Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coronavirusul îndoliază și Franța: 3.523 de morți și 22.757 de spitalizaţi

Publicat

in

În Franţa, 22.757 de pacienţi sunt în prezent spitalizaţi din cauza coronavirusului, dintre care 5.565 la Terapie Intensivă în stare gravă, a declarat marţi seară Jérôme Salomon, directorul Departamentului de Sănătate, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

Coronavirusul a cauzat moartea a 3.523 de persoane în mediul sanitar din Franţa de la începutul pandemiei.

499 de decese au fost înregistrate în utlimele 24 de ore, a anunţat Jérôme Salomon, marţi seară, în timpul conferinţei de presă.

CITEȘTE ȘI: Tipul de haine pe care coronavirusul REZISTĂ cel mai mult/ STUDIU

În total, 52.128 de cazuri de infectare au fost confirmate de testele PCR în 167 de unităţi sanitare în Franţa, dintre care 8.660 au fost confirmate luni şi marţi, pentru un total de 30% pozitive.

O situaţie calificată drept „total inedită în istoria medicinei franceze”, potrivit directorului, care a precizat că 34% dintre persoanele spitalizate la Tearapie Intensivă au vârste sub 60 de ani, iar 60% au între 60 şi 80 de ani. 68 dintre aceste persoane au sub 30 de ani.

9.444 de persoane considerate vindecate au fost externate din spital, potrivit lui Jérôme Salomon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

De la începutul pandemiei se fumează mai mult şi astfel a crescut numărul pacienţilor cu afecţiuni cronice respiratorii

Publicat

in

De

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au consultat mai mulţi pacienţi cu afecţiuni cronice respiratorii de la începutul pandemiei şi până în prezent, care au recunoscut că au fumat mai mult din cauza izolării şi stresului provocat de riscul infecţiei cu virusului SARS-CoV-2..

„Având în vedere că majoritatea pacienţilor fumători cu afecţiuni respiratorii, în special bolnavii cronici, doresc să renunţe la fumat, medicii spitalului nostru oferă consiliere în cadrul consultului de specialitate, cu privire la substituţia nicotinică şi medicaţia utilă în renunţarea la fumat. Atragem atenţia că, de la începutul pandemiei, din cauza izolării sociale şi a stresului provocat de riscul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, a crescut consumul de ţigări şi, prin urmare, s-a constatat o creştere a numărului de pacienţi cu afecţiuni cronice respiratorii agravate în acest context”, a declarat Adriana Rădulescu, medic primar pneumolog Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Potrivit comunicatului transmis de spitalul sibian cu ocazia sărbătoririi în 31 mai a Zilei Mondiale Fără Tutun, dintre pacienţii diagnosticaţi şi trataţi la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, cei care sunt şi fumători prezintă mai frecvent cancer bronho-pulmonar şi bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC).

Fumatul influenţează negativ şi alte afecţiuni respiratorii cronice, precum astmul bronşic, sarcoidoza, pneumopatiile interstiţiale difuze şi afecţiunile respiratorii acute de cauză infecţioasă, prin scăderea imunităţii.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

„Numărul pacienţilor consultaţi în ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu în 2019 a fost de aproximativ 1500 pacienţi/ lună, media fiind de 80 de pacienţi pe zi. Dintre aceştia, 45% dintre cazuri suferă de BPOC, iar 5,5% de cancere bronho-pulmonare. Cât priveşte numărul pacienţilor internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, pe parcursul anului 2019 au fost internate aproape 4.000 de persoane (3.100 spitalizare continua şi 900 în spitalizare de zi), 60% dintre aceştia fiind diagnosticaţi şi cu BPOC, iar peste 6% cu neoplasm (cancer) bronho-pulmonar. De asemenea, în cazul pacienţilor cu tuberculoză, aceştia sunt fumători sau foşti fumători în proporţie de 80%, consumul de tutun fiind un factor agravant şi favorizant al bolii”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit Studiului global privind tutunul la adulţi (GATS), document publicat de Ministerul Sănătăţii şi realizat prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, în România, procentul consumatorilor de tutun în anul 2018 era de 30,7% (5,63 de milioane) dintre adulţii cu vârsta de minimum 15 ani. 40% dintre aceştia sunt bărbaţi, iar 21,7% sunt femei. O treime dinte fumătorii români sunt tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani. 5 milioane de adulţi s-au declarat fumători curenţi zilnic (3,2 milioane de bărbaţi şi 1,8 milioane de femei). Vârsta medie de iniţiere a consumului de tutun, între persoanele în vârstă de 20-34 ani, care au fost sau sunt fumători curenţi zilnic a fost 17,9 ani (17,7 ani în rândul bărbaţilor şi 18,3 ani în rândul femeilor).

Tot potrivit studiului citat în comunicatul transmis de spitalul sibian, 12,8 milioane de persoane sunt în prezent nefumători, însă 2,3 milioane au fost fumători şi au reuşit să renunţe.

De altfel, 30,2% dintre fumătorii curenţi au declarat că şi-au propus să renunţe la fumat sau cel puţin s-au gândit să renunţe la un moment dat, în viitor („mă voi lăsa de fumat într-o zi, dar nu în următoarele 12 luni”), 14,5% au spus că plănuiesc să renunţe în următorul an şi doar 3,5% în luna următoare. Cu toate acestea, mai mult de patru din zece participanţi (43,9%) au raportat că nu sunt interesaţi să renunţe.

Eurobarometrul 2017 realizat de Comisia Europeană situează România pe locul 9 în Uniunea Europeană, alături de Cipru, Austria, Slovenia si Spania în ceea ce priveşte consumul de tutun. Desi fumează mai putin decât grecii (37%), bulgarii şi francezii (36%), românii consumă considerabil mai mult tutun decât suedezii (7%) şi englezii (17%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ METEO pentru București: Vânt puternic, averse și grindină

Publicat

in

De

Meteorologii au emis o atenţionare de vânt puternic, averse și grindină pentru București, până la 21.30. Alte cinci județe sunt sub avertizare cod galben.

În Capitală se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 55 km/h, averse ce vor cumula până la 10…15 l/mp, izolat 20 l/mp și grindină de mici dimensiuni.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Alerta este în vigoare până la ora 21.30.

29-05-2020 ora 20:00 până la : 29-05-2020 ora 21:30

Până la aceeași oră, localități din Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov și Teleorman se află cub avertizare cod galben de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie și averse ce vor cumula 10…20 l/mp.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Pensiile au parte de noi modificări .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend