Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Cozmin Gușă face apel la DGIA! ‘Cine provoacă această dezinformare în România? Eu cred că acolo ar trebui să concentreze Direcția de Informații’

Publicat

in

Analistul politic Cozmin Gușă face apel la Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), cu privire la filmările de pe Facebook care au menirea să isterizeze populația, în contextul tensiunilor dintre Ucraina și Federația Rusă.

După ce astăzi ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a precizat, pentru Bugetul.ro, că imaginile cu tancurile americane Abrams sunt „imagini vechi”, MApN a avertizat, într-un comunicat de presă că pe rețelele de socialize se transmit știri false, Cozmin Gușă i-a transmis Direcției de Informații a Armatei că ar trebui să ia atitudine împotriva celor care isterizează populația și îi provoacă pe ruși.

Vezi și EXCLUSIV Șeful Apărării Naționale, Vasile Dîncu, reacționează la imaginile cu tancurile americane Abrams: ‘Sunt imagini vechi, de la aplicații mai vechi’

N-am informațiile de la Vasile Dîncu, că, dacă le-aș fi luat de la el, nu mai puteam să le fac publice. Norocul meu că nu l-am sunat. Acum pot să le fac publice, că sunt importante pentru opinia publică isterizată, cumva, despre posibilitatea unui război care nu se poartă pe teritoriul României, în niciun caz. Da, pot să primească lovituri punctuale, în caz de imixtiune americană, bazele militare de pe teritoriul României și despre asta este vorba.

Avem deja pe teritoriul României tancuri, transportoare amfibii blindate, mașini de luptă, alte mijloace sofisticate pentru circa 3.000 de militari americani despre care ați aflat ieri că sunt parte din cei 8.500-9.000 care se află deja în stare de alertă. 

(…)Concluzia este că suntem în dispozitiv de luptă, că toate filmările alea sunt într-un fel fake. Mai ales că am căpătat confirmări, nu doar din partea MApN, ci și din partea specialiștilor, că ele cuprind imagini cu mijloace de luptă pe care noi nu le avem. 

Cine provoacă această dezinformare în România? Eu cred că acolo ar trebui să concentreze Direcția de Informații Militare. Pentru că isterizează populația.

Asta e o prostie că ne arătăm noi mușchii în fața rușilor. Parcă n-ar ști rușii cu mare-mare precizie tot ce avem noi pe teritoriu și ce au adus americanii”, a declarat, la Gold FM, Cozmin Gușă.

Vasile Dîncu, pentru Bugetul.ro: „Sunt imagini de la aplicații mai vechi

Astăzi l-am contactat pe ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, în contextul filmării unde apar mai multe tiruri cu tancuri americane Abrams. Șeful Ministerului Apărării Naționale a declarat, pentru Bugetul.ro, că vorbim despre o filmare mai veche.

„Sunt imagini vechi. Probabil, sunt imagini de la aplicații mai vechi”, a precizat, pentru Bugetul.ro, ministrul Vasile Dîncu.

Facem precizarea că, în ultimii ani, tancurile M1 Abrams au fost prezente la mai multe exerciții militare multinaționale, care s-au desfășurat pe teritoriul țării noastre.

Ce a transmis MApN:

„Atenție la clipurile virale cu coloane militare‼️
În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.
Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin trei-patru luni, fie de noi, fie de alți utilizatori.
De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.
Am realizat, în videoclipul de mai jos, o recapitulare a acestor încercări de deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse. De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România. Le veți vedea la finalul montajului video. Și acestea au fost prezentate în aceeași notă conspirativă, a mișcărilor neanunțate de trupe.
Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

fanatik.ro: Secuii extremiști condamnați pentru terorism vor fi premiați, vineri, de o organizație din Ungaria. La eveniment e așteptat și un senator UDMR

Publicat

in

De

Istsan Beke și Zoltan Szőcs, cei doi etnici maghiari condamnați pentru terorism și instigare la terorism în România, vor primi un premiu din partea Asociației Civice Pál Vasvári și Consiliul pentru Demnitate Umană. Cei doi etnici maghiari au fost eliberați anul trecut din închisoare, după ce au stat patru ani în spatele gratiilor. Celor doi li se va acorda premiul Pál Vasravi, iar la ceremonie va lua parte și senatorul UDMR Laszlo Fejer, anunță presa din Ungaria.

Secuii extremiști condamnați pentru terorism vor fi premiați, vineri, de o organizație din UngariaFoto: fanatik.ro

Citește mai mult pe fanatik.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Independența energetică rămâne un vis pentru România: Ciucă anunță că va dura minim cinci ani de zile

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că, prin măsurile luate, Guvernul are certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile România poate deveni cu adevărat independentă din punct de vedere energetic.

„Avem asumată şi, mai presus de toate, avem oportunitatea ca prin măsurile pe care le luăm, prin investiţiile pe care le facem, să devenim cu adevărat independenţi atât din punct de vedere energetic, cât şi din punct de vedere al asigurării resursei de gaze. Au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că, într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile, să putem să devenim cu adevărat independenţi din punct de vedere energetic. Aici sunt două chestiuni foarte importante pe care trebuie să derulăm toate proiectele noastre. Primul este dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice şi ceea ce este la fel de important – dezvoltarea infrastructurii pentru transportul energiei electrice”, a afirmat şeful Executivului, la Romanian Business Leaders Summit 2022.

Cât priveşte resursele de gaze, şeful Executivului a subliniat importanţa adoptării Legii offshore de către Parlament.

„În ceea ce priveşte resursele de gaze, astăzi, (…) se va aproba Legea offshore în Parlamentul României. Vom crea, astfel, predictibilitatea şi posibilitatea ca investiţiile, atât în exploatarea resurselor offshore, cât şi onshore, să poată să demareze. De altfel, primul proiect va demara luna viitoare. Este vorba de investiţiile pe care compania Black Sea Oil & Gas le-a făcut în Marea Neagră şi, după întâlnirea de ieri, avem certitudinea că la sfârşitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră, care va intra în sistem. Sigur, urmează celelalte, care ţin de investiţii, de o perioadă de lucru la nivelul celor două companii OMV – Petrom şi Romgaz.

Citește și: Video Premierul Nicolae Ciucă i-a informat pe oamenii de afaceri că ANAF va deveni feroce după digitalizare .

Citește și: Nicolae Ciucă a cedat: întrebările despre inflație l-au făcut să fugă de presă

Există deja discuţiile şi proiectele asigurate, astfel încât, nu mai târziu de sfârşitul anului 2026, începutul anului 2027, să avem resursa de gaz necesară atât pentru asigurarea independenţei necesare pentru economia românească, pentru consumul public, cât şi pentru a putea să dezvoltăm ramuri în industria petrochimică şi, de ce nu, să exportăm gaz”, a explicat prim-ministrul.

El s-a referit şi la proiectele menite să dezvolte domeniul energiei verzi.

„Pentru că vorbim de energie verde este foarte important să subliniem discuţiile care au avut loc şi modul în care mediul de afaceri vine cu proiecte pentru partea de dezvoltare a parcurilor eoliene, a parcurilor fotovoltaice. Sunt elemente concrete, care vin să contribuie substanţial la partea de modernizare şi asigurare a energiei verzi, a energiei din surse regenerabile, ceea ce pentru noi, vă spun fără niciun fel de reţinere, reprezintă un grad mare de optimism, pentru că am văzut foarte multă concentrare în acest sens, foarte multă dinamică. Există proiecte, există partea aceasta de comunicare. Şi, mai presus de toate, există atât banii, cât şi cadrul necesar asigurat ca ele să poată să se dezvolte. Construirea insulelor ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deşeurilor la nivel local, alături de centrele integrate de colectare separată pentru marile oraşe şi instalaţiile de reciclare a deşeurilor sunt proiecte lansate în acest an. De asemenea, mobilitatea urbană şi modernizarea CFR vor întregi eforturile Guvernului de a oferi perspectivele unui transport verde, unui transport modern”, a susţinut Ciucă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend