Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coronavirus: Nou record de infecții în Ucraina / Ministrul sănătății preconizează reluarea producției de vaccinuri

Avatar

Publicat

in

Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19, urcând bilanţul total al contagierilor de la izbucnirea pandemiei la 87.872, au informat vineri autorităţile locale citate de Reuters și Agerpres.

Potrivit Consiliului Naţional însărcinat cu monitorizarea situaţiei provocate de noul coronavirus, recordul înregistrat anterior, în ziua de 13 august, a fost de 1.592 cazuri de COVID-19.

STIRI FIERBINȚI

Cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi a fost raportat în regiunile Harkov (205), Liov (186) şi Odesa (160).

În capitala ucraineană Kiev au fost confirmate 158 cazuri noi de coronavirus. Decesele asociate infecţiei COVID-19 într-o singură zi s-au cifrat la 19, potrivit surselor oficiale, urcând numărul total al deceselor asociate acestei boli la 2.011.

Ministrul ucrainean al sănătăţii, Maxim Stepanov, declarase joi că autorităţile preconizează reluarea producţiei proprii de vaccinuri în plină pandemie de COVID-19.

„Dacă o ţară are o producţie proprie de vaccinuri, este mai puţin dependentă de celelalte”, a spus Stepanov, citat de portalul Korrespondent.net, subliniind că în vremea Uniunii Sovietice, Ucraina avea o bază ştiinţifică „foarte solidă” şi putea produce vaccinuri.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Preşedintele demisionar al PNL Brăila începe să facă dezvăluiri din partid: ‘Sondajul a fost comandat de structura centrală a partidului’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele demisionar al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care şi-a înaintat miercuri demisia de onoare în Biroul Permanent Naţional, a declarat că desemnarea candidaţilor pentru funcţiile de primar al municipiului Brăila şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, precum şi realizarea Alianţei PNL-Brăila Nouă au avut la bază o cercetare sociologică greşită.

“Alianţa cu Brăila Nouă a fost creată pe baza unor premise greşite, din punctul meu de vedere. Greşeala a plecat de la o cercetare sociologică, ce s-a dovedit a fi într-o zonă de eroare mai mare decât cea admisă şi asta nu ne-a permis să avem o imagine clară a ceea ce îşi doresc brăilenii şi asupra candidaţilor pe care partidul ar fi trebuit să-i propună. Noi am avut discuţii la Brăila asupra candidaţilor pentru alegerile locale, atât la primărie, cât şi la consiliul judeţean, cu mult înaintea desemnării lor şi au fost mai multe variante, mai mulţi colegi şi-au exprimat intenţia de a candida şi de a fi prezenţi în sondajele respective, dar în final ultima cercetare, ultimul sondaj, care a fost în luna iulie, i-a dat câştigători pe Cătălin Boboc la Consiliul Judeţean şi pe Lucian Căprariu la Primăria Brăila. A fost o problemă de compatibilitate între candidaţi, din punctul meu de vedere. Sondajul a fost comandat de structura centrală a partidului, a fost o echipă întreagă care a lucrat pentru realizarea lui. Recomandarea de a merge cu aceste candidaturi a venit în urma acestei cercetări”, a declarat Dănăilă în conferinţă de presă.

STIRI FIERBINȚI

Citește și: E-mail-uri secrete între Victor Ponta și Sebastian Ghiță! Fostul premier cerea execuțiile lui Rareș Bogdan și a Elenei Udrea! ‘Vreau să tăvăliți această javră!’

Alexandru Dănăilă şi-a dat demisia de onoare din funcţia de preşedinte al PNL Brăila, deoarece organizaţia nu a atins pragul de 27% stabilit de conducerea partidului pentru fiecare filială în aceste alegeri locale.

“Astăzi, în cadrul Biroului Politic Naţional, mi-am prezentat demisia, m-am pus la dispoziţia partidului pentru analiza care va avea loc vineri, în condiţiile în care a fost luată o decizie cu privire la scorul limită pentru fiecare organizaţie, stabilit la 27%. Cu această ocazie, Biroul Politic Judeţean al PNL Brăila a fost dizolvat, iar la începutul săptămânii viitoare, după analiza de vineri, urmează să fie stabilită o conducere interimară, care va asigura partea de organizare a alegerilor parlamentare, până la organizarea alegerilor interne, aşa cum prevede statutul, care vor fi, probabil, anul viitor. Le mulţumesc colegilor care au fost lângă mine, am primit şi nişte liste cu semnăturile unor colegi care şi-au exprimat susţinerea pentru mine. Vreau să le mulţumesc tuturor şi să le spun că a fost o onoare că am putut conduce PNL filiala Brăila, că a fost un moment important în viaţa mea. Nu ştiu cum se va termina şi ce va urma după aceea, dar voi rămâne fidel ideilor de dreapta, eu sunt un om de dreapta. Voi rămâne în PNL şi mă voi implica în continuare în proiectele PNL. Funcţia de preşedinte nu este una pe viaţă, nicio funcţie nu este pe viaţă. Sper ca următoarea conducere a partidului să fie una care să continue proiectele începute şi să vină cu altele mai bune, pentru că şi eu îmi doresc performanţa. Sunt un om de performanţă”, a spus Dănăilă.

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

El a precizat că în şedinţa care va avea loc vineri, la Brăila, se va face o analiză a ceea ce a mers bine sau prost în aceste alegeri locale şi se vor căuta soluţii pentru obţinerea unor rezultate mai bune la alegerile parlamentare.

“În ceea ce priveşte analiza activităţii filialei, vă comunic că, vinerea aceasta, va avea loc o şedinţă la partid, în care va participa şi secretarul general al partidului şi vicepreşedintele regional al PNL. Întâlnirea va avea rolul să analizeze rezultatele alegerilor, ce a mers bine, ce a mers prost şi ce este de făcut mai departe, pentru că urmează alegerile parlamentare. (…) În campania electorală au fost o grămadă de momente dificile, în care a trebuit să fim puşi în faţa unor situaţii limită, dar împreună cu echipa de campanie, cu colegii de la partid, am trecut peste ele şi am ajuns la final, zic eu, cu bine. Rezultatul, din păcate, nu a fost unul la nivelul aşteptărilor. Vom analiza şi problemele de strategie. Trebuie făcută o analiză la nivelul fiecăruia, la care vreau să particip şi eu, de ce nu au mers lucrurile foarte bine. Analiza aceasta trebuie făcută la fiecare persoană, inclusiv la cei care reclamă diverse probleme strategice. Trebuie analizat să vedem de ce nu am reuşit să câştigăm la Brăila primăria şi Consiliul Judeţean nici în 2016 şi nici acum. Poate avem o problemă în organizaţie, poate ar trebui să ne gândim să stabilim candidaţii într-un alt mod”, a afirmat Dănăilă.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj dur: ‘Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD’

Alexandru Dănăilă le-a mulţumit tuturor celor care au votat candidaţii PNL Brăila în aceste alegeri locale, precizând că lupta electorală a fost una grea, deoarece PNL s-a bătut la Brăila cu “un PSD care aproape de 30 de ani deţine monopolul pe scena politică”.

“Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au votat PNL, tuturor colegilor care au fost implicaţi în campania electorală, tuturor militanţilor pe care partidul s-a bazat în această perioadă de campanie electorală şi tuturor oamenilor care au fost alături de noi. A fost o luptă grea, ne-am bătut cu un PSD care, la Brăila, aproape de 30 de ani deţine monopolul pe scena politică. Lupta nu a fost simplă, când nu ai la dispoziţie şi bugetele locale pentru a face campanie electorală, lupta devine şi mai grea. (…) Am făcut o analiză a voturilor obţinute şi a rezultatelor pe care PNL le-a avut de-a lungul timpul şi pot să vă spun că cel mai mare scor politic a fost obţinut în 2016, de 30,5%, când eu am candidat alături de Florin Cîrligea. La momentul respectiv s-a putut, acum nu s-a mai putut, înseamnă că avem o problemă”, a susţinut el.

Citește și: Prevestirea lui Alexandru Rafila s-a adeverit! ‘Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă’

Până la desemnarea unui noi conduceri interimare la PNL Brăila, de coordonarea filialei se va ocupa secretarul general al PNL Brăila, consilierul judeţean Florin Cîrligea.

În alegerile locale din 27 septembrie, PNL Brăila a obţinut un scor de 26,44%, iar Brăila Nouă – 2,6%, în vreme ce candidatul Alianţei PNL – Brăila Nouă pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Cătălin Boboc, a luat 23,94%, iar candidatul Alianţei PNL – Brăila Nouă pentru Primăria Brăila, Lucian Căprariu, a obţinut 17,24%.

Citește și: PNL-ul face implozie după alegerile locale! Scrisoare către Ludovic Orban! Se cere dizolvarea .

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

NATIONAL

Antreprenor din Timișoara: ‘Nicolae Robu a pierdut alegerile pe aroganţă, pe autosuficienţă, un spirit care e la modă în PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Unul din cei mai importanţi antreprenori din Timişoara, Adrian Cionca, spune că Nicolae Robu a pierdut alegerile„pe aroganţă, pe autosuficienţă, pe un spirit care e la modă în PSD, dar îl găsim şi în PNL”, potrivit Mediafax.

Adrian Cionca, unul dintre cei mai importanţi antreprenori din zonă, ştie motivul acestei înfrângeri. Ca dezvoltator imobiliar, a făcut sute de drumuri la Primărie, pentru autorizaţiile de construcţie. S-a lovit de nepotisme şi de documente eliberate preferenţial.

STIRI FIERBINȚI

Spune că oraşul se dezvoltă haotic, în lipsa unui nou Plan Urbanistic General.

„Domnul Robu a pierdut pe aroganţă, a pierdut pe autosuficienţă, pe un spirit care e la modă în PSD, dar îl găsim şi în PNL: baroni locali. El s-a crezut stăpânul oraşului şi iată că oraşul l-a taxat. Oraşul i-a demonstrat că nu este el stăpânul”, este de părere Adrian Cionca, antreprenor.

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

Planul Urbanistic al Timişoarei a fost elaborat în mai 2002. SC Planewerk SRL din Cluj elaborează noul PUG. Contractul pentru noul PUG este de 450.000 de euro şi a fost încheiat în 2010.

Adrian Cionca are o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro. A construit 1.400 de case şi apartamente.

Omul de afaceri declară că, în lipsa unui PUG nou, oraşul se dezvoltă haotic.

„Cel puţin în materie de urbanism, unde consider că mă pricep sau am contact zilnic, a demonstrat-o. A demonstrat prin faptul că n-avem PUG. Faptul că Primăria Timişoara nu are PUG este şi datorită lui. Eu, la mine în firmă, când îmi doresc cu adevărat să implementez ceva, mă ţin de capul subordonaţilor mei, până reuşesc să-i conving că trebuie să facem aia. Domnul Robu, nu doar 4, ci 8 ani de zile, nu a putut să implementeze o chestie pe care o putea face cu uşurinţă”, adaugă el.

La alegerile de duminică, Nicolae Robu (PNL) a obţinut 34,1% dintre voturi, iar Dominic Fritz, 54,88%.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend