Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Corporate Report: Care sunt companiile din clubul “Peste 1.000.000.000.000 dolari”?

Publicat

in

Doar câteva sunt companiile listate la burse care au reușit să depășească o capitalizare de piață de peste un trilion de dolari – șase, mai exact. Datele de la Companies Market Cap și publicate de Visual Capitalist ne spun care sunt numele familiare care au trecut de bariera celor 13 cifre – și care așteaptă s-o facă.

Marii jucători

Apple și Microsoft sunt singurele două companii care au trecut de pragul capitalizării de $2T, lăsându-le pe celelalte în urmă. Apple a fost și prima din Big Tech care a depășit trilionul în 2018.

Facebook a oscilat înăuntrul și în afara grupului în iulie 2021 și continuă evoluția capricioasă. La 17 ani, este cea mai tânără companie care a atins această valoare – chiar dacă nu a fost lipsită de oscilații abrupte pe parcurs.

Gigantul de petrol și gaze Saudi Aramco este singura companie din afara SUA care intră în clubul trilionului. Este o apariție notabilă printre companiile americane care domină clasamentul celor mai mari corporații din lume.

Cine ar mai putea intra în Clubul Trilionului?

Companiile cu o capitalizare de piață de peste 500 de miliarde sunt și ele puține și la distanță. În următoarea listă de șase companii, Tesla, cel mai valoros fabricant de automobile din lume, este un candidat valoros pentru admiterea în club.

Ca de obicei, opiniile analiștilor cu privire la Tesla sunt variate. Pe Wall Street se prezice și că Tesla ar putea atinge o capitalizare de 3 trilioane în următorul deceniu, datorită puternicei cereri curente și în perspectivă pentru automobile electrice.

Visa este unul dintre pionierii creditului de consum din Statele Unite și continuă să inoveze după 63 de ani de când a fost înființată. În tentativele de extindere a anvergurii uriașului său ecosistem de plăți, Visa experimentează cu achiziții și chiar tatonează cu ceva succes criptomonedele.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

BNR confirmă ultimul tun dat de Guvern: A împrumutat 1,16 miliarde de lei la dobânzi GIGANT

Publicat

in

De

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,16 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 56 de luni, la un randament mediu de 4,48% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,575 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 5 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 4,2 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 630 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,6 miliarde de lei, este cu 1,2 miliarde de lei peste cea de 4,405 miliarde lei programată pentru septembrie 2021 şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

COVID-19 – Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, a murit vaccinat

Publicat

in

De

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care a murit joi, în urma unui stop cardio-respirator, din cauza infectării cu SARS-CoV-2, era vaccinat anti-COVID, a precizat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

“Preasfinţitul era vaccinat. Din nefericire, s-a infectat şi a ajuns la spital într-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun şi nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”, a transmis Bănescu.
Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care urma să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la Spitalul judeţean din Târgu Mureş.

“A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Părintele episcop Gurie a fost internat pe 8 octombrie, la Spitalul Judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

Trupul neînsufleţit va fi depus la Catedrala Episcopală din Deva.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend