Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cozmin Gușă a răbufnit: ‘PSD și AUR ar trebui să pregătească greva parlamentară’

Avatar

Publicat

in

Analistul politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, afirmă pe pagina sa de Facebook, că ‘Petrișor Peiu și Adrian Câciu analizează jocul extern periculos executat de guvern sub tutelă America, dar cu coordonare Germană’.

”ROMÂNIA, CA „MIELUL TURBAT, CE RĂMÂNE NEMÂNCAT, ȘI-APOI SACRIFICAT”!

PETRIȘOR PEIU ȘI ADRIAN CÂCIU ANALIZEAZĂ JOCUL EXTERN PERICULOS, EXECUTAT DE GUVERN SUB TUTELĂ AMERICANĂ, DAR CU COORDONARE GERMANĂ: INTERDICȚIA DE A COOPERA CU CHINA ȘI OBLIGATIVITATEA DE A PRIVATIZA IEFTIN/GRATIS CELE MAI PROFITABILE ACTIVE DIN ECONOMIE.

PSD și AUR AR TREBUI SĂ PREGĂTEASCĂ GREVA PARLAMENTARĂ!

Aproape că am sintetizat cam tot în titlurile de mai sus. Am folosit ca sugestie pilda cu mielul dezorientat ce alege să sugă de la două oi, rămânând în final nemâncat, și-apoi sacrificat, pentru că se potrivește bine situației descrise azi. Cei doi analiști economici sintetizează în mod complementar postura extrem de periculoasă în care ne aflăm, coordonându-ne politica internă după DICTATELE VENITE PE AXA BERLIN-WASHINGTON, dictate ce ascund strict interesele economice ale corporațiilor transnaționale, ce-au decis să se ÎNDESTULEZE din România, care trebuie să le ofere nu doar piața internă de consum, ci și activele profitabile din economie cum ar fi HIDROELECTRICA, TRANSGAZ, ROMGAZ, PORTUL CONSTANȚA, AEROPORTUL HENRI COANDĂ, etc., șmecherii de tipul CÎȚU-ISAR vrând să introducă și CEC-ul pe această listă.

Situația este criminală pentru noi, în actualele condiții de criză, când nu doar prețul acestor active poate fi lesne mult subevaluat, dar prin CLEȘTELE DATORIILOR EXTERNE CONTRACTATE ÎN AVALANȘĂ de Guvernele LuCOVID – CÎȚU, li se oferă CORPORATIȘTILOR și pârghia necesară pentru a ne obliga la aceste privatizări păguboase.

Este bine că analiști profesioniști și responsabili, precum PEIU, CÂCIU sau puțini alții, avertizează despre asta, va fi însă total insuficient pentru descurajare. Fără a enumera azi alte demersuri civico-politice, spun direct că abia pe această motivație a privatizărilor rapide și păguboase, OPOZIȚIA DIN PSD și AUR ar putea lua în calcul chiar GREVA PARLAMENTARĂ, CA MĂSURĂ DURĂ PENTRU BLOCAREA INTENȚIILOR ANTINAȚIONALE ALE COALIȚIEI MAJORITARE.

Pentru ca să vă lămuriți cât de gravă e situația și cât de înaintate demersurile, vă invit să lecturați argumentele celor două analize, din care spicuiesc câteceva:

PETRIȘOR PEIU (spotmedia):

„Nu vi s-a părut ciudat că, la final de 2020, Ursula von der Leyen (președintele Comisiei Europene) și Angela Merkel, cancelarul Germaniei (aflată la președinția rotativă a Consiliului UE) au încheiat un tratat istoric cu China, în timp ce guvernul de la București se afla în plin proces de închidere a porților pentru chinezi? Rând pe rând, guvernul României a refuzat tehnologia chinezească pentru sistemul 5G, s-a retras de la negocierile cu chinezii pentru reactoarele de la Cernavodă și a anulat licitațiile pentru trenuri câștigate de chinezi. În vreme ce Germania accelera negocierile cu China. Oare la București a fost cineva întrebat despre poziția față de acordul UE-China? Sau oare știa ceva cineva de la București despre acordul plănuit? Nu cumva ne-am trezit, precum în 2019, când încercam să oprim conducta Nord Stream II, iar Germania tocmai accelera construirea conductei? Oare Berlinul nu a aflat că la București are cei mai apropiați auto-declarați aliați din Uniunea Europeană?”

ADRIAN CÂCIU (cristoiublog):

„Să spui că vânzarea (chiar și pe bursa) a unor pachete minoritare de acțiuni aparținând unor companii de stat(strategice sau nu) nu este privatizare este o minciună sfruntată.

Dincolo de minciună, arată o necunoaștere crasă a legislației naționale în materie de privatizare, legislație care include diminuarea participației statului prin vânzarea de acțiuni pe piețele de capital.

Este de netolerat ca un ministru să mintă și mai ales să dea de înțeles ca nu cunoaște legislația in materie.

Am fost implicat in privatizarea a peste 700 de companii românești!

Din această perspectivă îi spun pe această cale ministrului Popescu că manipulează ridicol populația într-o zonă din care nu a înțeles mai nimic.

(…) Îl provoc pe ministru Popescu sa spună public dacă guvernul are un „TO DO LIST” de la Bruxelles privind vânzarea unor pachete de actiuni la companii strategice precum: Hidroelectrica, Transgaz(devenită importanta pentru că există BRUA), Portul Constanța, Tarom, Romgaz etc.? Să prezinte public si din ce țări provin investitorii interesati precum si numele companiilor.

Și să recunoască că CEC Bank nu e pe acea listă dar se dorește din piața internă ca ea sa fie listată si vândută!”, a scris Cozmin Gușă pe Facebook

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, incendiile fac ravagii!

Avatar

Publicat

in

În urma cu puțin timp a fost sesizat un alt incendiu la o casă din comuna Vedea, după ce numai în ultimele 3 zile pompierii argeșeni au fost sesizați în numeroase operațiuni de stingere a focului , fie de vegetație, imobile sau auto.


La fața locului intervin pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Din primele informații, două persoane au fost evacuate, una dintre acestea a suferit arsuri la membrele inferioare

Foto descriptiv.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Incendiu la o casă în Argeș – Proprietarii au suferit arsuri

Avatar

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un puternic incendiu a izbucnit la o casă din comuna Vedea. La fațalocului intervin pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Din primele informații, două persoane au fost evacuate, una dintre acestea a suferit arsuri la membrele inferioare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend