Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Corporate News: Ca femeie de afaceri, Reese Whiterspoon a devenit cea mai bogată actriță din lume

Publicat

in

Ideea lui Reese Witherspoon de a paria pe ea însăși și pe subiecte având în centru femeile rentează din plin: actrița valorează acum 400 de milioane de dolari, estimează Forbes după știrea de luni că o companie de media susținută de Blackstone (cel mai mare fond de investiții din lume) a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni ale companiei ei, Hello Sunshine.

Tranzacția o evaluează pe Hello Sunshine, care a fost fondată în 2016 ca să dezvolte subiecte având în centru femeile, la 900 de milioane de dolari, datorită palmaresului cu succese precum Little Big Lies, The Morning Show și Little Fires Everywhere, dar și unui portofoliu promițător de adaptări ale unor cărți apreciate.

Noua firmă de media, care va fi condusă de foști executivi de la Disney, a cumpărat acțiunile unor investitori în Hello Sunshine, printre care AT&T și Laurene Powell Jobsʼ Emerson Collective, ca și o parte din cele ale lui Reese Whiterspoon.

Whiterspoon va păstra o cotă de cel puțin 18% și va primi o sumă estimată la 120 de milioane, după impozit, din vânzarea a aproximativ unei jumătăți din pachetul său de 40% din companie.

Restul averii ei provine din veniturile (după impozite) obținute într-o carieră de 30 de ani ca actriță și producătoare de succes. Ea câștigă în jur de un milion pentru un episod de serial tv și alte milioane pentru rolurile din filme. Este un promotor apreciat, care câștigă sume mari pentru apariția în reclamele unor companii precum Crate & Barrel.

Înainte de mișcarea #MeToo și de apelurile pe scară largă pentru egalitate de gen în industria spectacolelor, Reese Whiterspoon a fost frustrată de rolurile care i-au fost oferite și de absența subiectelor despre femei la Hollywood.

În 2012 a fondat Pacific Standard, care a produs filmele Wild și Gone Girl. În 2016, aceasta s-a transformat în Hello Sunshine. Compania are o serie de proiecte în dezvoltare, printre care viitorul serial Netflix intitulat From Scratch cu Zoe Saldana, și un altul, The Last Thing He Told Me, pentru Apple TV+, cu Julia Roberts.

Ca film, Hello Sunshine va adapta romanul de succes Where The Crawdads Sing. Whiterspoon și-a extins imperiul media cu Reeseʼs Book Club, inițiativă naturală având în vedere că un număr din proiectele sale sunt adaptări ale unor romane scrise de femei.

Clubul are 2,1 milioane de urmăritori și 42 din cele 50 de opțiuni ale lui au intrat în NewYork Times Best Sellers List – ceea ce înseamnă că viitoarele adaptări pentru film și televiziune au o audiență asigurată.

„Am fondat această companie ca să schimb modul în care sunt văzute toate femeile în media”, a sunat o declarație a lui Reese Whiterspoon.

Hello Sunshine va fi temelia unei noi companii media create de Mayer și Staggs. Cei doi erau în căutare de active. La începutul erei streamingului, ei au sesizat șansa de a face bani pe seama cererii aproape nestăvilite de la Hollywood pentru francize și proiecte de succes de divertisment, având în distribuție celebrități.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Grupul DIGI a virat taxe şi impozite în valoare de 99 de milioane de lei în contul bugetului de stat

Publicat

in

De

Grupul DIGI a virat în luna noiembrie 2021, în contul bugetului de stat, taxe şi impozite în valoare de 99 de milioane de lei, informează vineri compania.

“Datorită dezvoltării şi creşterii constante a business-ului din România, compania reprezintă astăzi unul dintre cei mai importanţi contribuabili ai bugetului de stat, după ce doar în trimestrul al treilea al anului 2021, a achitat 275 milioane lei, o contribuţie record în cei peste 28 de ani de activitate ai companiei pe piaţa locală. În luna octombrie 2021, compania a contribuit cu suma record de 111 milioane de lei, reprezentând taxe şi impozite”, se spune într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, compania a pus în practică o viziune de business solidă, bazată pe investiţii durabile şi pe extinderea continuă a serviciilor, cu scopul de a satisface nevoile tot mai diverse ale clienţilor.

Astfel, DIGI ocupă astăzi poziţia de lider de piaţă pe segmentul serviciilor de televiziune şi internet fix în România şi, totodată, este unul dintre cei mai mari angajatori din ţară, cu peste 14.700 de angajaţi dedicaţi operaţiunilor derulate de societăţile grupului pe piaţa locală, potrivit Agerpres.ro.

DIGI, prin operaţiunile companiei de telecomunicaţii RCS & RDS şi a tuturor entităţilor sale care îşi desfăşoară activitatea în România, aduce pe piaţă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile de cea mai bună calitate, la preţuri avantajoase, de care se bucură milioane de abonaţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

E CHESTIUNE de priorități: Bugetul pentru creșterea pensiilor e APROAPE cât cel pentru vouchere

Publicat

in

De

Bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale are nevoie în 2022 de o suplimentare de 11 miliarde de lei pentru plata pensiilor, a declarat, vineri, ministrul de resort, Marius Budăi, la finalul unei dezbateri despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi. “Cu siguranţă bugetul (Ministerului Muncii, n.r.) va trebui suplimentat (anul viitor, n.r.), impactul bugetar va fi discutat în coaliţie şi în Guvern şi cu siguranţă le veţi regăsi în construcţia bugetului pe anul 2022. Este vorba de 11 miliarde pentru pensii, 1,8 – 1,9 miliarde pentru alocaţii, avem vreo 212 milioane pentru a institui cea de-a treisprezecea indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi”, a afirmat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a apreciat că statul român este obligat să acopere aceste creşteri de cheltuieli, deoarece Constituţia obligă Guvernul să aibă grijă de cetăţeni. “Statul român e obligat să le suporte (majorările de fonduri solicitate la bugetul Ministerului Muncii, n.r.). Toţi cetăţenii din România, indiferent că vorbim de copii, angajaţi, persoane cu dizabilităţi, pensionari, sunt cetăţenii acestei ţări. Statul, prin Constituţie, este obligat să aibă grijă de cetăţenii săi”, a menţionat Marius Budăi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend