Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cosmin Șerbănescu, președintele Institutului Național de Control Intern: ‘Contractele de achiziții din pandemie trebuie investigate cu minuțiozitate și concluziile trebuie făcute publice de îndată’

Publicat

in

Cosmin Şerbănescu, preşedintele Institutului Naţional de Control Intern din România (INCIR), este de părere că toate contractele încheiate în pandemie ar trebui investigate minuțios: ”societatea românească aşteaptă răspunsuri, iar instituţiile abilitate trebuie să le furnizeze”.

„Contractele din pandemie ar trebui verificate

Dacă ne referim la toată activitatea desfăşurată în pandemie, la nivel de control intern, ar fi trebuit să funcţioneze şi să fie mult mai multe acţiuni de control intern desfăşurate. Şi un scurt exemplu, contractele din pandemie. Aceste contracte ar fi trebuit să fie verificate. Şi apropo, sunt instituţii ale statului care sunt aşteptate să vină cu rezultate în acest sens. Ar trebui şi eu îmi doresc acest lucru pentru că este eminamente necesar să cunoaştem modul în care au fost cheltuiţi banii publici în pandemie, cum au fost oferite aceste contracte şi calitatea livrabilelor achiziţionate de statul român. Ştim cu toţii că au fost probleme cu măştile achiziţionate, care au fost neconforme, doze de vaccin suplimentare care nu erau neapărat necesare”, a declarat Cosmin Şerbănescu.

”Spre exemplu, la Ministerul Sănătăţii, ştim cu toţii ce s-a întâmplat cu achiziţiile din pandemie, societatea românească aşteaptă răspunsuri, iar instituţiile abilitate trebuie să le furnizeze. Contractele de achiziţii din acea perioadă trebuie investigate cu minuţiozitate şi concluziile trebuie făcute publice de îndată. La nivel de achiziţii în pandemie sumele sunt foarte mari, iar la nivelul UE ar trebui să existe, poate chiar prin biroul procurorului european o investigaţie în acest sens, per ansamblul UE, a modulului în care s-au contractat sau derulat aceste contracte şi a modului în care au fost achiziţionate inclusiv serurile cu care s-au făcut vaccinările respective”, a mai declarat Cosmin Şerbănescu, conform alephnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend