Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Costa Rica a fost desemnată de ONU drept ‘Campionul Pământului’ în combaterea schimbărilor climatice

Publicat

in

Costa Rica a fost desemnată de ONU drept „Campionul Pământului” pentru rolul său de prim plan în combaterea schimbărilor climatice, a anunţat Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) vineri, informează dpa şi EFE, potrivit Agerpres.

Ţara din America Centrală a primit cea mai importantă distincţie a ONU în domeniul mediului ca o recunoaştere a politicilor sale de protecţie a naturii şi a angajamentului său de a pune în aplicare programe pentru reducerea emisiilor în atmosferă şi de a lupta împotriva schimbărilor climatice. 

”Costa Rica a fost un pionier în protecţia păcii şi a naturii şi dă un exemplu pentru regiune şi pentru lume”, a declarat Inger Andersen, directorul executiv al UNEP, într-un comunicat de presă. 

„Emisiile globale ating niveluri record şi trebuie să acţionăm acum pentru a trece la economii mai curate şi mai rezistente”, a adăugat oficialul ONU.

Citește și: Iranul spune că noile sancţiuni americane vizează accesul iranienilor la alimente şi medicamente

Este pentru prima dată când o ţară primeşte premiul la categoria ”leadership politic”, care recunoaşte efortul de pionierat al ţării din America Centrală în realizarea sustenabilităţii prin plasarea preocupărilor de mediu în centrul strategiilor politice şi economice de zeci de ani. În trecut printre câştigători s-au numărat doar persoane – lideri mondiali sau inventatori de tehnologii. 

În februarie trecut, Costa Rica a prezentat Planul naţional de decarbonizare, cu obiective pe termen mediu şi lung pentru reformarea unor sectoare precum transportul, energia, gestionarea deşeurilor şi utilizarea pământului. Prin aceste măsuri, ţara încearcă să atingă zero emisii în 2050. 

Peste 98% din energia din Costa Rica este deja regenerabilă şi mai mult de jumătate din ţară este acoperită de păduri după „o muncă dureroasă pentru a inversa decenii de defrişare”, potrivit UNEP. 

Succesul realizărilor ţării din America Centrală în ceea ce priveşte sustenabilitatea arată că plasarea preocupărilor de mediu în centrul strategiilor sale politice şi economice este „realizabilă şi viabilă din punct de vedere economic”, potrivit ONU. 

Premiul va fi primit de preşedintele Costa Rica, Carlos Alvarado Quesada, la 26 septembrie la New York în timpul Adunării Generale a ONU. 

Necesitatea unei acţiuni globale puternice împotriva crizei climatice va fi în centrul dezbaterilor la Summitul pentru acţiuni climatice convocat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, luni la New York.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Roman, batut de alti conationali

Publicat

in

De

Echipa mobilă Agrigento,formata din Giovanni Minardi, în colaborare cu Comisariatul Canicattì, a pus ieri seară la dispoziția Parchetului Agrigento, în custodie pe cetățenii români pe Constantin Toderita, 45 de ani și Petru Poenaru, în vârstă de 42 de ani, fiind suspectati de agresiune asupra compatriotului, Cristian Balosin, în vârstă de 37 de ani, care, atacat cu lovituri și pumni, precum și cu o armă necorespunzătoare, a fost aproape omorat, internat cu un prognostic rezervat într-un unitate de spital specializată în Palermo. Atacatorii indicați de mai mulți martori, după atacul violent, au fugit, dar după câteva ore au fost depistați de polițiștii din Canicattì cu hainele și încălțămintea încă pătate de sânge.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Andrei Metehau, Vicepreședinte ALDE sector 2: Portocaliul e noul galben

Publicat

in

De

”Adevărații liberali”, așa cum se declară public cei din ALDE, critică dur situația în care a ajuns PNL la 145 de ani de existență a sa. Andrei Metehau, Vicepreședinte ALDE sector 2, susține că la această venerabilă vârstă PNL-ul a devenit o grupare împânzită de personaje ciudate, un PDL rebranduit și de aceea e de părere că pentru oamenii lui Ludovic Orban ”Portocaliul e noul galben”.

”Istoricul #PNL a devenit o glumă ieftină după 145 de ani de liberalism românesc, o grupare împânzită cu personaje urcate peste noapte în vagoanele galbene ale PNL-ului post comunism, lideri artificiali plimbați prin toate sufrageriile politicii dâmbovițene, fidela gardă pretoriană a regimului Băsescu, vedete media cu discursuri ultranaționaliste.

#PDL rebrenduit a ales să transforme, într-o noapte amară și tristă pentru liberalismul românesc, vechiul steag galben liberal, în fapt astăzi o flamură portocalie, într-un simbol al popularilor europeni în România, devenind noua portavoce favorită a intereselor cancelariilor europene la București, noua jucărie politică a celor care au dorit întodeauna să fim în ultima bancă, ca un copil neascultător și mereu pedepsit.”, susține liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend