Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coronavirus – Olanda depăşeşte 2.000 de morţi şi se apropie de 20.000 de contaminări

Publicat

in

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Olanda a crescut – cu 777 într-o zi – la 19.580, au anunţat marţi autorităţile sanitare olandeze, ceea ce confirmă o tendinţă de încetinire a ritmului contaminărilor în această ţară, relatează Reuters potrivit news.ro.

Numărul morţilor a crescut – cu 234 – la 2.101, a anunţat Institutul olandez de Sănătate, precizând că acest bilanţ publicat marţi include unele decese care au avut loc în weekend, dar semnalate ulterior.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Trianon – Vicepremierul Ungariei: Este nerealist să revendicăm totul în numele celor 1000 de ani. Să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate

Publicat

in

De

Vicepremierul Ungariei Zsolt Semjén le transmite maghiarilor că este nerealist să revendice totul “în numele celor 1000 de ani”, iar „să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate”. Referindu-se la procentele etnice modificate, vicepremierul ungar a spus că, „acceptând Trianonul, este trădare”, scrie hirado.hu, citând MTI.

Vicepremierul ungar a afirmat, , la Csurgó, de Ziua solidarităţii naţionale, care coincide cu centenarul semnării Tratatului de pace de la Trianon, că în 1990, Ungaria era cel mai slab stat din Bazinul Carpatic, iar acum, „în faţa ochilor noştri, se schimbă raportul puterilor”.

“Construim o Ungarie puternică, cu o conştiinţă naţională puternică, conştienţi de faptul că statul ungar nu este doar un furnizor de servicii administrative pentru locuitorii unei anumite zone, ci este autodeterminarea politică a naţiunii maghiare, sensul final al acesteia. Obiectivul său este enţinerea şi dezvoltarea naţiunii maghiare”, a declarat politicianul.

Vicepremierul a spus că Legea fundamentală a Ungariei a fost elaborată în baza acestor principii şi ea prevede că Ungaria poartă responsabilitatea faţă de maghiarii de peste hotare, iar în baza acesteia are loc în Bazinul Carpatic dezvoltarea economică şi întărirea identităţii de o amploare inimaginabilă până nu demult.

„Trebuie să înfruntăm că este nerealist să revendicăm totul “în numele celor 1000 de ani”, să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate”, a afirmat el.

Făcând referire la procentele etnice modificate, vicepremierul ungar a spus că „acceptând Trianonul, este trădare”, scrie hirado.hu. „Dorim să rămânem maghiari pentru că suntem moştenitori ai miracolului pe care îl numim maghiaritate, ai acestei limbi ingenioase, ai acestei istorii eroice, ai acestei unice culturi, ai acelor valori pe care numai noi le putem păstra pentru noi înşine şi le putem oferi umanităţii”.

El a atras atenția că a rămâne maghiar este posibil doar dacă va dăinui întreaga maghiarime și că “dacă ar dispărea maghiarii din Transilvania sau din Slovacia, ar fi mutilată maghiarimea din întreaga lume”.

“Să ne aducem aminte de Trianon este o datorie şi un ordin moral, să ne amintim de Trianon înseamnă doliu, crezul solidarităţii noastre, să ne amintim de Trianon semnifică mândria de a dăinui, să ne amintim de Trianon înseamnă şi misiunea noastră de a depăşi momentul Trianon”, a mai spus vicepremierul Ungariei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cea mai mare parcare supraetajată cu heliport, din România, a fost inaugurată la Galaţi

Publicat

in

De

Cea mai mare parcare supraetajată cu heliport, din România, a fost inaugurată, joi, la Galaţi, are 306 locuri, din care 34 pentru persoane cu handicap. Parcare are o suprafață desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați și a avut o valoare de 2 milioane de euro.

Autorităţile judeţene au inaugurat joi prima parcare supraetajată din oraşul Galaţi. Este un imobil cu trei etaje comandat de Consiliul Judeţean Galaţi. Clădirea are o capacitate de 306 locuri, din care 34 sunt destinate persoanelor cu handicap. Parcarea are lift exterior, este iluminată, păzită şi supravegheată video, potrivit mediafax.ro.

Citește și: OFICIAL – CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

„Este prima parcare supraetajată din Galaţi, o parcare cu peste 300 de locuri din care 34 sunt pentru persoanele cu dizabilităţi, o parcare cu o valoare de 2 milioane de euro şi o suprafaţă desfăşurată de peste 8.000 metri pătraţi”, a declarat presei, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Parcarea poate fi utilizată gratuit de angajaţii şi vizitatorii Spitalului Judeţean. La solicitarea autorităţilor gălăţene, specialiştii au modificat proiectul iniţial al clădirii astfel încât să suporte o pistă de aterizare pentru elicopterul SMURD. Asta înseamnă că peste câteva luni, lucrările vor fi reluate. Se vor construi un nou etaj care va mări numărul locurilor de parcare până la 450 şi deasupra pista de aterizare. La final, parcarea cu heliport va fi cea mai mare de acest tip din ţară.

Citește și: SURSE – Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

„La anul, tot aici, vom duce la bun sfârşit continuarea pe care am dorit-o. Avem, în momentul de faţă, o licitaţie în desfăşurarea pentru extinderea, supraînălţarea cu încă un etaj a acestei parcări şi, bineînţeles, construirea unui heliport, astfel încât să scurtăm timpul în care pacientul ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe şi beneficiază de servicii medicale. Când va fi gata şi heliportul, nu va mai exista în ţară o parcare de această dimensiune. Va fi unică. (…) Această parcare nu va fi cu plată. Angajaţii Spitalului Judeţean, pacienţii şi aparţinătorii pacienţilor au prioritate pentru a parca aici, nu plăteşte nimeni nimic. Dacă mai rămân locuri de parcare, vor putea fi folosite şi de persoane din exterior”, a precizat Costel Fotea.

Heliportul de la Galaţi va scurta foarte mult perioada în care se face transferul pacienţilor din elicopter către Unitatea de Primiri Urgenţe şi va aduce spitalul gălăţean în topul unităţilor medicale din România. Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi cea de a cincea dintr-o unitate medicală din ţară. De asemenea, va fi al treilea heliport din România pe care se poate ateriza şi noaptea. Lucrările la etajul superior şi la heliport se vor încheia anul viitor şi se vor desfăşura fără închiderea parcării.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend