Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

COVID-19 – Proteste în Canada împotriva certificatului de vaccinare

Publicat

in

Mii de oameni au demonstrat în oraşe din Canada, inclusiv în centrul financiar Toronto, sâmbătă, împotriva obligativităţii unui certificat de vaccinare impus de la Ottawa, scrie Reuters.

„Freedom Convoy” a început ca o mişcare împotriva certificatului Covid de trecere a frontierei pentru transportatori, dar a devenit o voce puternică împotriva măsurilor sanitare impuse de guvernul condus de prim-ministrul Justin Trudeau.

„Suntem cu toţii bolnavi şi obosiţi de certificate, de intimidare, de a trăi într-o mare închisoare”, a spus Robert, un protestatar din Toronto. „Vrem doar să ne întoarcem la normalitate fără să fim obligaţi să ne injectăm în vene otrava pe care ei o numesc vaccin”.

Protestatarii au blocat centrul Ottawa în ultimele opt zile, unii participanţi fluturând steaguri confederate sau naziste, spunând că vor să dizolve guvernul canadian.

Poliţia din Ottawa a spus că au fost făcute acuzaţii de infracţiuni motivate de ură împotriva a patru persoane şi investighează ameninţările împotriva personalităţilor publice împreună cu Biroul Federal de Investigaţii al SUA.

Blocada bine organizată, despre care poliţia spune că s-a bazat parţial pe finanţarea de la simpatizanţi din Statele Unite, a instalat saune portabile, sâmbătă, pentru a combate temperaturile reci.

Un bărbat a străbătut zona călare, ducând un steag cu Trump, potrivit videoclipurilor de pe reţelele de socializare.

Fostul preşedinte american Donald Trump a vorbit în favoarea trasnportatorilor care sunt împotriva „politicilor dure ale nebunului de extremă stânga Justin Trudeau, care a distrus Canada cu certificate nebuneşti de Covid”.

GoFundMe a eliminat vineri pagina de donaţii a Freedom Convoy, spunând că a încălcat termenii şi condiţiile platformei din cauza activităţii ilegale. Grupul a strâns în jur de 10,1 milioane de dolari candieni.

Şeful Tesla, Elon Musk, care anterior a criticat certificatul de vaccinare, a numit GoFundMe „hoţi profesionişti”. Guvernatorul de Florida, Ron DeSantis, şi alţi parlamentari republicani au promis că vor investiga compania din California.

Aproximativ 5.000 de oameni au manifestat la Ottawa, a anunţat Poliţia, în timp ce alte sute s-au adunat în Toronto, cel mai mare oraş al Canadei, şi în Quebec, în acelaşi timp cu carnavalul anual de iarnă al oraşului. Patru persoane au fost rănite în Manitoba după ce o camionetă a intrat în mulţime vineri seara.

În Toronto, aproximativ 500 de angajaţi din domeniul sănătăţii s-au adunat în centrul oraşului în opoziţie cu convoiul de transportatori, potrivit unui martor Reuters.

Poliţia din Ottawa, care a avertizat vineri cu privire la o represiune a protestului şi a desfăşurat mai mulţi ofiţeri, nu are suficiente resurse pentru a pune capăt protestelor, a declarat sâmbătă şeful poliţiei oraşului. Trudeau a exclus folosirea trupelor împotriva trasnportatorilor din capitală, la începutul acestei săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Despărțire în LaLiga – Valencia a rămas fără antrenor

Publicat

in

În urma rezultatelor nefavorabile din ultima perioadă, Gennaro Gattuso și Valencia au ajuns la un acord pentru întreruperea pe cale amiabilă a raporturilor contractuale.

Gennaro GattusoFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Gennaro Gattuso a plecat de la Valencia

Fără victorie în LaLiga din noiembrie 2022, Gennaro Gattuso a ajuns la un acord cu oficialii liliecilor pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului.

Valencia este în prezent la doar un punct de primul loc retrogradabil ocupat de Cadiz și nu are nicio speranță de a lupta pentru un loc de cupă europeană în acest sezon.

Valencia a pierdut cu scorul de 1-0 ultimul meci de campionat, cu Real Valladolid.

Gattuso a fost numit pe banca Valenciei în vara anului 2022.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dana Budeanu șterge pe jos cu Rafila: Vă arăt ce înseamnă să fiu golancă, așa cum sunteți dumneavoastră

Publicat

in

Dana Budeanu șterge pe jos cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe care îl acuză că ar disemina informații complet false despre ea. Budeanu postează adesea imagini cu mâncarea primită de bolnavi din spitale, iar rațiile nu par a fi deloc satisfăcătoare, deși fondurile s-au dublat. Budeanu spune însă că Rafila o acuză pe ascuns că ar vrea de fapt să îl atace pentru că e plătită de Gabriela Firea și pentru că ar deține afaceri în domeniul cateringului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend