publicat

in

Analistul politic Cozmin Gușă este de părere că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș ca premier, deoarece ar fi fost obligat din afara țării.

Gușă susține că Dacian Cioloș a fost impus „pe axa Paris-Berlin” și că Klaus Iohannis ar fi primit „mutarea în plic”.

IOHANNIS NU L-A VRUT PE CIOLOȘ, DAR A FOST OBLIGAT DE FACTORUL EXTERN. EFECTUL #BoloBoc ÎN PNL.
Vinerea trecută, după întoarcerea lui Iohannis din Slovenia, acesta s-a hotărât brusc pentru nominalizarea lui Cioloș, anunțându-și cei mai apropiați colaboratori despre această decizie. Eu am aflat acest lucru sâmbătă și chiar l-am evocat în intervențiile televizate din aceeași seară de la RTV, pentru că mi se părea plauzibil. Și a fost!
La Brdo-Slovenia avusese loc în perioada 5-6 octombrie 2021 reuniunea informală a Consiliului European și atenție, Summitul Uniunea Europeană– Balcanii de Vest, ședințe unde liderii UE au discutat despre jocurile politice din țările vizate, incluzând România, și nemediatizând nimic despre deciziile lor. Iohannis a venit în țară așadar cu „mutarea în plic” legată de Cioloș, fiind fezabil să credem că, pe axa Paris-Berlin, KWI a fost obligat să nu-și continue jocul preferat, cu guvernare minoritară PNL-UDMR sau cu USR inclus, dar în condițiile prezidențiale, ci să-i dea mandat noului șef al USR să alcătuiască un guvern agreat de Factorul Extern. În mare măsură, Iohannis se-ntoarce în timp în urmă cu 6 ani, atunci fiind obligat în mod similar să impună un guvern Cioloș împotriva voinței sale, deși ca să nu se facă de rușine a fost lăsat să-l boteze ca fiind #GuvernulMeu.
De ce îl vor europenii cu orice preț pe Cioloș? Pentru că acesta, spre deosebire de Iohannis care doar îi deservește umil și antinațional pe liderii UE, este AL LOR! Iar cei care au analizat cu atenție cariera lui Dacian sau politicienii ce-au asistat la relaționarea lui cu mai marii Europei, nu se îndoiesc deloc de acest lucru. La nivelul Comisiei Europene se operează cu ideea că România este A LOR, cu contractele aferente, piețele de desfacere, resursele bune de exploatat cam pe gratis, etc., și există îndoieli mari că Iohannis mai poate face asta în continuare. Nu vă mirați, acest lucru abominabil a fost pecetluit încă de la privatizările frauduloase către Franța, Germania, Austria, Marea Britanie, din timpul guvernării Adrian Năstase, care a cedat tot fără negocieri, reprezentând România cu statut de țară învinsă, și-apoi jocul trădării a fost continuat fără opoziție în timpul mandatelor lui Băsescu și Iohannis. Așadar europenii s-au și obișnuit cu asta în ultimii 18 ani, nu admit altfel de poziționări românești, iar Iohannis, slab și vulnerabil, dependent de protecția europeană într-o țară unde 85% dintre cetățeni nu-l mai vor, a fost obligat să înghită în sec și să accepte dictatul cu nominalizarea lui Cioloș. Deci nu mai considerați că Iohannis face vreun joc al său, omul e fără putere reală demult, acționând ca un mandatar al intereselor capitalului multinațional în România.
De azi vor începe jocurile subterane la presiunea Factorului Extern în scopul obținerii unei majorități pentru Cioloș. Liberalii se revoltă, dar într-un mod timid, ferindu-se să-și expună altfel noua etichetă de tipul „PNL-Partid Cârpă”. Deocamdată nici Iohannis nu-i accesează în mod explicit, rușinea este mare și pentru el, dar e previzibil s-o facă în cîteva zile în urma unor telefoane pe linia Franța-Germania-Elveția. Mai mult, în interiorul PNL se va genera „EFECTUL BoloBoc”, pentru convingerea liberalilor că e util cu Cioloș, deoarece Bolojan și Boc sunt cei doi mari și vechi susținători ai liderului USR. Despre textura acestei susțineri nu e cazul să scriu azi, dar e evident că mobilizarea celor doi ardeleni (liderii reali ai PNL-ului de azi) îi poate mobiliza pe liberali. UDMR-ul va negocia cu Cioloș în marja mandatului primit de la Budapesta, și-n urma unor cedări subterane, vor putea ajunge la înțelegere, iar despre susținerea deputaților minorităților naționale șeful USR nu are motive de îndoială. Într-un mod succint ar fi vorba cam peste tot de influența Factorului Extern în impunerea lui Cioloș.
Desigur că există și varianta eșecului lui Cioloș în a forma o majoritate, eșec pe care și Iohannis l-ar dori, numai că el nu are voie să se opună, deoarece o asemenea acțiune îl va văduvi de protecția din Europa, iar atunci se va transforma dintr-un castrat politic, ceea ce este azi, într-un președinte numai bun de suspendat, pentru că se va dovedi inutil pentru implementarea jocurilor externe în România.”, spune Gușă.

Vezi și

Comisarul-șef Marian Iorga, fostul șef al Poliției Călărași și Poliției Prahova, ‘săltat’ de DNA în luna iulie, rămâne sub control judiciar! Decizie definitivă a instanței

Anunțul care îi vizează pe toți fermierii români! Pot obține noi sume de bani prin cadrul acestor proiecte

SURSE Bugetul.ro, despre propunerea de premier a PNL: ‘Exclus’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

FOTO Sfântul Ierarh Nicolae a fost sărbătorit în Biserica Vintilă-Vodă, monument istoric

Publicat

in

De

Parohia Vintilă-Vodă (Popești-Leordeni, județul Ilfov) și-a cinstit unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, conform basilica.ro.

Biserica, monument istoric, datează din anul 1676, anul acesta împlinindu-se 345 de ani existență a parohiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Cristian Diaconescu: Modificarea Constituției, o necesitate imperativă în funcționarea Statului

Publicat

in

De

Parlamentul marchează 30 de ani de la adoptarea Constituției României, după Revoluția de la 1989. PMP transmice că momentul este unul dedicat reflecției privind modul de funcționare al actului constituțional, aplicarea acestuia și mai ales, a rolului său în modernizarea societății românești.

PMP consideră că actuala putere trebuie să aibă voința parlamentară privind amendarea Constituției în Parlament.

În continuare voința poporului, care s-a exprimat, prin referendumul din 2009, pentru un Parlament uninominal și scăderea numărului de aleși, la maximum 300 NU este respectată, se arată într-un comunicat al PMP.

„Este nevoie de eliminarea tuturor ambiguităților din actuala Constituție care au creat adevărate dificultăți în funcționarea democrației din România. Este necesară o nouă filosofie de exprimare imperativă a termenilor constituționali, care să elimine dihotomiile privind funcționarea instituțiilor statului”, consideră Președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend