Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coronavirus SUA: Trump îi avertizează pe americani că următoarele două săptămâni vor fi ''foarte, foarte dureroase''

Publicat

in

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cu țara DECIMATĂ de coronavirus, Jair Bolsonaro pune un GENERAL în funcția de ministru al Sănătății din Brazilia

Publicat

in

De

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a numit miercuri un general de armată în funcţia de ministru al sănătăţii, după ce doi miniştri precedenţi au demisionat din cauza modului în care acesta a gestionat creşterea contaminărilor cu COVID-19 în ţară, au informat mass-media locale, citate de dpa.

Eduardo Pazuello, noul ministru, fusese deja numit ministru interimar al sănătăţii după ce Nelson Teich a demisionat în urmă cu peste două săptămâni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

Bolsonaro a spus că aşteaptă ca generalul – care nu avea până atunci experienţă în domeniul sănătăţii – „să stea mult” în noua funcţie. „El este un bun manager şi va exista o bună echipă de medici care va lucra în subordinea lui”, a transmis portalul UOL cuvintele preşedintelui brazilian.

În perioada în care Pazuello a fost ministru interimar al sănătăţii, guvernul a recomandat utilizarea de medicamente anti-malarie pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, în pofida faptului că Teich a atenţionat asupra efectelor lor secundare.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

Posturile-cheie din cabinetul lui Bolsobaro sunt ocupate tot mai frecvent de oameni cu formaţie militară.

Brazilia a înregistrat marţi un număr record de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus: 1.262 de decese, care au majorat numărul total de morţi cauzate de COVID-19 în această ţară la 31.199.

Citește și: Valer Dorneanu, atenționare pentru DNA: ‘Trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale’

De asemenea, Ministerul Sănătăţii brazilian a raportat aproape 29.000 de noi contaminări, numărul total de cazuri ajungând la 555.383.

După SUA, Brazilia este ţara care a înregistrat oficial cel mai mare număr de persoane contaminate cu noul tip de coronavirus.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer tot ce se știa până acum! Omul care l-a turnat pe Orban ar fi din MAI .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Senatoare USR: Părinții nu sunt pregătiți să facă educație sexuală

Publicat

in

De

Senatoarea USR Florina Presadă a criticat, miercuri, la Antena 3, decizia finală a Parlamentului de a elimina din lege obligația să se desfășoare în școli „educație sexuală” și de a introduce în schimb „programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară” doar cu acordul scris al părinților.

Senatoarea spune că elevii sunt cei care cer lecții de educație sexuală la școală. „Parintii nu sunt pregatiti sa faca educatie sexuala”, a zis Florina Presadă. Aceasta a precizat că dacă părinții ar fi fost pregătiți, atunci „faceau si pana acum educație sexuală” și nu ar mai fi existat statisticile din România legate de femeile rămase însărcinate la vârste fragede.

Vezi si: Adevărata ‘BOMBĂ’ din decizia CCR: Toate ordonanţele de urgenţă adoptate pe repede înainte sunt în pericol .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend