Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

COVID-19 – Oraşul Agigea intră în carantină de vineri seară, după ce incidenţa a depăşit 14 la mie

Publicat

in

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a decis să propună instituirea carantinei în oraşul Agigea, măsura urmând să intre în vigoare vineri seară, la ora 20.00. Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă pentru motive întemeiate, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, cu legitimaţia de serviciu sau cu adeverinţa eliberată de angajator. Sunt exceptate de la această restricţie persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală. Incidenţa în Agigea este de 14.05 la mia de locuitori.

CJSU a transmis, joi, că circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice din zona carantinată sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, care se poate redacta şi de mână, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Autorităţile propun identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reşedinţa, ori adresa declarată în Agigea şi limitarea la maximum a deplasării persoanelor.

Deplasarea în interiorul localităţii este interzisă, cu mai multe excepţii. Astfel, deplasarea este permisă pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, pentru cei care merg la muncă sau pentru asistenţă medicală.

De asemenea, sunt permise slujbele religioase care se desfăşoară cu participarea credincioşilor doar în exteriorul clădirii, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual se poate face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane.

De asemenea, sunt oficiate evenimentele de stare civilă cu prezenţa a maximum 8 persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maximum 20 de persoane, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

CJSU a mai decis că este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

Totodată, este suspendată activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Activităţile de pregătire fizică a sportivilor profesionişti în spaţii deschise sau închise se realizează cu respectarea regulilor de protecţie sanitară şi distanţare între participanţi.

CJSU a mai hotărât să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura în spaţii publice închise şi deschise.

Sunt interzise organizarea de nunţi, botezuri, mese festive în spaţii închise şi deschise, de spectacole sau concerte.

Restaurantele vor fi închise şi este permisă comercializarea produselor doar în sistem sistem take-away sau catering.

Magazinele alimentare şi nealimentare vor fi închise până la ora 18, cu excepţia farmaciilor şi staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. De asemenea, numărul de persoane în magazine este limitat la 30% din capacitate.

Propunerea de carantinare a oraşului Agigea va fi transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în vederea emiterii ordinului de carantinare.

În oraşul Agigea incidenţa este de 14,05 la mia de locuitori.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cupa Davis: Serbia lui Novak Djokovic, învinsă în semifinale de Croația

Publicat

in

De

Croația s-a calificat în finala Cupei Davis după ce a trecut, scor 2-1, de Serbia. Novak Djokovic nu a mai reușit să fie decisiv pentru țara sa: liderul ATP a câștigat la simplu, dar a pierdut la dublu.

Borna Gojo (279 ATP) a adus primul punct Croației după ce a furnizat surpriza zilei învingându-l pe Dusan Lajovic (33 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-2. Meciul a durat două ore.

Novak Djokovic a egalat situația pe tabelă după 6-4, 6-2 cu Marin Cilic, locul 30 ATP. Nole s-a impus după o oră și 40 de minute de joc.

Meciul de dublu a stabilit câștigătoarea, iar perechea Nikola Mektic/Mate Pavic a trecut de echipa Novak Djokovic/Filip Krajinovic, scor 7-5, 6-1.

În finală, Croația se va duela cu învingătoarea întâlnirii dintre Rusia și Germania (are loc sâmbătă).

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Muncii, despre reforma sistemului de pensii: ‘Sistemul va deveni sustenabil implementând aceste măsuri’

Publicat

in

De

„Cine nu greșește nu… nu greșește cetățeanul român care nu trebuie să trăiască în sărăcie. Asta trebuie să luăm în calcul în primă fază. Sistemul nu doar că trebuie să fie sustenabil, trebuie gândite acele măsuri care să aducă bani la buget, îmbunătățirea colectării, proiecte pentru mediul de afaceri, încurajarea ocupării, crearea de noi locuri de muncă.

Asta trebuie să gândim. Sistemul va deveni sustenabil implementând aceste măsuri. Nu e un sistem folosit doar în România, e un sistem bazat pe contributivitate și acesta e un pilon important”, a declarat Budăi,  în cadrul emisiunii „Bună, România!” moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Întrebat dacă inflația nu e acum o problemă, ministrul a răspuns:

„E o problemă, de asta am propus în programul social acele măsuri de apărare a puterii de cumpărare. A stat inflația pe loc când pensiile și salariile au fost înghețate? Nu! Dacă inflația a crescut și noi dacă nu apărăm puterea de cumpărare, economia va frâna mult mai mult”.

„E în PNRR, și am prins în programul de guvernare, o modernizare a legii. E lansată de fostul ministru o licitație pe PNRR pe o consultanță internațională în acest domeniu și al salarizării și vom vedea rezultatele acelei analize”, a continuat social-democratul.

Răzvan Zamfir: Deci acum nu e clar ce vrem să facem cu această lege a pensiilor

Marius Budăi: Nu, momentan noi am zis că modernizăm Legea 127, care e o lege lucrată cu toți specialiștii din Casele de pensii, nu e lucrată doar de parlamentari.

Marius Budăi, despre vârsta de pensionare

Întrebat despre creșterea vârstei de pensionare, ministrul a spus: „În PNRR nu e obligație de creșterea vârstei de pensionare, e o intenție de posibilitate de a acorda posibilitatea cetățenilor de a-și prelungi viața activă, dar acest lucru e posibil și prin legea actuală. Dacă ne uităm pe speranța de viață și ne pasă de cetățeni, vedem că un bărbat are speranța de viață de 70 de ani și 6 luni și noi îi spunem dacă lucrează de la 20 de ani la 70 de ani să contribuie în sistem 50 de ani și-i dăm pensie 6 luni. Ca să nu mai spunem că speranța de viață sănătoasă e de 60 de ani, deci deja se muncește peste”, informează b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend