Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cozmin Gușă: Ludovic Orban a mutat războiul din PNL în presă și o face pe banii partidului

Avatar

Publicat

in

Analistul politic Cozmin Gușă susține că liderul PNL, Ludovic Orban, se folosește de calitatea sa pentru a-și cumpăra bunăvoința presei și cu această armă își controlează adversarii din partid.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

”LuCOVID MUTĂ ÎN PRESĂ LUPTA DIN PNL. O FACE “CU MANTĂ” ȘI PE BANII PARTIDULUI …

PRESA A DEVENIT AGENȚIE DE PR, LA CHEREMUL LIDERILOR POLITICI.

De când statul român (adică noi) sponsorizează gras activitatea partidelor, s-au petrecut 2 lucruri cu consecințe nocive pentru democrația internă de partid, respectiv pentru libertatea de exprimare în mass-media.

Șefii partidelor își pedepsesc adversarii interni furnizând presei detalii infamante despre aceștia, apoi comandând articole entităților media mufate prin contracte directe la bugetul partidului. A dispărut astfel dezbaterea internă, de idei, deoarece aproape nimeni nu mai comentează deciziile liderilor, de frica defăimării în presă. În același timp, respectivii lideri capătă o putere artificială, direct proporțională cu banii cheltuiți în mass-media, de ordinul milioanelor de euro în cazul PNL și PSD.

La nivelul presei, fenomenul are consecințe la fel de grave. Articolele despre politică și politicieni și-au pierdut obiectivitatea, deoarece acestea nu mai atacă derapajele liderilor care le livrează banii, mulțumindu-se să încaseze sumele și discutând doar în baza comenzilor venite pe linie de partid. În mod evident, nu mai putem vorbi deci despre libertate de exprimare, presa devenind strict o AGENȚIE DE PR, o afacere banală și previzibilă alimentată cu bani de la statul român.

Nici nu are rost să detaliez consecințele pentru sănătatea democrației și a gândirii publice, le pricepe oricine. Are sens să vă zic însă că ăsta e un drum fără întoarcere, compromisurile și decăderea generate de ce-am descris mai sus, îi prind pe toți cei implicați într-o plasă a neputinței de unde nu vor mai putea ieși.

Pot da exemplul proaspăt al avalanșei de articole despre cât câștigă BLONDA LUI BOC, cam orice site deschideam în ultimele 2 zile, aflam despre așa-ceva. Operațiunea gândită de LuCOVID&Company e simplă și jegoasă: ca să acopere vociferările clujenilor despre rușinea de a căpăta prefect UDMR (operațiune sofisticată a lui Iohannis, venită după oferirea udemeriștilor pe tavă a Ministerului Dezvoltării!), au fost furnizate datele de salarizare ale respectivei doamne, apoi multiplicate prin știri comandate peste tot, din care nu trebuia să lipsească numele lui BOC, chiar dacă femeia nu mai lucrează cu primarul Clujului de câțiva ani. Aici adăugați că operațiunea o fi fost comandată presei de către vreunul din tripleta LuCOVIDULUI, Costel Barbu, Antonel Tănase sau Ionel Dancă, la rândul lor beneficiarii unor sume chiar mai mari decât ale “blondei”, și-atunci jegoșenia protagoniștilor vă apare și mai clar. La fel s-a întâmplat acum câteva săptămâni și cu Rareș Bogdan, ce s-a trezit în cap cu găleți de lături pentru că a discutat despre nepriceperea lui LuCOVID ca lider de partid.

Desigur că ce vorbesc aici descrie slăbiciunea tuturor celor implicați, “călăi și victime” deopotrivă, unii că se știu incompetenți, ceilalți că sunt blocați prin șantaje. Presa participantă poate fi descrisă și ea prin toate epitetele de mai sus, plus alte câteva, ce-i vor marca însă extincția pe termen scurt …

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ULTIMA ORĂ Trei pacienți morți la Victor Babeș, după o pană de curent

Avatar

Publicat

in

De

Scene dramatice la Spitalul ”Victor Babeș” din București, unde 3 pacienți aflați în unitatea mobilă de ATI au murit, în urma unei pene de curent. Se pare că generatorul nu a declanșat la timp, astfel că 3 dintre cei 8 pacienți de la ATI au murit.

Din cei 5 rămași în viață, doi urmează să ajungă la Spitalul Floreasca, iar unul este într-o ambulanță, pentru a se vedea unde se va găsi un loc liber. Poliția a ajuns la fața locului, iar medicii urmează să fie anchetați pentru a vedea de ce nu s-a declanșat generatorul spitalului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zlatan Ibrahimovic a fost surprins la un restaurant din Milano, în ciuda restricţiilor anti-Covid

Avatar

Publicat

in

De

O fotografie a lui Zlatan Ibrahimovic la o masă într-un restaurant din Milano, în ciuda restricţiilor anti-Covid, a stârnit luni o polemică, deşi anturajul fotbalistului vedetă a asigurat că a fost vorba de o “întâlnire de lucru” şi nu de un prânz, relatează AFP.

Fotografia postată pe site-ul fanpage.it îl arată pe atacantul suedez al lui AC Milan aşezat alături de alte câteva persoane, fără mască, la o masă pe care sunt aşezate mai multe pahare. Potrivit site-ului, fotografia a fost făcută duminică după-amiază deşi în toată Italia restaurantele sunt autorizate în această perioadă să vândă doar “pentru acasă”, potrivit agerpres.ro.

Proprietarul restaurantului milanez, contactat de site-ul citat, a asigurat însă că nimeni nu a luat masa: “A fost ceva între prieteni, suntem prieteni şi din când în când ne vedem la mine când asta nu se întâmplă la alţi prieteni”.

În faţa polemicii stârnite pe reţelele de socializare, anturajul jucătorului a precizat că a fost vorba de o “întâlnire de lucru”.

“A fost o întâlnire privată, cu un număr restrâns de persoane”, a indicat pentru AFP această sursă, sub acoperirea anonimatului.

Ibrahimovic, care în septembrie s-a infectat cu Covid-19, a promovat în toamnă respectarea regulilor de distanţare şi a purtării măştii, într-un video difuzat de regiunea Lombardia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend