Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Covid-19 – Se redeschide Muzeul Ion Luca Caragiale din Ploiești

Publicat

in

Muzeul „Ion Luca Caragiale” Ploiești, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, își va relua activitatea cu publicul vizitator începând cu data de 3 iunie 2020, ca urmare a implementării măsurilor de protecție anti SARS-CoV-2 și cu respectarea prevederilor legale în vigoare:

· Accesul publicului în muzeu va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata vizitei. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia;

Advertisements

· Accesul în incinta spațiilor expoziționale se face cu respectarea de către participanți a unei distanțe de minim 2 metri. Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori!;

· Termometrizarea non-contact a vizitatorilor – Vizitatorii care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces în spațiile expoziționale;

· Igienizarea mâinilor cu soluție dezifectantă/gel antibacterian, puse la dispoziţie de către Muzeul „Ion Luca Caragiale” Ploiești;

· Igienizarea încălţămintei utilizând covorul dezinfectant amplasat la intrarea în muzeu;

· Accesul la standul muzeului, pentru achitarea biletelor, se permite doar după îndeplinirea condițiilor prezentate mai sus;

· Respectarea circuitului de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază;

· Pe parcursul vizitării este interzisă atingerea suprafețelor și a obiectelor expuse;

· Evitarea formării de grupuri. Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 5 (cinci) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice;

· Durata vizitei va fi limitată la maxim 45 de minute; intrarea vizitatorilor în muzeu (maxim cinci persoane) se va desfășura la intervale de 10 minute;

· Nu atingeţi publicaţiile sau alte materiale informative şi promoţionale puse în vânzare. La cerere, ele vă vor fi prezentate și vândute de către personalul muzeului.

INFORMARE IMPORTANTĂ!

● La intrarea în muzeu, este obligatorie efectuarea triajului observaţional şi termometrizarea non-contact a tuturor vizitatorilor de către personalul instituţiei special desemnat în acest sens, nefiind permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37, 3°C şi/sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanelor care vor refuza verificarea temperaturii li se va interzice, de asemenea, accesul în muzeu.

● Programul de vizitare este de marți până duminică, inclusiv, în intervalele orare 09:00-12.00 – 13.00-17:00. În intervalul orar 12.00-13.00 se va realiza igienizarea spaţiului expoziţional. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 16:30.

● Pe toată perioada Stării de Alertă, ghidajele vizitatorilor sunt suspendate.

Vă rugăm să ne susțineți în efortul de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi pentru atenuarea efectelor acestuia, respectând cu stricteţe regulile de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu.

Prezentele reguli au fost elaborate în baza reglementărilor în vigoare impuse de Ministerul Culturii, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a măsurilor speciale luate de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19).

Suntem încântaţi să vă primim din nou şi ne dorim să aveţi parte de o vizită plăcută, în condiţii de siguranţă maximă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

INEDIT Aplicaţia care declanşează ALERTA, dacă nu purtăm masca! Creația aparține unui IT-ist din Cluj

Publicat

in

De

Un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio.

Florin Jurchiş, un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio. Detectorul de măşti a fost creat pe baza inteligenţei artificiale şi funcţionează cu ajutorul unei camere web sau a camerelor de supraveghere, iar pentru protejarea identităţii, are şi opţiunea de pixelare a imaginii.

Advertisements

Aplicaţia Milnesium Mask Detector este gratuită.

„Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: Vă rugăm folosiţi masca!. Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător”, a explicat Florin Jurchiş, cel care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector, conform Mediafax.

„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai declarat acesta.

Antreneprenorii consideră aplicaţia utilă. Când a aflat de aplicaţie, un tânăr nu a stat pe gânduri şi a implementat-o la compania de grafic design pe care o conduce.

„Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor”, a spus Ionuţ Faur, administratorul unei firme de design.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Gigi Becali, despre internarea obligatorie: ‘Nu poți să mă obligi pe mine, să mă bagi cu forța în spital’

Publicat

in

De

Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, a vorbit, marți seară, la România TV, despre epidemia de coronavirus și despre mult controversate Lege a carantinării și izolării, care se dezbate zilele acestea în Senat.

“Niste lucruri care sunt lucruri simple, nu trebuie sa ai multa minte. Nu poti sa ma obligi pe mine, sa ma bagi cu forta in spital sau sa ma tii in carantina chiar daca nu am virusul. Nu e normal asta, nu e logic, nu? E libertatea omului, nu? Acum, ai vazut. Nici asta, sa mergem la judecator sa dea el, ca si-asa sunt instantele blocate. Ce-am face? Unde-am ajunge?

Advertisements

Eu spun lucrurile normale. Persoana care e bolnava trebuie izolata. Daca nu se izoleaza din propria constiinta, trebuie izolata prin lege. Asa o vad, asa e normal. Bai, esti bolnav, izoleaza-te. Nu vrei, te izolam prin lege. Dar nu ca iei copilul si… asta nu. Simplu ca buna ziua. Esti bolnav, te duc la doctor, te vindec. Las viata sa mearga inainte. Ce facem? Stam inchisi in casa? Esti bolnav, te duc la doctor. Nu te izolezi singur, te duc prin lege. Te oblig prin lege sa te izolezi.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

Iar e simplu: daca esti in pericol sa imbolnavesti alta persoana e normal sa protejezi populatia. Noi trebuie sa protejam ceilalti oameni, din jur. Daca nu esti constiincios sa protejezi tu, protejam prin lege. Îl luam si il internam in spital. Asa vad eu simplu.Tot timpul am fost de partea legii si a institutiilor. Nu tot timpul, aproape tot timpul. Nu am fost de acord cand dadea generalul puscarii, ca a fost un general. Nu ii mai dau numele. Tot timpul sunt de partea autoritatilor. Numai ca aici nu mai sunt de acord. Stii de ce? Pentru o simpla masca? Bine, ma, nu ti-ai pus masca, iti dau amenda. Bine, ma, pleaca si cu asta basta. Pentru o masca sa faci atata balamuc? Ne trebuie putin mai multa intelepciune si mai multa pace. Sa terminam cu mania si rautatea asta. Pentru orice nimic, gata, scandal. Sunt de partea autoritatilor, dar acolo mi s-a parut foarte urat. Omul avea masca, o tinea si el mai jos, poate nu respira bine. Ce faci, il iei sa il omori pe om? Au gresit.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli .

2000 de morți, da. Si daca nu era COVID erau 3000 de morti. Daca nu era COVID mureau 3000 in perioada asta. Asa, au murit 2000. Deci e mai bine cu COVID. (rade) Da, ma, asa e. Nu e asa? Daca anul trecut, din ianuarie pana acum au murit 3000. Acum, cu COVID, numai 2000. Mai bine sa avem covid. Exista, dar la noi, in Romania, nu are putere, e slab. E in functie de tara, în functie de ADN. În ADNul nostru e Sfanta Liturghie. Avem cazuri, dar nu grele, ca avem Sfanta Liturghie. Pai ce, ma? E mincinos Dumnezeu? Cand te face la botez si iti da ingerul pazitor… Facem si noi, suntem oameni, dar avem ingerul pazitor care te apara de microb. Voi radeti cand spun eu asta, dar voi sunteti nebuni, nu eu. Eu cred ce spune Hristos. Daca mergi la Sfantul Maslu vinerea, nu se apropie nicio boala de tine. Daca te duci la Sfanta Liturghie, nu are cum COVID. De ce eu nu am treaba cu COVID?”, a spus Gigi Becali.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend