Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cozmin Gușă INTRĂ TARE în apărarea mamei lui Eduard Novak, care l-a criticat pe Iohannis: Are dreptate

Publicat

in

Cozmin Gușă intervine în scandalul iscat după apariția în spațiul public a unor postari în care mama lui Eduard Novak, ministrul Sportului, îl critică pe președintele Klaus Iohannis.

“DAC-AȘ FI UNGUR, AȘ GÂNDI CA MAMA LUI EDUARD NOVAK

E limpede că Eduard Novak, campion paralimpic și Ministrul Sportului, a călcat pe bec, de-aici și campania ad-hoc de ieri împotriva sa, pornită de la niște postări ale mamei sale unde aceasta se poziționează anti-Iohannis și pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria. Dacă articolele incriminatoare s-ar fi referit la managementul sportului, m-aș fi alăturat și eu în încercarea de a mai face ceva pentru un domeniu strategic național, dărâmat azi din nepăsarea și incompetența guvernărilor, dar și ale jurnaliștilor cu profil sportiv. Altfel însă, folosesc prilejul ca să argumentez că, din unghiul dânsei, doamna Novak are dreptate.

Nu-i momentul aici și acum să discutăm de integritate, stat unitar, naționalism constructiv, oricum am făcut-o degeaba în ultimele decade, am avut conducători proști/trădători care au ignorat orice pe linia asta. Așadar, pragmatic discutând despre poziția minoritarilor unguri, critica la Iohannis s-a generalizat în societatea românească, deci aici nici n-am ce argumenta, președintele nostru mai este susținut azi de cca 10% dintre cetățeni. Referitor la dezideratul de a trăi în interiorul Ungariei, de ce i-am acuza oare pe concetățenii noștri maghiari, când comparația cu viața din România și perspectivele acesteia este net în defavoarea noastră?

Ungurii sunt azi bine reprezentați internațional, au obținut cam ce și-au dorit din partea UE, se pregătesc de rol upgradat în NATO pe mâna Turciei, investițiile germane la ei sporesc și se consolidează. Au luat banii rușilor pentru ca să se asigure energetic și au hub-ul de gaze pregătit ca să joace un rol regional. S-au așezat optim pe linia investițiilor chineze și desenează proiecte de infrastructură în zonă care le vor aduce mulți bani, deci bunăstare cetățenilor maghiari. Au disciplinat corporațiile multinaționale, care fac profit monitorizate fiind de statul maghiar care le taxează în consecință. Luptă pentru identitatea lor națională, statul penalizează excesele organizațiilor minoritarilor ce le pot afecta morala publică civico-creștină, au dezvoltat un spirit de solidaritate națională ce-i face respectați și-n ringul politic internațional. Investesc în zonele din afara Ungariei unde au minorități importante, oferă credite subvenționate de stat reprezentanților acestora, deci contribuie și la bunăstarea diasporei lor. Pot adăuga multe realizări ungurești, chiar și pe acelea de formatare a unui capital național, inițiat probabil pe acte de corupție și favoritism, dar discuția critică despre asta pălește, când vedem că din SUA în Germania, Franța, Rusia sau China s-a procedat la fel. Monitorizați mental ce-a făcut România doar la capitolele enumerate succint mai sus, și-atunci veți vedea nu doar ca fiind legitimă dorința unor concetățeni unguri, dar și periculoasa, dar posibila infestare cu asemenea deziderate inclusiv a unor ardeleni/români ce nu vor mai dori să-și trăiască viețile în condițiile nedrepte și mizere oferite azi de către statul român.

Desigur că nu-i plăcută concluzia, dar să nu-i acuzăm pe unii că-și doresc condiții de viață net mai bune și plăcute, în acest caz în care noi românii acționăm ca o masă amorfă/bleagă, asistând cu veselie ieftină și inconștiență la dărâmarea statului nostru, la amanetarea viitorului copiilor noștri. Deci, decât revolte patriotarde și penibile, mai bine un uitat în oglindă, care vă va reduce la tăcere pe cei care-ați uitat demult ce-ar însemna datoria de ROMÂN!”, scrie Cozmin Gușă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Inedit: Hipopotamii lui Pablo Escobar recunoscuți ca persoane juridice în Statele Unite

Publicat

in

De

Pentru prima dată, o instanță americană a recunoscut personalitatea juridică la animale. Și nu la oricare, ci urmașilor hipopotamilor lui Pablo Escobar, care s-au înmulțit în Columbia de la moartea celebrului traficant de droguri în urmă cu 30 de ani, potrivit AFP.

Această recunoaștere a fost acordată ca parte a unei bătălii legale pentru a bloca sacrificarea lor.

Pablo Escobar, în perioada sa de glorie, importase câțiva hipopotami pentru a-și umple grădina zoologică din hacienda sa din Napoles, la o sută de kilometri sud de fortăreața sa din Medellin.

După ce a fost împușcat în 1993 de forțele de securitate columbiene, majoritatea celorlalte animale (flamingo, girafe, zebre, canguri…) au fost vândute, dar nu și pachidermele, care au proliferat până să devină cea mai mare colonie a acestor animale în afara Africii.

Au devenit treptat o preocupare de mediu și o amenințare pentru locuitori (au fost semnalate atacuri asupra pescarilor).

Confruntat cu problema, guvernul columbian a început să sterilizeze animalele. În special, se folosesc pistoalele cu săgeți care conțin un contraceptiv, mai mult decât sterilizarea chirurgicală.

Un avocat, Luis Domingo Gomez Maldonado, a intentat în iulie un proces în numele hipopotamilor din Columbia, care recunoaște deja personalitatea juridică pentru animale. Scopul este de a preveni eutanasia hipopotamilor, dar și de a se asigura că guvernul folosește un alt medicament pentru a-i steriliza decât cel utilizat în prezent.

În acest context, Fondul de Apărare Legală a Animalelor (ALDF) a făcut o cerere pentru a permite ca doi experți în sterilizare cu domiciliul în Statele Unite să poată depune mărturie, pentru a susține recursul.

Magistratul curții federale din Ohio, Karen Litkovitz, a fost de acord cu cererea săptămâna trecută, în numele unei legi americane care permite „unei persoane interesate” să solicite o depoziție americană într-un litigiu din străinătate. Prin urmare, părțile interesate sunt, în acest caz… hipopotami.

Mișcare mai largă pentru drepturile animalelor

Pentru Christopher Berry, avocatul ALDF, importanța acestei decizii este dublă: „În primul rând, îi va ajuta pe hipopotami să nu moară – aceasta este consecința ei imediată”.

„În sens mai larg, acesta este primul exemplu concret de instanță americană care permite animalelor să își exercite un drept legal în nume propriu”, a spus el pentru AFP.

Potrivit acestuia, alte cazuri își fac treptat drum în instanțele din Statele Unite. Asociația reprezintă de exemplu un cal pe nume Justice într-un caz de cruzime și neglijență față de un animal.

Nu este sigur că hotărârea hipopotamilor va influența aceste alte cazuri, „dar este cert că acest lucru este relevant și important în cadrul mai larg al discuției despre drepturile animalelor”, a spus domnul Berry.

Mișcarea de a acorda statut legal animalelor a câștigat, de asemenea, amploare la nivel global.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

Publicat

in

De

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi seară, că restricţiile care se au în vedere de luni presupun impunerea certificatului verde în aproape toate locurile, mai puţin la magazinele alimentare şi la farmacii. În instituţiile publice sau în companiile cu mai mulţi angajaţi, vizitatorii vor intra doar pe baza acestui document. Evenimentele private de orice fel vor fi interzise, nici măcar persoanele vaccinate nu vor mai avea voie să organizeze astfel de întâlniri.

Cseke Attila a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, unde se va impune certificatul verde începând de luni şi a afirmat: ”În afară de magazinele alimentare, de farmacii (…) în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi – pentru cei care sunt vizitatori”.

Ministrul a precizat că măsura se poate impune doar vizitatorilor, nu şi angajaţilor.

”Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”, a mai declarat ministrul.

”Pe partea de evenimente private – nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”, a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat că restaurantele şi cafenelele rămân deschise, dar doar pentru vaccinaţi.

”La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinaţi şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine. (…) aici mai comportă discuţii, dar se va permite doar pentru cei vaccinaţi”, a adăugat ministrul.

”Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi. Noaptea excepţiile se vor referi la cei care sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi – au certificat verde. Cei care nu au acest certificat dar se duc / se întorc de la un loc de muncă, dacă este o urgenţă medicală – cam acestea sunt excepţiile posibile”, a mai precizat ministrul.

Şedinţa CNSU pentru a se decide concret restricţiile aplicate de luni are loc vineri, la ora 13.00. La ora 14.00 este programată şedinţa de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de luni toţi elevii intră două săptămâni în vacanţă şi vor fi impuse mai multe restricţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend