Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cozmin Gușă îi răspunde lui Marius Vizer: ‘Amestecă treburile într-un mod nepermis!’

Avatar

Publicat

in

Actualul președinte al Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, îi răspunde lui Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo. Vizer a dat un semal că nu îl susține pe Gușă, fix în ajunul alegerilor pentru noua conducere. El se pronunță pentru o schimbare în judoul românesc, dând un semnal favorabil oponenților lui Cozmin Gușă: „Actualele alegeri trebuie să aducă reformă, unitate și schimbare”, spune Vizer (mai multe aici).

De cealaltă parte, Cozmin Gușă admite că relația între ei bate pasul pe loc, dar menționează că Vizer „amestecă lucrurile într-un mod nepermis”.

„Ca să nu fiu foarte serios pot să spun că sunt niște copilării neconforme cu relația de prietenie veche pe care o avem. O relație veche pe care, recunosc, o avem într-un impas. Avem o treabă interpersonală unul cu celălat, dar care nu implică nici judo, nici Federația Română de Judo sau Federația Internațională de Judo. Din acest motiv eu cred că el amestecă treburile într-un mod nepermis.

Cum să riști soarta unei federații pentru o ceartă între prieteni, care la un moment dat se va regla?

Și ca să glumesc serios îi dă mâna să facă fel de fel de analize candidat unic pentru Federația Internațională de Judo (IJF) și pot să zic ceva ce nu i-am spus nici lui și nici altora: la momentul alegerilor pentru candidaturile din anul acesta unii m-au rugat să-l contracandidez, dar am refuzat. Nu puteam să fac așa ceva unui român și unui prieten, chiar dacă eram certați.

Relații proaste ale IJF (n.r.: Federația Internațională de Judo) cu Federația Română de Judo? Exclus! Avem relați foarte bune și el știe acest lucru. Avem relații extraordinare cu Uniunea Europeană de judo, despre care el știe și alături de care am început un proiect de judo în școli.

Îl consider pe Marius Vizer victima unei conspirații pe care aș fi pus-o la punct dacă am fi vorbit. Dar el e încăpățânat, iar eu la fel. Asta-i viața! De ce zic conspirație? Pentru că cei care coordonează cu adevărat din echipa pe care o susține el nu vânează altceva decât relația lui Vladimir Putin. Și o să-mi dea dreptate că s-a înșelat. Sper să nu fie prea târziu”, a declarat Cozmin Gușă.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Alegerile pentru următorul mandat de patru ani la conducerea FR Judo vor avea loc miercuri, 24 februarie, la Poiana Braşov, unde este programată Adunarea Generală. Pentru cea mai importantă funcţie, cea de preşedinte, sunt trei candidaţi: Cozmin Guşă (actualul preşedinte), George Teşeleanu (om de afaceri, fost consul onorific al României la Ancona și președinte al clubului Pantheon din Constanța) şi Augustin Marian Paul (fost arbitru internaţional), principalele tabere conturându-se în jurul primilor doi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

China interzice urcările pe Everest din cauza pandemiei

Avatar

Publicat

in

De

China a decis anularea sezonului de ascensiune de primăvară pe partea tibetană a Muntelui Everest, din cauza temerilor legate de propagarea coronavirusului, a anunţat agenţia Xinhua, citată de presa internaţională, arată News.ro.

Decizia a fost luată de Administraţia Generală a Sportului şi reflectă gradul de precauţie al Chinei în contextul pandemiei.

În timp ce China a reuşit să ţină sub control rata de infectare cu covid-19, în Nepal situaţia este diferită, fiind raportate numere record de infectare şi de decese.

China a emis 38 de permise de ascensiune pe Everest în această primăvară, în timp ce Nepal a emis 408 permise. În Nepal, mai mulţi alpinişti au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

La sfârşitul săptămânii trecute, China anunţa că urmează să instituie o ”linie de demarcaţie” în vârful Everestului, cu scopul de a evita orice contaminare cu covid-19 de către alpinişti provenind din Nepal.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Premierul Cîţu, după prima zi de relaxare a restricţiilor: ‘O zi care a început wow și se termină la fel’

Avatar

Publicat

in

De

Florin Cîţu afirmă că prima zi de relaxare a rescţiilor a fost una “wow”. Premierul scrie pe Facebook, după participarea la un spectacol de teatru la care au avut acces doar persoanele vaccinate, că iubitorii de cultură au înţeles că singura soluţie este vaccinare.

“O zi care a început wow și se termină la fel.

Mi-a făcut o mare plăcere să merg, în această seară, la evenimentul-pilot, “Dineu cu proști”, la Teatrul Național București.

Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea”, scrie Cîţu pe Facebook.

Cîţu începuse ziua de sâmbătă în acelaşi stil “wow”.

“Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?

Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow.

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.

Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil.

Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”, a scris Cîţu, sâmbătă dimineaţa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend