Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Covid-19 – Vaccinul AstraZeneca va fi testat din nou

Avatar

Publicat

in

Vaccinul companiei AstraZeneca, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, va trece printr-o nouă testare, din cauza „erorii fericite” care a arătat că vaccinul poate fi eficient în proporție de 90% dacă este administrat mai întâi cu o jumătate de doză și apoi cu o doză întreagă.

Joi, directorul executiv al companiei AstraZeneca, Pascal Soriot, a anunțat că vaccinul va fi testat din nou, conform Business Insider care citează o declarație dată de acesta pentru Bloomberg.

„Acum că am aflat că eficiența vaccinului crește în funcție de felul în care este administrat, trebuie să validăm aceste descoperiri și vom face o nouă testare”, a spus Soriot.

Eroarea de dozare la testarea vaccinului, din cauza căreia în jur de 3000 de participanți la testare au primit o doză și jumătate în loc de două doze, a arătat o eficiență mai mare față de cazul în care au fost administrate două doze întregi. Pentru a clarifica această discrepanță și a stabili felul în care trebuie administrat vaccinul, Soriot spune că o nouă testare va fi efectuată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mihai Chirica este nemulțumit de Guvernul PNL: ‘Sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Mihai Chirica a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să construiască bazine de înot în fiecare dintre cele 26 de grădiniţe din municipiul Iaşi.

Potrivit edilului, bazinele de înot pentru preşcolari vor fi construite cu fonduri de la bugetul local, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

“E o temă foarte importantă sănătatea tinerei generaţii. Am observat foarte mult că aceasta s-a depreciat foarte mult pentru că sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară, motiv pentru care m-am gândit ce vom face cu fiecare categorie de vârstă, începând de la grădiniţă. Cred că este bine ca la fiecare grădiniţă să construim bazine de înot, iar copiii să înveţe să înoate, iar ceilalţi copii şi elevi vor intra în săli de sport, terenuri de sport. Lucrez la un proiect pe care îl voi propune în Consiliul Local. Avem 26 de grădiniţe. Acolo vrem să construim bazinele de înot, deocamdată, cu bani de la bugetul local”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit edilului, în următoarea perioadă urmează să fie construite săli de sport la trei şcoli din municipiul Iaşi.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

“Vom construi săli de sport la Şcoala Gimnazială ‘George Coşbuc’, la Şcoala Gimnazială ‘Alexandru Vlahuţă’ şi la Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Iorga’. Cele trei unităţi şcolare nu deţin săli de sport, orele de educaţie fizică se desfăşoară în săli de clasă sau în aer liber”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atacantul rus Aleksandr Kokorin va evolua la Fiorentina

Avatar

Publicat

in

De

Atacantul rus Aleksandr Kokorin va evolua la Fiorentina, a anunţat, luni, clubul toscan. În vârstă de 29 de ani, el a ajuns luni în Italia, anunță news.ro.

Conform presei italiene, Fiorentina va plăti 4,5 milioane de euro pentru atacantul rus.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Kokorin se va afla la prima experienţă în afara Rusiei, după ce a mai evoluat la Spartak Moscova, Dinamo Moscova şi Zenit Sankt Petersburg.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend