Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coronavirus România. Trei noi decese puse pe seama coronavirusului. Numărul total al victimelor: 1279

Publicat

in

Trei noi decese puse pe seama Covid-19 au fost anunțate în această dimineață, ducând numărul total al victimelor la 1279, potrivit unui anunț al Grupului de Comunicare Strategică. Cei 3 au vârsta cuprinsă între 58 și 75 de ani și sufereau și de alte afecțiuni (diabet zaharat, mielom multiplu ș.a.). Cei trei provin din Argeș, Ilfov și Bistrița, se mai arată în comunicat.

Deces 1277- Femeie, 68 ani, județ Argeș.

Dată confirmare: 20.05.2020.
Dată deces: 01.06.2020.
Comorbidități: diabet zaharat, HTA, sindrom mielodisplazic.

Deces 1278 – Femeie, 58 ani, județ Ilfov.

Dată confirmare: 22.05.2020.
Dată deces: 30.05.2020.
Comorbidități: astm bronsic, hernie hiatala, mielom multiplu.

Deces 1279 – Bărbat, 75 ani, județ Bistrița.

Dată confirmare: 01.06.2020.
Dată deces: 01.06.2020.
Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, BPOC, cord pulmonar cronic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SUA înregistrează un nou RECORD de infectări cu COVID-19. Reacția lui Donald Trump

Publicat

in

De

Statele Unite au înregistrat joi un nou record de număr de contaminări cu coronavirusul în 24 de ore, cu peste 65.000 de cazuri suplimentare recenzate într-o zi, potrivit datelor prezentate la orele 20.30 (vineri, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP, conform agerpres.ro.

Numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei este în prezent de peste 3,11 milioane. Precedentul record data de marţi, cu peste 60.200 de noi cazuri într-o zi.

Îngrijorarea în faţa coronavirusului este tot mai mare în Statele Unite, care cunosc de câteva săptămâni o explozie a numărului de contaminări în sudul şi vestul ţării, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

Experţii se tem că şi curba deceselor va cunoaşte rapid aceeaşi traiectorie. În 24 de ore, 1.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 pe teritoriul american, un total de 133.195 de victime.

„Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă”, a declarat joi directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci.

Lista NEAGRĂ a lui Raed Arafat: Mersul la Biserică e mai periculos decât mersul la PĂCĂNELE, spune șeful DSU

Redeschiderea ţării a avut loc „sărind peste toate etapele recomandate”, a criticat el într-o teleconferinţă organizată de media The Hill. „Nu este modul corect de a proceda. Avem nevoie să regândim asta şi să o facem diferit”, a insistat el.

„Cred că statele trebuie să ia o pauză în procesul lor de ridicare a restricţiilor”, a mai spus cel mai înalt expert în boli infecţioase al administraţiei americane. Dar a nuanţat: „Nu cred că trebuie să ne întoarcem la o închidere completă”.

Donald Trump a minimalizat din nou recordurile cotidiene. „Pentru a suta oară, motivul pentru care avem atâtea cazuri, în comparaţie cu alte ţări care nu sunt mai bine ca noi, este că noi facem mai multe teste şi mai bine”, a scris el pe Twitter joi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 10 iulie

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 10 iulie

Ortodoxe
Sf. 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei

Greco-catolice
Sf. m. ucişi la Nicopole, Armenia

Romano-catolice
Sf. Victoria, m.

Sfinţii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox la 10 iulie.

În timpul împăratului Liciniu (308-321), persecuţiile împotriva creştinilor s-au extins mult în Răsărit. Legile care impuneau persecuţia creştinilor prevedeau şi confiscarea averilor, care erau folosite la zidirea templelor, a băilor şi la înnoirea cetăţilor.

În această perioadă, în cetatea Nicopole din Armenia s-au adunat mai mulţi creştini să mărturisească de bună voie credinţa în Hristos.

Pentru mărturisirea lor, creştinii din Nicopole, în număr de patruzeci şi cinci, au răbdat cu bărbăţie chinurile, ba chiar i-au atras de partea lor pe doi dintre paznicii temniţei, aşa încât au fost condamnaţi la moarte. Le-au fost tăiate mai întâi mâinile şi picioarele după care au fost aruncaţi în foc. (sursă: vol. „Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend