Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

COVID vaccination campaign/ 85,604 persons immunised in past 24 hrs

Publicat

in

The National Coordinating Committee for Vaccination Activities against COVID-19 (CNCAV) informs that, in the last 24 hours, 85,604 doses of vaccine have been administered, of which 70,093 – Pfizer, 6,972 – Moderna and 8,494 – AstraZeneca and 45 – Johnson&Johnson, according to the data provided by the Institute National Public Health Registry through the application of the National Electronic Register of Vaccinations.

According to a CNCAV release, sent to AGERPRES on Tuesday, 32,629 people received the first jab, and 52,975 people got the second shot.

Since the beginning of the vaccination campaign, on December 27, 2020, 5,493,913 doses have been administered to a number of 3,411,328 people, of whom 1,328,743 received one dose and 2,082,585 the second dose as well.

In the last 24 hours, 41 adverse reactions were reported – 6 local and 35 whole-body, agerpres.ro confirms.

At the same time, since the beginning of the vaccination campaign, there have been 14,319 adverse reactions to Pfizer, Moderna and AstraZeneca vaccines – 1,535 local and 12,784 whole-body.

CNCAV mentions that 145 side effects are being investigated.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Liderii statelor din G7 se angajează să continue programele de susţinere economică post-COVID ‘cât timp cât va fi necesar’

Publicat

in

De

Liderii statelor din G7 s-au angajat duminică, în finalul summitului de la Cornwall, să continue programele masive de susţinere economică post-COVID “atât timp cât va fi necesar” şi să evite greşelile din trecut, când măsurile de stimulare au fost retrase prea devreme, relatează Reuters, citând comunicatul final al reuniunii.

“Vom continua sprijinul pentru economiile noastre cât timp va fi necesar, concentrându-ne în locul răspunsului la criză pe promovarea creşterii în viitor”, cu scopul de a crea locuri de muncă, de a investi în infrastructură, de a susţine inovaţia şi pe oameni. “Nu s-a întâmplat aşa la crizele globale anterioare şi suntem hotărâţi ca de această dată să fie altfel”, afirmă liderii G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA).

Aceştia îşi exprimă totodată susţinerea pentru proiectul privind un impozit minim global, anunţat la reuniunea de săptămâna trecută a miniştrilor de finanţe din G7, informează Agerpres.

G7 cere pe de altă parte o anchetă aprofundată a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) asupra originilor COVID-19 în China, care să fie “transparentă” şi “desfăşurată de experţi

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bogdan Chiriţoiu, despre liberalizarea pieţei de energie: ‘Să convingem oamenii să treacă în contracte mai avantajoase’

Publicat

in

De

Furnizorii de gaze şi electricitate vor avea în oferta lor şi contracte mai avantajoase o dată cu liberalizarea pieţei şi este important să convingem cât mai mulţi oameni să treacă în contracte mai bune pentru ei iar dacă nu vor face efortul să se intereseze, vor fi mutaţi către contracte mai scumpe, consideră preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, anunță Agerpres..

“A apărut momentul de criză din luna ianuarie şi atunci lumea s-a alertat, când a văzut creşteri mari de preţuri la electricitate pe care acum le vedem în inflaţie în bună măsură. Mare parte din creşterea preţurilor din ultimele luni este legată de creşterea preţului la energie electrică. Este un lucru bun că se liberalizează piaţa de gaze şi piaţa de electricitate la casnici. Erau singurele părţi semnificative din economia noastră care după 30 de ani erau încă reglementate. Dacă e gestionat perfect, nu. Cu mintea românului de pe urmă se putea face ca lucrurile să meargă mai bine. Important e să convingem cât mai mulţi oameni să treacă în contracte care să fie mai avantajoase pentru ei. Furnizorii de gaze şi electricitate vor avea în oferta lor şi contracte mai avantajoase pentru clienţii casnici. Dacă ei nu vor face efortul să se intereseze şi să încheie aceste noi contracte vor fi mutaţi în nişte contracte ceva mai scumpe”, a precizat Chiriţoiu duminică, la Digi24.

Potrivit acestuia, din estimările Consiliului Concurenţei, la electricitate diferenţele de preţ ar putea fi de 10 – 20 de lei însă pentru cei ce se încălzesc cu gaze, în lunile de iarnă, diferenţele ar putea urca la 100 – 200 de lei.

“La electricitate diferenţele o să fie de 10-20 lei în consumul unei gospodării medii. La gaze vara nu e diferenţă foarte mare dar iarna, pentru cei care se încălzesc pe gaze, estimările noastre erau că pot fi diferenţe de 100-200 lei pe lună. Ceea ce e o sumă semnificativă. Eu am încălzire cu gaz. Nu m-am organizat bine. Am prins două luni de iarnă pe contractul vechi. Nu e foarte simplu să pricepi factura de gaze şi electricitate, pot fi un pic mai prietenoase. Am mers ochiometric, nu am stat să fac calcule foarte amănunţit”, a mai spus şeful Concurenţei.

Aproximativ un milion de consumatori casnici de electricitate şi-au schimbat contractul de la începutul anului până acum şi toţi marii furnizori din piaţă au primit amenzi pentru nereguli, potrivit datelor furnizate pentru AGERPRES de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată, iar consumatorii casnici nu mai plătesc preţuri reglementate. Consumatorii îşi pot schimba oricând furnizorul de electricitate.

În ceea ce priveşte gazele naturale, din numărul clienţilor casnici care nu îşi exercitaseră dreptul de eligibilitate la data de 30 iunie 2020, de 3.378.309, 21,10% au încheiat până la data de 30 aprilie 2021, contracte aferente furnizării gazelor naturale în regim concurenţial, respectiv 712.937 clienţi casnici.

“Astfel, până la data de 30 aprilie 2021, din numărul total al clienţilor casnici de aproximativ 3.970.388, 33% aveau încheiate contracte aferente furnizării gazelor naturale în regim concurenţial, respectiv 1.304.916 clienţi casnici”, se mai arată în răspunsul ANRE furnizat AGERPRES la începutul acestei luni.

Piaţa gazelor s-a liberalizat la 1 iulie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend